3000ste installatie van Agfa Graphics' :IntellSyst-systeem voor diagnose op afstand


Drukkerij in New York breidt compleet platform van Agfa-producten uit met geavanceerd systeem
 
 
Mortsel, België - 18 januari 2007
 
 
Agfa Graphics maakte vandaag bekend dat er wereldwijd nu meer dan 3000 klanten zijn aangesloten op het :IntellSyst-systeem voor diagnose op afstand van hun :ApogeeX-workflowsoftware en andere Agfa-producten. De 3000ste installatie vond plaats bij Tech Valley Printing in Watervliet, New York (VS), waar het systeem intussen in gebruik is en het de drukke full-service drukkerij tal van voordelen biedt, variërend van een lagere downtime tot een efficiëntere interne en externe communicatie.
 
Agfa's :IntellSyst-systeem zorgt voor een geautomatiseerde online-uitwisseling van informatie tussen de klant en Agfa's Enterprise Server en garandeert dat alle systemen optimaal functioneren. Hiertoe controleert :IntellSyst onder meer het vermogen van de plaatbelichterlasers, de temperatuur van de ontwikkelbaden en de beschikbare schijfruimte op de werkstations waarop de productiebeheersoftware wordt uitgevoerd.
Zodra :IntellSyst detecteert dat een prepressapparaat van Tech Valley niet naar behoren functioneert, worden engineers van Agfa Global Services via een e-mail op de hoogte gebracht. Zij onderzoeken onmiddellijk wat er scheelt, zodat alle problemen kunnen worden opgelost nog voor de productieworkflow wordt verstoord.
 
"We hadden al met een complete Agfa-oplossing onze hele productieworkflow van begin tot einde gestandaardiseerd en dus leek het ons logisch om een link toe te voegen die ons het hoogst mogelijke niveau van service en ondersteuning zou bieden. Deze link, :IntellSyst, is buitengewoon succesvol gebleken voor ons", zei John Smith, eigenaar van Tech Valley Printing. "We zijn heel tevreden over ons nieuwe platform, dat ook het :Delano-systeem voor projectbeheer en :Delano StreamProof voor softproofing omvat. Alles wel beschouwd, beschikken we nu over meer mogelijkheden voor klantenservice en verloopt de communicatie zowel intern als extern vlotter.
 
Tech Valley, een full-service drukkerij met 140 werknemers, produceert voor haar klanten een brede waaier aan publicaties, waaronder tijdschriften, catalogi, posters, formulieren en marketingmateriaal, met oplagen van soms meer dan 1 miljoen exemplaren. Het bedrijf bestaat al 25 jaar en heeft een productievestiging met een oppervlakte van 7500 m². Naast ontwerp-, prepress- en drukservices biedt het ook alle mogelijke services voor afwerking en order fulfillment.
 
"De kans dat een probleem op tijd kan worden opgelost is groter naarmate het sneller kan worden gedetecteerd. En zo wordt al snel heel wat tijd, geld en materiaal bespaard", zei Marc Op de Beeck, vice-president of global sales. "Met Agfa's :IntellSyst-systeem worden onderbrekingen tot een absoluut minimum beperkt, iets wat erg op prijs wordt gesteld door drukke drukkerijen zoals Tech Valley en al onze andere klanten in de sector van de commerciële drukkerijen, waar alles snel moet gebeuren en de concurrentie heel groot is.
 
 
Over Agfa.
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie (Agfa Graphics), de sector van de gezondheidszorg (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials).
 
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. De Agfa-Gevaert Groep realiseerde in 2005 een omzet van 3.308 miljoen euro.
 
Over Agfa Graphics.
Agfa Graphics biedt geïntegreerde oplossingen voor drukwerkvoorbereiding aan de grafische industrie. Deze oplossingen omvatten verbruiksgoederen, hardware, software en services voor productieworkflow, project- en kleurenbeheer. Dankzij zijn computer-to-film- en computer-to-platesystemen en digitale kleurproefsystemen heeft Agfa Graphics een wereldwijde leiderspositie veroverd in handels- en verpakkingsdrukwerk en is het bedrijf marktleider op de krantenmarkt.
 
Agfa Graphics breidt zijn aanbod op de groeiende markt voor digitale inkjet snel uit. De deskundigheid die het bedrijf op het gebied van zowel beeld- als emulsietechnologie heeft verworven, vormde de basis voor een assortiment hoogwaardige uv-inkten en op solventen gebaseerde inkten. De samenwerkingsverbanden tussen industrieleiders op gebied van ontwikkeling en productie verruimen de technologische achtergrond van het bedrijf en stellen het in staat om allesomvattende digitale oplossingen te ontwikkelen voor het bedrukken van affiches, spandoeken, uithangborden, etiketten en verpakkingsmateriaal.
 
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op www.agfa.com.
 
Perscontact:
Marc Verbiest
PR Manager
Agfa Graphics
+32-3-444 4101

Attachments

Persbericht