KEMIRALLE YMPÄRISTÖMINISTERIÖN AVUSTUS PIETARIN JÄTEVEDENPUHDISTUKSEEN


Kemira Water sai tänään 23.3.2007 ympäristöministeriöltä noin 578 480 euron avustuksen fosforinpoiston tehostamiseksi Pietarin jätevedenpuhdistamoilla. Hankkeen yhteistyökumppanina on Pietarin vesihuoltolaitos. Toteutuessaan hanke vähentää Suomenlahden fosforikuormitusta arviolta 300-500 tonnilla vuodessa, mikä on 5-8 % koko Suomenlahden fosforikuormituksesta.
 
Hankkeen tavoitteena on ottaa käyttöön tehokas biologis-kemiallinen fosforinpoisto Pietarin suurimmalla jätevedenpuhdistamolla sekä kolmella muulla pienemmällä puhdistamolla. Hankkeessa selvitetään, miten kullakin puhdistamolla saavutetaan kustannustehokkain fosforinpoisto sekä toimitetaan koetoimintaa varten kemikaalin syöttölaitteet, joita voidaan käyttää laitoksilla myös jatkossa.
 
Pietarin vesilaitos ja Kemira allekirjoittivat vuonna 2006 vuoteen 2015 yltävän sopimuksen, jonka tavoitteenaan on kehittää ja tuottaa Pietarissa uusia kemikaaleja juomaveden valmistukseen ja jäteveden puhdistukseen. Kemiralla on Pietarissa tuotantolaitos ZAO Kemira Eko, joka valmistaa juomaveden puhdistuksessa käytettävää nestemäistä alumiinisulfaattia 80 000 tonnia vuodessa pääasiakkaanaan Pietarin vesilaitos. Jätevedenpuhdistuksessa käytettävä rautasulfaatti toimitetaan myös ZAO Kemira Ekon tehtaalta.
 
Kemira Water on johtava epäorgaanisten saostuskemikaalien ja kolmanneksi suurin vedenpuhdistuksessa käytettävien polymeerien toimittaja maailmassa. Kemira Water tarjoaa vedenpuhdistus- ja lietteenkäsittelyratkaisuja kunnallisille ja yksityisille vedenpuhdistamoille sekä teollisuuteen. Vuonna 2006 Kemira Waterin liikevaihto oli noin 468 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 2000 henkilöä. Vesikemikaaliliiketoimintaa on noin 30 maassa.

Lisätietoja:
 
Kemira Oyj
Kemira Water
 
General Manager Helena Lähteenmäki, Kemira Water, Venäjän liiketoiminta
Puh. 010 862 1314, gsm 050 387 6219
 
Viestintäpäällikkö Susanna Aaltonen, Kemira Oyj
Gsm 040 593 4221
 
 
Kemira on kemianyhtiö, jolla on neljä liiketoiminta-aluetta: Kemira Pulp&Paper, Kemira Water, Kemira Specialty ja Kemira Coatings. Kemira on toimialoillaan johtava maailmanlaajuinen yhtiö, jonka liiketoiminnoilla on ainutlaatuinen kilpailuasema ja suuri keskinäinen synergia.
 
Vuonna 2006 Kemiran liikevaihto oli noin 2,5 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 9 000. Kemira toimii 40 maassa.

Attachments

Kemiralle ympäristöministeriön avustus jätevedenpuhdistukseen