Kinepolis Group ontwikkelt bioscoopproject te Luik


Vandaag vindt de eerste steenlegging plaats van "Mediacité" te Luik door projectontwikkelaar Wilhelm & Co, met wie Kinepolis Group recentelijk een overeenkomst sloot voor de vestiging van een bioscoopcomplex met 8 zalen en 1440 zetels.
 
Mediacité wordt een media- en vrijetijdsomgeving van meer dan 6 ha op de Longdoz-site te Luik. De site biedt 190.000 m² aan economische, culturele en vrijetijdsontwikkelingen.
Het totaalproject voorziet in een beeldzone ("Pôle Image") met meer dan 24.500 m² voor de belangrijkste audiovisuele bedrijven uit de regio. Ook de Franstalige openbare omroep RTBF zal hier zijn nieuwe productiecentrum voor "fictie en ontspanning" onderbrengen. Naast een bioscoopproject zijn er nog plannen voor een olympische ijspiste, een bowling, een fitnesscenter, restaurants, e.a..
 
Kinepolis besliste na grondige studie van de Luikse bioscoopmarkt in het algemeen en van Mediacité in het bijzonder, tot grondaankoop en bouw van 8 bioscoopzalen. Het bioscoopconcept zal steunen op een aantal toonaangevende vernieuwingen die hun toepassing nu reeds vinden in Brugge (Kinepolis Brugge, 8 zalen, °2006) en weldra ook in Oostende (Kinepolis Oostende, 8 zalen, opening gepland op 8 juli e.k. Vooral de zogenaamde "open foyer", de faciliteiten voor zetelreservatie, het systeem voor ticketcontrole en de uitgebreide digitalisering van film-, informatie- en communicatiekanalen springen hierbij in het oog.
 
In de komende weken zal Kinepolis een bouwaanvraag indienen.
Bij gunstig verloop van de vergunningsprocedures, zal het nieuwe Kinepoliscomplex samen met Mediacité openen in 2009.