Luxueuze en natuurlijke gevoelens verenigen krachten


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PERSBERICHT
29 maart 2007
 
Luxueuze en natuurlijke gevoelens verenigen krachten
 
Als je gezondheid belangrijk vindt, maar ook wat plezier wilt in het leven, is Oliviers & Co voor jou hét adres om te winkelen. Met zijn 75 winkels over de hele wereld verwent dit Franse bedrijf zijn klanten met kwaliteitsvoedingsmiddelen en andere hoogwaardige producten gebaseerd op olijfolie. De meest recente introductie is de 'Gamme de Chefs'-selectie van kwaliteitsvoeding, aangeboden in zeer gedistingeerde verpakkingen.
 
Olijfolie is het belangrijkste ingrediënt van alle producten van Oliviers & Co, inclusief voedingsmiddelen, oliën, geurstoffen en zelfs cosmetica. De nieuwe collectie kwaliteitsvoedingsmiddelen is gebaseerd op de recepten van de hooglijk gewaardeerde chefs Jean-Marie Meulien van de Franse Rivièra en Jean-André Charial uit de Provence. De productverpakkingen, geproduceerd door 'Cartonnages Bes' met Stora Enso 'Tamwhite'-karton hebben dezelfde chique en natuurlijke uitstraling als de producten zelf.
 
Contrasterende kleuren
 
"Het aantrekkelijke aanzicht van de verpakking is gebaseerd op elegante, moderne grafiek en het scherpe contrast tussen frisse, fruitige kleuren en chique zwart," zegt Regis Prat, salesmanager bij Cartonnages Bes. "Het karton is tweezijdig bedrukt in offset en we hebben, vrij ongewoon, de keerzijde bovenop geplaatst. Dit geeft een zacht, natuurlijk gevoel en benadrukt het contrast tussen de oppervlakten van de binnen- en buitenkant."
 
De speciaal ontworpen bodem van de verpakking heeft een slimme sluiting om het product veilig binnen te houden. Tamwhite-karton, waarvan de verpakking is gemaakt, voorziet in de gewenste omvang en stevigheid terwijl het tevens excellente drukresultaten biedt gecombineerd met het gedistingeerde, zachte gevoel van de bedrukte keerzijde, precies wat Cartonnages Bes en de merkeigenaar wensten. Tamwhite is een volledig gecoat karton voor vouwdozen (GC1) met een gecoate, witte keerzijde.
 
'Bio', een belangrijke trend
 
Natuurlijk, ecologisch en organisch zijn enkele van de belangrijkste, bijvoeglijke naamwoorden die de producten van Oliviers & Co omschrijven. Cartonnages Bes is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige verpakkingen voor cosmetica en luxe merken, en volgens salesmanager Olivier Mathey is 'bio' een belangrijke trend in de gehele commerciële sector. Een aantal bedrijven strekt zijn vleugels uit van cosmetica naar andere gebieden zoals huisdecoratie en geuren en dat zorgt voor een grotere vraag naar hoogwaardige verpakkingen.
 
"De aandacht voor 'bio' betekent ook dat merkeigenaren steeds meer geïnteresseerd raken in de duurzaamheid van grondstoffen en productieprocessen," benadrukt de eigenaar van het bedrijf Jean-Luc Palayret. "Bij Cartonnage Bes hebben we een sterke milieuverantwoordelijkheid en we eisen hetzelfde van onze papier- en kartonleveranciers. Stora Enso voorziet Cartonnages Bes van Tamwhite en Ensocoat-karton voor gebruik in een aantal verpakkingstoepassingen voor cosmetica en andere producten." Gecontroleerde en gecertificeerde bronnen van grondstoffen waren ook een belangrijke eis van Florame, een andere klant van Cartonnages Bes die eveneens Tamwhite gebruikt voor het verpakken van haar producten voor persoonlijke verzorging.
 
Directe link naar afbeelding:
 
Voor meer informatie:
 
Stora Enso France
Hervé Vue, Sales Manager
Tel. +33 1 4695 9068
 
Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Services Officer Tel. +358 2046 23440 E-mail sanna.heiskanen@storaenso.com

Attachments

Link naar de tekst en illustraties in .pdf format: