Ny avtale inngått med Radiumhospitalets Forskningsstiftelse


Oslo, 16. mars 2007
 
Photocure ASA kunngjør i dag at selskapet har inngått en ny treårig avtale om forskningssamarbeid med Radiumhospitalets Forskningsstiftelse. Avtalen er en forlengelse av en de eksisterende avtale, som utløper i 2007.
 
Samarbeidsavtalen gjenspeiler det tette samarbeidet mellom Photocure og forskningsmiljøet ved Rikshospitalet/Radiumhospitalet og er inngått for nye tre år. Gjennom forskningsbidrag sikrer samarbeidsavtalen Photocure førsteretten til overtagelse av rettigheter til nye oppfinnelser fra forskningsmiljøet. Avtalen gjelder for området fotodynamisk terapi og diagnostikk, og Photocure har rett til å forlenge samarbeidsavtalen etter tre år med inntil to år.
 
Samtidig har Photocures datterselskap PCI Biotech AS inngått en tilsvarende samarbeidsavtale med Radiumhospitalets Forskningsstiftelse. Denne avtalen gir PCI Biotech førsteretten til å overta ny teknologi for opptak av legemidler i celler som utvikles av forskerne ved Rikshospitalet/Radiumhospitalet.
 
Kjetil Hestdal, administrerende direktør i Photocure, sier i en kommentar: "Våre eksisterende produkter bygger i stor grad på patentsøknader fra forskere ved Radiumhospitalet. Vi tror det kan komme ny, god forskning fra det sterke forskningsmiljøet innen lys og kjemi ved Radiumhospitalet, og vi er fornøyde med å fortsatt være posisjonert for å kunne utvikle slike nye oppfinnelser kommersielt."
 
Jónas Einarsson, administrerende direktør ved Radiumhospitalets forskningsstiftelse, legger til: "Vi er glade for at det gode samarbeidet mellom Photocure og forskningsmiljøet ved Rikshospitalet/Radiumhospitalet fortsetter. Det er gjennom denne type samarbeid gode forskningsresultater ved sykehuset kan bli til utviklet til ferdige produkter til nytte for pasientene."
 
For ytterligere informasjon, kontakt:
 
Administrerende direktør Kjetil Hestdal
E-post: kh@photocure.no
Mobil: +47 913 19 535
Telefon: +47 22 06 22 10
 
Finansdirektør Christian Fekete
E-post: cf@photocure.no
Mobil: +47 916 42 938
Telefon: +47 22 06 22 10
 
www.photocure.no
 
Photocure ASA er et norsk farmasøytisk selskap registrert på Oslo Børs. Selskapet utvikler og selger legemidler og medisinsk utstyr for behandling og diagnostisering av visse typer kreft. Produktene er basert på egenutviklet teknologi innen fotodynamisk terapi, og er rettet mot utvalgte markeder innen dermatologi og onkologi.