Solteq vauhdittaa Avant Tecnon kansainvälistymistä


Lehdistötiedote 23.5.2007

Maailman johtava alle tuhatkiloisten kuormainten valmistaja Avant Tecno Oy on valinnut pitkäaikaisen kumppaninsa Solteq Oyj:n Microsoft Dynamic NAV -toiminnanohjausjärjestelmän toimittajaksi. Avantin tavoitteena on siirtyä vanhasta merkkipohjaisesta järjestelmästä nykyteknologiaan ja kehittää voimakkaasti sähköistä toimitusketjun integraatiota.

ERP-järjestelmän tärkeimmät valintakriteerit olivat moderni teknologia, tuotteen luotettavuus ja turvattu tulevaisuus sekä järjestelmän kattavat ominaisuudet toiminnanohjaukselle.

- Järjestelmätoimittajan valintaan vaikutti Solteqin pitkäaikainen toimialaosaaminen sekä järjestelmän uusi teknologia, joka vastaa muuttuvin toiminnanohjaustarpeisiimme. Microsoftin ratkaisu puolestaan koettiin laajan ja osaavan kumppaniverkostonsa myötä turvalliseksi, kertoo IT-päällikkö Jouni Kiviniemi Avant Tecno Oy:stä.

Solteqin tarjoama toiminnanohjausjärjestelmä tukee Avantin kasvu- ja kansainvälistymisstrategiaa, koska se toimii saumattomasti yhteen muun käyttöympäristön kanssa sekä sallii tarvittaessa myös uusien sovellusalueiden, kuten CRM:n ja huoltohallinnon mukaanoton.

- Siirtyminen kokonaan uuteen teknologiaan ja kehitysympäristöön parantaa Avant Tecnon mahdollisuuksia vastata kasvun ja kansainvälistymisen asettamiin jatkuviin muutospaineisiin. Uusi ratkaisu tarjoaa modernit työkalut koko toimitusketjun hallinnan integrointiin sekä sallii asiakaskohtaisen ja kustannustehokkaan muokkauksen. Lisäksi tiedon analysointi- ja raportointimahdollisuudet ovat huomattavasti laajemmat kuin aikaisemmissa versioissa, kertoo Paul Skogberg Solteq Oyj:stä.

Skogbergin mukaan järjestelmänvaihdosprojektin läpiviennissä on tärkeää huomioida yrityksen ja sen kumppaneiden muuttuvat tarpeet, kuten jälleenmyyjien tarpeet laiterekisterien hallintaan internetin kautta tai alihankkijoiden toimitusketjun hallinnoiminen portaaliratkaisujen kautta. Myös uuteen järjestelmään siirtyminen ja vanhojen tietojen integrointi tulee sujua joustavasti.

- Vanhan järjestelmämme tietojen yksinkertainen siirtäminen uuteen järjestelmään on selkeä etu. Lisäksi järjestelmä voidaan integroida esimerkiksi konekorttiratkaisuun ja asiakkaiden ekstranetiin, mikä puolestaan mahdollistaa tilausten sähköisen vastaanoton, sanoo Jouni Kiviniemi. Avant Tecno ottaa uuden järjestelmän käyttöön vaiheittain. Jatkossa tavoitteena on ottaa käyttöön myös huoltohallinnon kokonaisuus.

- Ensimmäisessä vaiheessa korvaamme vanhan järjestelmän tuotannon tarvelaskennan, myynnit, ostot, talous- ja varastonhallinnan ja toisessa vaiheessa sähköistämme toimitusketjun ekstranet-integraatiolla, jatkaa Kiviniemi.

Lisätietoja
Solteq Oyj
Paul Skogberg
paul.skogberg@solteq.com
p. 040 8444 378

Avant Tecno Oy
IT-päällikkö Jouni Kiviniemi
jouni.kiviniemi@avanttecno.com
p. 03-347 8814

AVANT Tecno Oy on AVANT-pienkuormainten valmistaja. Viidessätoista vuodessa se on kasvanut johtavaksi alle 1000 kg kuormainten valmistajaksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 140 koneteollisuuden ammattilaista. Tehdas sijaitsee Ylöjärvellä Tampereen kupeessa. Lisäksi yhtiöllä on myyntiyhtiöt Saksassa ja Englannissa. Lisätiedot www.avanttecno.com

Solteq toimittaa IT-ratkaisuja ja -palveluita kaupan ja teollisuuden yrityksille. Yhtiön 25 vuoden kokemus, vahvaan toimialaosaamiseen ja kumppanuuteen perustuva toimintatapa sekä kansainvälisen järjestelmä- ja teknologiaosaamisen käyttö tuovat asiakkaiden liiketoiminnalle lisäarvoa ja kilpailukykyä. Lisätietoja osoitteesta www.solteq.com.