Aholds aandeelhouders stemmen in met verkoop U.S. Foodservice


Amsterdam, 19 juni 2007 - Aholds aandeelhouders hebben vandaag ingestemd met de verkoop van U.S. Foodservice voor USD 7,1 miljard en met het voorstel om EUR 3 miljard terug te geven aan de aandeelhouders via een kapitaalrestitutie en een reverse stock split (samenvoeging van aandelen).
 
De aandeelhouders brachten hun stem uit tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, die plaatsvond in het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. 141 aandeelhouders woonden de bijeenkomst bij. Gezamenlijk vertegenwoordigden zij 861.245.065 aandelen.
 
Zoals bekendgemaakt op 2 mei 2007, wordt U.S. Foodservice overgenomen door een consortium van Clayton, Dubilier & Rice Fund VII, L.P. (CD&R) and Kohlberg Kravis Roberts & Co L.P.(KKR). Ahold maakte in mei ook haar voornemen bekend om EUR 3 miljard uit te keren aan de aandeelhouders via een kapitaalrestitutie en samenvoeging van aandelen. Hieraan ging een uitvoerige analyse vooraf. Daaruit bleek Ahold dat binnen de Nederlandse regelgeving een kapitaalrestitutie en samenvoeging van aandelen de meest efficiënte en praktische manier is om het geld aan aandeelhouders uit te keren.
 
 
Ahold mediarelaties: 020 - 509 5343

Indien deze Nederlandse vertaling afwijkt van de Engelse versie van het persbericht, dan is de Engelse versie leidend. 
 
 
Waarschuwing
 
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken over plannen voor een kapitaalrestitutie  en een reverse stock split  (samenvoeging van aandelen), inclusief de verwachte omvang van een dergelijke kapitaalrestitutie. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en evenmin nauwkeurig voorspelbaar zijn, zoals het effect van algemene economische of politieke omstandigheden, wisselkoers- of renteschommelingen, toename van of veranderingen in concurrentie, Aholds mogelijkheden om haar plannen en strategieën succesvol te implementeren en af te ronden, inclusief de afronding van voorgenomen desinvesteringen op voor Ahold aanvaardbare voorwaarden, inclusief de afronding van de verkoop van U.S. Foodservice,  tegenvallende of andere dan verwachte voordelen en financiële middelen uit Aholds plannen en strategieën, veranderingen in Aholds liquiditeitsbehoeften, stappen van Aholds aandeelhouders, overheidsinstanties, concurrenten en derden, inclusief bezwaren van crediteuren tegen de voorgestelde kapitaalrestitutie, alsmede andere factoren zoals toegelicht in de documenten die op naam van Ahold in openbare registers zijn neergelegd. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

Attachments

Aholds aandeelhouders stemmen in met verkoop U.S. Foodservice