Rocksource tildeler emgs seabed logging kontrakt


Rocksource ASA konsern ("Rocksource") har inngått en avtale med Electromagnetic Geoservices AS ("emgs") om innsamling av elektromagnetiske (EM) data på den norske kontinentalsokkelen i løpet av sommeren 2007. Kontrakten gjør det mulig for Rocksource å teste et stort antall prospekter med EM teknologi og tolkningskompetanse. Resultatene fra denne EM kampanjen vil bli brukt til å velge ut prospekter for boring, og til å velge ut områder for fremtidige lisenssøknader. Størrelsen på kontrakten er avhengig av det endelige innsamlingsprogrammet, men minimumskontrakten er anslått til 70 millioner kroner.
 
Kontrakten stipulerer at et minimum på 25 linjer vil bli brukt for å samle inn EM data, samtidig som den gir Rocksource en opsjon til å øke antallet til maksimum 50 linjer. Rocksource og emgs forventer at utførelsen av det initielle innsamlingsprogram vil ta omlag tre måneder. Denne perioden gir fleksibilitet for begge parter ved at den gir emgs muligheten for å lage en effektiv gjennomføringsplan for aktivitetene, samtidig som den tillater at Rocksource øker antall innsamlede linjer dersom det skulle være ønskelig.
 
Rocksource har utviklet et høyt nivå av ekspertise innen modellering, prosessering og tolkning av EM data, og det er en sentral del av selskapets strategi å benytte EM teknologi innen leting etter olje og gass.
 
emgs er den globale markedslederen innen seabed logging undersøkelser. emgs har utviklet en beskyttet teknologi som kan oppdage hydrokarboner under havbunnen ved bruk av elektromagnetisk (EM) energi forut for boring. emgs har utviklet denne proprietære og patenterte teknologien over de seneste 10 årene. emgs har siden 2002 utført over 200 kommersielle undersøkelser for mange av verdens ledende olje- og gasselskaper og offshore operatører.
 
Trygve Pedersen, administrerende direktør i Rocksource kommenterer: "Vi er svært fornøyd med å samarbeide med det største og mest erfarne selskapet innen innsamling av EM data. Vi tror at den operasjonelle erfaring og den høye kvaliteten på utstyret som emgs har utviklet, vil tilfredsstille våre behov for data. Rocksource vil anvende datasettene til å velge ut prospekter med høy sannsynlighet for å gjøre funn av olje og gass før vi investerer i kostbar 3D seismikk eller brønner. Dette vil gi økt leteeffektivitet."
 
Teknologidirektør i Rocksource, Dr. Jonny Hesthammer, uttaler: "Vi ser frem til dette samarbeidet. emgs leverer data av høy kvalitet og Rocksource har sitt eget system for å håndtere de enorme datamengdene som skal samles inn med hensyn på prosessering og analyser som underlag for beslutninger. I forkant av innsamlingen har Rocksource utført omfattende modelleringer for å sikre at EM kan anvendes på de aktuelle prospektene."
 
Terje Eidesmo, admininistrerende direktør i emgs uttaler: "emgs er svært fornøyd med å inngå en kontrakt som gir høy kapasitetsutnyttelse for fartøyene og samtidig gir oss fleksibilitet til å styre våre ressurser og vår kapasitet på en effektiv måte. Vi mener at Rocksource er en avansert bruker av EM data, og vi er fornøyd med at vår teknologi for seabed logging fortsetter å penetrere U&P industrien. Vi er også veldig fornøyde med at vår teknologi vil bli brukt av Rocksource i en tidlig letefase for å kartlegge potensialet i et så stort antall prospekter."
 
Trondheim, 19. mars 2007
emgs ASA
 
Terje Eidesmo
Administrerende direktør
+47 73 56 88 10