Fortis breidt netwerk Cash Points verder uit naar metrostations en winkelcentra


Sinds 2006 zijn de "Cash Points" van Fortis steeds talrijker terug te vinden. Cash Points zijn automaten waar iedereen geld kan afhalen, zijn/haar Protonkaart kan herladen, het saldo van zijn/haar zichtrekeningen kan raadplegen, zijn/haar geheime code kan wijzigen en zijn/haar gsm kan opladen, ongeacht bij welke bank de gebruiker klant is. Met 1150 kantoren beschikt Fortis over het grootste kantorennet in België. Via de plaatsing van Cash Points op drukbezochte plaatsen, zoals winkelcentra, filmzalen, stations maar ook ziekenhuizen, stelt Fortis haar dienstverlening open voor een ruimer publiek. Nabijheid en gebruiksgemak zijn de sterke troeven van dit nieuwe netwerk van Cash Points.
 
Eind mei installeerde Fortis een eerste Cash Point in het metrostation "Rogier". Tijdens de eerste helft van juni wordt het Cash Point in het metrostation "Centraal Station" in gebruik genomen. De installatie van Cash Points in de metrostations maakt deel uit een proefproject van 6 maanden op vraag van de MIVB.
 
Na een zeer succesvolle start in het station Brussel-Zuid, sloot Fortis eerder dit jaar een exclusief contract met de NMBS om bankautomaten te plaatsen in de belangrijkste stations. Zo werd Ottignies midden maart uitgerust met een Cash Point, de stations van Antwerpen-Berchem, Leuven, Brugge en Gent-Sint-Pieters volgen zeer binnenkort.
Op andere commerciële plaatsen is Fortis aanwezig door de installatie van een ander type automaat, 'kiosk' genaamd, die over dezelfde functies als de Cash Points beschikken maar volledig losstaand zijn voor een optimale visibiliteit. Op 22 mei werd een kiosk geplaatst in het winkelcentrum 'Ville 2' in Charleroi, onmiddellijk gevolgd door één in het winkelcentrum 'City 2' in Brussel. Nog voor begin juli zal er in het Stedelijk Ziekenhuis van Aalst een volgende kiosk in gebruik genomen worden. In het totaal heeft Fortis op dit moment 35 van deze Cash Points of kiosken. Fortis streeft ernaar om tegen eind 2007 70 Cash Points te hebben geïnstalleerd.
 
 
Over Fortis:
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 40,3 miljard (31/05/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
 
 

Attachments

PDF-versie persbericht