Stora Enso en Papyrus introduceren nieuw Performa 2S karton


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PERSBERICHT
19 juni 2007
 
Stora Enso en Papyrus introduceren nieuw Performa 2S karton
 
Stora Enso introduceert het nieuwe Performa 2S karton voor verpakkingen en grafische producten van hoge kwaliteit. Performa 2S is een tweezijdig gestreken vouwkarton met uitstekende drukeigenschappen en de hoogste stijfheid en bulk van de tweezijdig gestreken kartonsoorten die nu op de markt zijn.
 
'Er zijn tot nu toe erg weinig tweezijdig gestreken vouwkartons op de markt en klanten hebben een dergelijk product in deze categorie tot nu toe moeten missen. Performa 2S zal de markt in beweging brengen en klanten een nieuwe, welkome optie bieden. Daar komt bij, dat het karton een hogere stijfheid en bulk heeft dan welke dan ook van zijn rivalen,'
zegt Pasi Ahokas, Vice President, Stora Enso Graphical Boards.
 
CTMP geeft extra stijfheid
 
Performa 2S is nieuw in Stora Enso's Performa CTMP productfamilie.
Performa CTMP karton combineert stijfheid, runnability en de hoge toegevoegde waarde van vouwkarton met de mechanische eigenschappen en chemische zuiverheid van gebleekt sulfaatkarton. Voor de middenlaag van het karton wordt CTMP (chemisch thermisch mechanische pulp) gebruikt.
Deze constructie levert superieure prestaties op in drukwerk en verwerking en is zeer geschikt voor eindtoepassingen, waar hoge eisen aan worden gesteld.
 
'Wij zijn erg blij met de introductie van dit nieuwe materiaal en de mogelijkheden die onze klanten daardoor krijgen. Performa 2S geeft excellente printresultaten en heeft uitstekende vouweigenschappen. Het kan worden ingezet voor bijvoorbeeld omslagen van tijdschriften, brochures, folders, wenskaarten en displays, maar ook voor verpakkingen van cosmetica en luxe producten,' zegt Tom Carne, Product Manager, Stora Enso Graphical Boards.
 
Performa 2S is leverbaar in gramgewichten van 215 tot 400 g/m2. De
papier- en kartongroothandel Papyrus zal Performa 2S in 21 landen op de markt brengen.
 
Directe link naar afbeelding:
 
Voor meer informatie:
 
 
Stora Enso
Tom Carne, Product Manager, Graphical Boards
Tel +358 2046 22149
 
Stora Enso Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Communications Specialist
Tel +358 2046 23440
E-post sanna.heiskanen@storaenso.com
 

Attachments

Link naar de tekst in .pdf format: