Agfa HealthCare wint belangrijk IT-contract voor Duits universitair ziekenhuis na pan-Europese aanbesteding


Het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein geeft Agfa HealthCare opdracht om op zijn campus Agfa's ziekenhuisinformatiesysteem ORBIS te implementeren met geïntegreerde IMPAX RIS/PACS (Radiology Information System/Picture Archiving and Communication System) oplossing
 
Bonn, Kiel / Mortsel, België - 28 maart 2007 - 16:00 uur
 
Agfa HealthCare maakt vandaag bekend dat de Raad van Bestuur van het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein, een van de drie grootste universitaire ziekenhuizen in Duitsland, beslist heeft om met Agfa HealthCare  samen te werken. Agfa HealthCare krijgt de opdracht om op de campus van het ziekenhuis het ziekenhuisinformatiesysteem ORBIS(TM) in te voeren, samen met een geïntegreerd radiologisch informatiesysteem (RIS) en het archiverings- en communicatiesysteem voor beelden IMPAX(TM). Het contract is al ondertekend en de uitvoering ervan reeds van start gegaan. ORBIS dat al in meer dan 750 instellingen in heel Europa geïmplementeerd is, wordt dagelijks door meer dan 450.000 mensen gebruikt.
 
De overstap naar ORBIS en IMPAX komt niet alleen de behandeling van de patiënten van het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein ten goede, maar ook de patiëntadministratie (opnames en facturatie), het onderzoek en opleiding.  Agfa HealthCare zal in een eerste fase een uniforme procedure voor de patiëntadministratie en de facturatie invoeren, en daarnaast met PACS (Picture Archiving and Communication System - archiverings- en communicatiesysteem voor beelden) ook de basis leggen van het Hospital Workplace System en het radiologische informatiesysteem.
 
Aan de keuze van Agfa HealthCare ging een voorbereidingsperiode van meer dan twee en een half jaar vooraf. De aanbesteding van dit belangrijke IT-project, dat onder andere door de Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG - Duitse Onderzoeksfederatie) gesteund wordt, werd in september 2006 op Europees niveau uitgeschreven.
 
"We zijn ervan overtuigd dat het ziekenhuisinformatiesysteem ORBIS en het IMPAX  RIS/PACS systeem van Agfa HealthCare de ideale oplossingen voor onze behoeften zijn - waarbij we bovendien alle elementen bij één leverancier betrekken. De systematische productbeschikbaarheid, de innovatieve en gebruiksvriendelijke NICE interface, en de uitgebreide ervaring van Agfa HealthCare waren belangrijke aspecten waarmee rekening werd gehouden," stelt Günter Zwilling, commercieel directeur van het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein. "Bovendien staat Agfa HealthCare bekend om zijn vermogen om zulke grootschalige, Europese IT-projecten te beheren. Met de invoering van baanbrekende technologische oplossingen zoals ORBIS slaat het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein een brug naar genetwerkte gezondheidszorg."
 
Het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein telt in totaal 10.000 personeelsleden en 2.400 bedden. Jaarlijks worden er zo'n 100.000 interne en meer dan 240.000 externe patiënten behandeld. De ontmanteling van de bestaande oplossingen en de vervanging ervan door ORBIS in de twee vestigingen (Kiel en Lübeck) van het Universitaire Ziekenhuis gebeurt in vijf stappen. Met de eerste is vandaag al een begin gemaakt.
 
"De beslissing van het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein bevestigt opnieuw de voordelen van onze holistische aanpak van de informatietechnologie in de gezondheidssector. Tegelijk onderstreept ze het vertrouwen dat de klanten in ons stellen om zulke grote IT-projecten op internationale schaal tot een goed einde te brengen," zei Marko Schmitz, verkoopdirecteur HIS/LIS bij Agfa HealthCare. "We kijken ernaar uit om opnieuw met een Duits universitair ziekenhuis samen te werken, dat voor de oplossingen van Agfa HealthCare gekozen heeft om zich op de nationale en Europese concurrentie in de sector van de gezondheidszorg voor te bereiden."
 
Het ziekenhuisinformatiesysteem ORBIS van Agfa HealthCare is al in een aantal universitaire en grote algemene ziekenhuizen in Duitsland in gebruik. Op het ogenblik kan Agfa HealthCare referenties voorleggen van universitaire ziekenhuizen in Bonn, Keulen, Giessen en Marburg, Münster, Frankfurt en Dresden. Dit jaar heeft ook het universitaire ziekenhuis in Halle voor het ziekenhuisinformatiesysteem van Agfa HealthCare gekozen.  Alles bij elkaar heeft Agfa HealthCare meer dan 250 PACS-systemen in Duitstalige landen in Europa geïnstalleerd, en ook meer dan 210 ORBIS RIS-systemen.
 
 
Over Agfa HealthCare
Agfa HealthCare, een onderdeel van de Agfa-Gevaert Groep, is een toonaangevende aanbieder van IT-oplossingen voor het beheer van werkstromen en beelden in de gezondheidssector. Daarnaast biedt de onderneming ook geavanceerde systemen voor het registreren, verwerken en printen van diagnostische beelden in ziekenhuizen en andere verzorgingscentra aan. Het bedrijf heeft meer dan een eeuw ervaring op het vlak van diagnostische beeldvorming en is al sinds het begin van de jaren 1990 een pionier in IT-oplossingen voor de sector van de gezondheidszorg. Agfa HealthCare telt vandaag 5.700 medewerkers en heeft verkoopkantoren en vertegenwoordigers in 100 markten overal ter wereld. Agfa HealhCare realiseerde in 2006 een omzet van 1.452 miljoen euro, goed voor 43 % van de totale groepsomzet.
 
Voor meer informatie over Agfa HealthCare kunt u terecht op www.agfa.com.
 
Over het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein
Met ongeveer 2.400 bedden, meer dan 240.000 externe en ongeveer 100.000 interne patiënten is het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein een van de drie grootste universitaire ziekenhuizen in Duitsland. Het is het enige ziekenhuis in Schleswig-Holstein dat het volledige aanbod diensten verleent en dat in 51 ziekenhuizen en 26 instellingen medisch onderzoek en onderwijs van universitair niveau garandeert. Dat is te danken aan de nauwe banden van het ziekenhuis met de medische faculteiten in Kiel en Lübeck. Met ongeveer 10.000 personeelsleden is het Universitaire Ziekenhuis van Schleswig-Holstein de grootste overheidswerkgever in de deelstaat Schleswig-Holstein.
  
Alleen de Engelstalige versie van dit persbericht is rechtsgeldig. De versies in de andere talen zijn een vertaling van de oorspronkelijke Engelstalige versie.

Attachments

persbericht_Schleswig_Holstein