YHTIÖKOKOUSKUTSU


Kemira Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään maanantaina 16.4.2007 kello 13.00 Marina Congress Centerissä, Katajanokanlaituri 6, Helsinki. Kokoukseen ilmoittautuneiden luetteloiminen alkaa kello 12.00.
 
Yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
 
1.          Yhtiöjärjestyksen 20 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat
 
2.          Osingonmaksu
 
Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että vuodelta 2006 maksetaan osinkoa 0,48 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle, joka täsmäytyspäivänä 19.4.2007 on merkitty Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko maksetaan 26.4.2007.
 
3.     Hallituksen ehdotus yhtiöjärjestyksen muuttamiseksi
 
Hallitus ehdottaa, että voimassa olevaa yhtiöjärjestystä muutettaisiin seuraavasti:
 
1.      Vähimmäis- ja enimmäispääomaa, osakkeiden vähimmäis- ja enimmäislukumäärää sekä osakkeiden äänioikeutta koskeva 3 § poistetaan.
 
2.      Yhtiöjärjestyksen 4 §:ssä yhtiön osakkeiden todetaan kuuluvan arvo-osuusjärjestelmään ja täsmäytyspäivämenettelyä koskeva 5 § poistetaan.
 
3.      Hallintoneuvoston jäsenten toimikautta koskevaa 7 §:ää muutetaan siten, että hallintoneuvoston jäsenten toimikausi on valinnasta lukien yhden vuoden sijaan valintaa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen.
 
4.      Hallintoneuvoston tehtäviä koskevaa 10 §:ää muutetaan siten, että hallintoneuvoston tehtävänä on valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan vastuulla olevaa yhtiön hallintoa.
 
5.      Yhtiöjärjestyksen 13 §:ää muutetaan siten, että toiminimenkirjoitus muutetaan edustamisoikeudeksi.
 
6.      Yhtiöjärjestyksen 15 §:ää muutetaan siten, että yhtiöllä on yksi tilintarkastaja, jonka tulee olla KHT-yhteisö. Lisäksi 15 §:stä poistetaan tilintarkastajan ikärajoitus.
 
7.      Yhtiöjärjestyksen 17 §:stä poistetaan viittaus osakkeiden lunastus­velvollisuutta koskevaan 31 §:ään.
 
8.      Yhtiöjärjestyksen 18 §:n 2 momentti poistetaan.
 
9.      Varsinaista yhtiökokousta koskevaan 20 §:ään tehdään uuden osakeyhtiölain sekä yhtiöjärjestysmuutosten edellyttämät terminologiset täsmennykset.
 
10.  Osakkeiden lunastusta koskevat 21-36 §:t poistetaan.
 
11. Yhtiöjärjestyksen 37 §, jonka mukaan muilta osin noudatetaan osake yhtiölain säännöksiä, poistetaan.
 
4.     Hallituksen ehdotus hallitukselle annettavaksi osakeantivaltuutukseksi
Hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään enintään 12.500.000 uuden osakkeen antamisesta ja/tai enintään 3.979.670 yhtiön hallussa olevan oman osakkeen luovuttamisesta joko maksua vastaan tai yhtiön osakepalkkiojärjestelmän toteuttamisen yhteydessä maksutta ("Osakeantivaltuutus").
 
Uudet osakkeet voidaan antaa ja yhtiöllä olevat omat osakkeet luovuttaa yhtiön osakkeenomistajille siinä suhteessa kuin he ennestään omistavat yhtiön osakkeita tai suunnatulla osakeannilla, jos siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, kuten yrityskaup­pojen tai -järjestelyjen rahoittaminen tai toteuttaminen, yhtiön oman pääoman rakenteen kehittäminen, osakkeen likviditeetin parantaminen tai se on perusteltua yhtiön osakepalkkiojärjestelmän toteutta­miseksi. Suunnattu osakeanti voi olla maksuton vain yhtiön osakepalkkiojärjestelmän toteuttamisen yhteydessä.
 
Uusien osakkeiden merkintähinta ja omista osakkeista maksettava määrä merkitään sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.
 
Osakeantivaltuutus on voimassa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päätty­miseen saakka.
 
5.     Hallituksen kokoonpano
 
Nimitysvaliokunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallitukseen valitaan seitsemän jäsentä ja että hallituksen nykyiset jäsenet eli Elizabeth Armstrong, Heikki Bergholm, Eija Malmivirta, Ove Mattsson, Kaija Pehu-Lehtonen, Anssi Soila ja Markku Tapio valitaan uudelleen. Nykyinen puheenjohtaja Anssi Soila ja varapuheenjohtaja Eija Malmivirta ehdotetaan valittavaksi uudelleen.
 
