Wolters Kluwer Nederland en MYbusinessmedia Bereiken Overeenkomst Verkoop Uitgeverij Nassau


Amsterdam (12 april 2007) - Wolters Kluwer, een toonaangevend wereldwijde informatiedienstverlener en uitgeverij, kondigt vandaag aan dat de onderneming overeenstemming bereikt heeft met MYbusinessmedia Holding bv over de verkoop van het volledige aandelenkapitaal van Uitgeverij Nassau bv. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.
 
Uitgeverij Nassau publiceert een scala aan vakgerichte producten voor de industrie, automobielmarkten, vervoer over water, werktuigbouwkundige en elektrotechniek, en voert onder meer de uitgaven: Vraag en Aanbod, Wie Levert, Schuttevaer en Binnenvaart. Uitgeverij Nassau, gevestigd in Deventer, heeft ongeveer 70 medewerkers, werd gevormd als bundeling van de resterende uitgeefactiviteiten van ten Hagen & Stam, dat door Wolters Kluwer in 2004 werd verkocht aan Sdu Uitgevers bv.
 
Patrick Morley, directeur Wolters Kluwer Nederland bv: "De verkoop van Uitgeverij Nassau is een logische stap voor Wolters Kluwer, gezien het portfoliobeleid dat gericht is op concentratie op informatie producten en diensten voor professionals op de kernmarkten zoals gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening en recht en wet- en regelgeving. MYbusinessmedia geeft Uitgeverij Nassau nieuwe groeimogelijkheden voor de sterke merken en producten, en daarmee ook meer waarde voor de klanten en de medewerkers van de onderneming".
 
Hein Bronk, CEO van MYbusinessmedia licht toe: "De toevoeging van Nassau aan onze portefeuille zal een belangrijke stap voorwaarts zijn voor het online informatie aanbod van MYbusinessmedia. Onze focus zal gericht zijn op de migratie van traditionele uitgeefconcepten naar online content en dienstverlening, waar geïntegreerde oplossingen en consultancy een onderdeel van zullen uitmaken. Verder zal de persoonlijke groei van de medewerkers sterk worden gestimuleerd".
 
MYbusinessmedia, eerder dit jaar opgericht door Hein Bronk en David van de Velde in samenwerking met Berk Partners bv, bedient de business to business markt en richt zich op multimedia, online content en dienstverlening, inclusief geïntegreerde oplossingen en consultancy. Voor meer informatie, raadpleeg www.mybusinessmedia.nl en www.uitgeverijnassau.nl.
 
Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer is een toonaangevend wereldwijde informatiedienstverlener en uitgeverij. De onderneming biedt producten en diensten voor professionals op het gebied van gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening, financiën, belastingen, administratieve verslaglegging, recht en wet- en regelgeving. Wolters Kluwer heeft een jaaromzet (2006) van €3,7 miljard, ongeveer 19.900 medewerkers wereldwijd en activiteiten in Europa, Noord-Amerika en Azië Pacific. Wolters Kluwer heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. De aandelen zijn genoteerd aan de Euronext Amsterdam (WKL) en opgenomen in de AEX en Euronext 100 indices. Voor meer informatie, raadpleeg www.wolterskluwer.com.
 
 
 
 
Toekomstgerichte uitspraken
In dit persbericht worden toekomstgerichte uitspraken gedaan. Deze uitspraken zijn herkenbaar aan het gebruik van bewoordingen als 'verwacht', 'naar verwachting', 'voorziet', 'heeft het voornemen', en vergelijkbare uitdrukkingen. Wolters Kluwer waarschuwt dat deze toekomstgerichte uitspraken onderhevig zijn aan bepaalde risico's en onzekerheden die er toe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten en gebeurtenissen aanmerkelijk afwijken van wat is voorzien in de toekomstgerichte uitspraken. Factoren die daartoe kunnen leiden zijn onder meer, maar niet uitsluitend, de algemene economische omstandigheden, de situatie op de markten waarop Wolters Kluwer actief is, het gedrag van klanten, leveranciers en concurrenten, technologische ontwikkelingen, de implementatie en uitvoering van nieuwe ICT-systemen en outsourcing, juridische- en fiscale bepalingen en voorschriften van regelgevende instanties die consequenties hebben voor de activiteiten van Wolters Kluwer, evenals risico's verbonden met fusies, overnames en desinvesteringen. In aanvulling hierop, maar niet beperkt daartoe, kunnen toekomstige resultaten beïnvloed worden door financiële risico's zoals valuta- en rente risico's en liquiditeits- en kredietrisico's. Wolters Kluwer verwerpt iedere aansprakelijkheid of verplichting terzake van het bijwerken of herzien van onderhavige prognoses op basis van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Attachments

PDF versie van het Persbericht