Årsrapport 2006 er offentliggjort


Peter Arndrup Poulsen, adm. direktør i Brdr. Hartmann fra 1. oktober 2006 siger om året som helhed:
"2006 blev ikke et tilfredsstillende år for Hartmann. Omsætningen steg 4%, men driften var negativt påvirket af vanskeligheder i produktionen og udskiftninger i koncernledelsen. Indtjeningen blev som tidligere udmeldt, men det skyldes primært, at vi solgte vores hovedsæde."
 
"Vi har allerede truffet en række vigtige beslutninger bl.a. om frasalg af ikke-lønsomme aktiviteter. Derudover skal ændringer i organisationsstrukturen, oprettelsen af et bindeled mellem salg og produktion, udvidelsen af produktionen i Ungarn samt saneringen af produkt- og kundeporteføljen skabe grundlag for en mere stabil indtjening."
 
Om det kommende regnskabsår siger Peter Arndrup Poulsen:
"Vores opgave i 2007 bliver at bringe virksomheden 'forward to basics'. Vi har i årene forud vist en pæn vækst i omsætning, produktportefølje og på markederne, men vi har ikke formået at følge vores succes op på produktionssiden. 2007 bliver derfor et konsolideringsår, hvor vi fokuserer mere på bundlinjen end på toplinjen."
 
 
Koncern:
Nettoomsætningen blev 1.475 mio. kr. svarende til en vækst på 4% (60 mio. kr.) i forhold til 2005.
 
Det primære resultat blev 62 mio. kr. mod 53 mio. kr. i 2005. Korrigeret for en række engangsposter blev det primære resultat 17 mio. kr. svarende til et fald på 36 mio. kr. i forhold til 2005. Resultatet er ca. 20-40 mio. kr. under niveauet udmeldt i årsrapporten for 2005 og ikke tilfredsstillende.
 
Koncernens samlede nettoresultat blev -77 mio. kr. mod oprindeligt forventet 5-15 mio. kr. som udmeldt i årsrapporten for 2005. Resultatet er påvirket af nedskrivningen i Sydamerika.
 
Aktiviteterne i Sydamerika blev sat til salg i 2006, og salgsprocessen er stadig i gang. Aktiviteterne er indregnet som ophørte aktiviteter og påvirker udelukkende koncernens nettoresultat.
 
Divisioner:
Æg- & Frugtemballage Europa realiserede en omsætning på 1.037 mio. kr. svarende til en fremgang på 5%. Det primære resultat blev 78 mio. kr., og dermed er EBIT-margin faldet fra 11,3% i 2005 til 7,6% i 2006. Udviklingen er utilfredsstillende og primært forårsaget af produktionsvanskeligheder.
 
Æg- & Frugtemballage Nordamerika realiserede en omsætning på 153 mio. kr. svarende til en fremgang på 9%. Det primære resultat blev -46 mio. kr., hvormed resultatet er marginalt forbedret med 6 mio. kr. Den nordamerikanske forretning er i dag bedre rustet til fremtiden end for et år siden, men risici i Nordamerika må dog stadig betegnes som væsentlige.
 
Industriemballage realiserede en omsætning på 203 mio. kr. svarende til en fremgang på 10%. Det primære resultat blev 9 mio. kr., hvilket er en nedgang på 11 mio. kr. i forhold til 2005. Udviklingen var forventet, men utilfredsstillende og kan primært henføres til produktionsvanskeligheder.
 
Forventninger:
Koncernen forventer, at 2007 bliver et konsolideringsår. Hartmann forventer en omsætning i 2007 på ca. 1.500 mio. kr., et primært resultat på 40-50 mio. kr. og et resultat efter skat på 10-20 mio. kr.
 
Der er igangsat et arbejde med at iværksætte yderligere strategiske tiltag, som forventes udmeldt i løbet af andet halvår 2007. Eventuelle omkostninger forårsaget af sådanne tiltag er ikke inkluderet i forventningerne.
 
Årsrapport 2006 samt udtalelser fra ledelsen findes på www.hartmann.dk
 
For yderligere informationer kontakt venligst Peter Arndrup Poulsen, adm. direktør.

Attachments

Download Årsrapport 2006 her