6.     Tilintarkastajan valinta
 
Hallituksen tarkastusvaliokunta ehdottaa yhtiökokoukselle KPMG Oy Ab:n valintaa yhtiön tilintarkastajaksi vastuullisena tilintarkastajana KHT Pekka Pajamo.
 
7.     Osakkeenomistaja George Jauhiaisen esitys yhtiön hallintoneuvoston lakkauttamiseksi
 
8.     Nimitysvaliokunnan valitseminen yhtiökokouksessa
 
Suomen valtiota osakkeenomistajana edustava kauppa- ja teollisuusministeriö ehdottaa, että yhtiökokous päättäisi asettaa nimitysvaliokunnan valmistelemaan hallituksen jäseniä ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset seuraavalle varsinaiselle yhtiökokoukselle. Nimitysvaliokuntaan valittaisiin hallituksen puheenjohtaja asiantuntijajäsenenä sekä kolmen suurimman osakkeenomistajan edustajat. Osakkeenomistajia edustavien jäsenten nimeämisoikeus olisi niillä kolmella osakkeenomistajalla, joiden osuus yhtiön kaikkien osakkeiden tuottamista äänistä on suurin varsinaista yhtiökokousta edeltävän marraskuun 1. päivänä. Mikäli osakkeenomistaja ei haluaisi käyttää nimeämisoikeuttaan, nimeämisoikeus siirtyisi seuraavaksi suurimmalle omistajalle. Suurimmat osakkeenomistajat määräytyisivät niiden arvo-osuusjärjestelmään rekisteröityjen omistustietojen perusteella, kuitenkin siten, että sellaisen omistajan, jolla on arvopaperimarkkinalain mukainen velvollisuus ilmoittaa tietyistä omistusmuutoksista (liputusvelvollinen omistaja), esimerkiksi useisiin rahastoihin hajautetut omistukset laskettaisiin yhteen, jos omistaja ilmoittaisi viimeistään 31.10.2007 kirjallisesti yhtiön hallitukselle sitä vaativansa.
 
Nimitysvaliokunnan koollekutsujana toimisi hallituksen puheenjohtaja ja valiokunta valitsisi keskuudestaan puheenjohtajan.
 
Nimitysvaliokunnan tulisi antaa ehdotuksensa yhtiön hallitukselle viimeistään varsinaista yhtiökokousta edeltävän helmikuun 1. päivänä.
 
 
Tilinpäätösasiakirjat ja ehdotukset
 
Kemira Oyj:n tilinpäätös ja edellä kohdissa 3, 4, 5, 6, 7 ja 8 mainitut ehdotukset ovat osakkeenomistajien nähtävinä torstaista 5.4.2007 alkaen yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Porkkalankatu 3, Helsinki. Asiakirjoista lähetetään pyynnöstä jäljennökset osakkeenomistajille, ja ne ovat myös saatavilla yhtiökokouksessa.
 
 Oikeus osallistua yhtiökokoukseen
 
Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on 5.4.2007 merkittynä Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon ja joka on ilmoittautunut kokoukseen viimeistään 11.4.2007 kello 16.00.
 
Ilmoittautuminen yhtiökokoukseen
 
Osakkeenomistaja voi ilmoittautua yhtiökokoukseen seuraavasti:
 
a)  kirjeellä osoitteeseen Kemira Oyj, Arja Korhonen, PL 330, 00101 Helsinki;
b)  faksilla numeroon 010 862 1780, Kemira Oyj, Arja Korhonen;
c)   puhelimella numeroon 010 862 1703, Arja Korhonen, arkisin klo 9-12 ja
13-16 tai
d)  Kemiran internet-sivujen kautta osoitteessa www.kemira.com/Group/Suomeksi
 
Ilmoittautumisen on oltava perillä viimeistään keskiviikkona 11.4.2007 kello 16.00.
 
Valtakirjojen toimittaminen
 
Valtakirja, jonka nojalla valtuutettu käyttää osakkeenomistajan äänivaltaa kokouksessa, on toimitettava ilmoittautumisen yhteydessä.
 
Helsingissä 5.2.2007
 
Kemira Oyj
Hallitus
 
 
 
 
Kemira on kemianyhtiö, jolla on neljä liiketoiminta-aluetta: Kemira Pulp&Paper, Kemira Water, Kemira Specialty ja Kemira Coatings. Kemira on toimialoillaan johtava maailmanlaajuinen yhtiö, jonka liiketoiminnoilla on ainutlaatuinen kilpailuasema ja suuri keskinäinen synergia.
 
Vuonna 2006 Kemiran liikevaihto oli noin 2,5 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 9 000. Kemira toimii 40 maassa.
 

Attachments

Yhtiökokouskutsu Notice Of Annual General Meeting