Stora Enso eDesign - ny webbaserad plattform för förpackningsdesign och beställning


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PRESSMEDDELANDE
2007-06-13
 
Stora Enso utvecklar en spännande ny plattform för elektronisk handel för att öka möjligheterna till on demand-förpackningslösningar. Plattformen "Stora Enso eDesign" erbjuder möjligheten att skapa personligt anpassade e-butiker på Internet, medan plattformens webbaserade designverktyg låter användarna skapa sin egen grafiska design och beställa förpackningar via Internet. De första produkterna blir dryckesbägare och DBS Discbox cd-boxar.
 
Plattformen Stora Enso eDesign är utformad för att kunderna fullt ut ska kunna utnyttja fördelarna med ett automatiserat digitalt arbetsflöde. Användarna kan skapa, anpassa och förhandsgranska designen på förpackningarna med det webbaserade designverktyget och beställa produkterna via Internet. Back office-systemet automatiserar arbetsflödet fram till produktions- och fraktprocesserna. Dessa verktyg kommer att minska tiden och kostnaderna för grafisk utformning och produktionsstart avsevärt.
 
"Plattformen ger nya möjligheter både för förpackningsindustrin och för varumärkesägare. Lösningen är också lämplig för nischmarknader som arrangörer av evenemang, fanklubbar, restauranger, skolor och universitet", säger Matthieu Wirtz, eBusiness Manager på Stora Enso Consumer Boards. Plattformen kommer att testas i en verklig affärsmiljö innan slutet av 2007 och väntas vara klar för kommersiellt bruk tidigt under 2008.
 
Personanpassade e-butiker
 
Stora Enso eDesign är skapad för den världsomspännande marknaden på Internet. En e-butik kan fungera som en indirekt säljkanal och specifika e-butikslösningar kan skapas för enskilda projekt och för affärs- och konsumentmarknader. En e-butik kan vara tillgänglig för alla eller enbart för registrerade användare, och de kan vara allmänna eller varumärkesspecifika. Användargränssnittet och funktionerna för varje e-butik kan anpassas för den avsedda användargruppen för att ge en oöverträffad kundupplevelse. Plattformen är Internetbaserad, flerspråkig och anpassningsbar för intranät- och extranätlösningar, och är skalbar på både funktionalitets- och transaktionsnivå.
 
"Den här eDesign-plattformen kommer att stärka Stora Ensos utbud av on demand-förpackningslösningar när det gäller kartong och digitaltryck. Digitaltryck möjliggör korta ledtider, kostnadseffektiva korta serier och anpassat tryck", säger Pekka Tommola, Managing Director, Stora Enso Digital Solutions N.V.
 
 
Ytterligare information:
 
 
Stora Enso Digital Solutions N.V.
Pekka Tommola, Managing Director
Tel +32 3 443 15 52
 
Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Communications Specialist
Tel +358 2046 23440
E-post sanna.heiskanen@storaenso.com

Attachments

Länk till text i pdf-format: