Stort intresse för Lindab - Priset fastställt till 110 SEK.


  • Priset har fastställts till 110 kronor per aktie
  • Erbjudandet tecknades cirka 7 gånger
  • Lindabs aktie noteras på Stockholmsbörsen i dag, den 1 december 2006, under kortnamnet "LIAB"
Intresset för förvärv av aktier i Lindab, tillverkare av bygg- och ventilationssystem i stål och tunnplåt, har varit stort. Erbjudandet omfattade 35 418 519 aktier och tecknades cirka 7 gånger. Priset har genom ett anbudsförfarande fastställts till 110 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt börsvärde för Lindab om 8 658 miljoner kronor. Antalet aktieägare kommer efter erbjudandets fullföljande att uppgå till mer än 10 000.

Lindabs största ägare Ratos, Sjätte AP Fonden och Skandia Liv har lämnat de medverkande värdepappersinstituten en option som kan utnyttjas inom 30 dagar från första noteringsdag. Optionen innebär att dessa säljare har förbundit sig att på begäran av värdepappersinstituten sälja ytterligare högst 3 935 391 aktier för att täcka eventuell övertilldelning i samband med erbjudandet.

Ratos kommer även efter noteringen vara bolagets största ägare med cirka 22,5 % av aktier och röster (förutsatt att den ovan beskrivna övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut) följt av Skandia Liv och Sjätte AP fonden med vardera 11 %. Ratos, Sjätte AP Fonden och Skandia Liv, har även åtagit sig att under en niomånadersperiod inte sälja fler aktier i Lindab.

"Lindab har sedan tidigare starka kundrelationer. Vi har under de senaste veckorna också mött ett mycket stort intresse för vår verksamhet från de investerare vi träffat. Nu ser vi fram emot att leverera den tillväxt och de resultat som våra kunder och andra intressenter förväntar sig", säger Lindabs VD Kjell Åkesson.

Handelsbanken Capital Markets och Morgan Stanley har varit joint global coordinators och joint bookrunners i erbjudandet. SEB Enskilda har varit co-lead manager.