Stora Enso och Papyrus lanserar ny Performa 2S-kartong


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PRESSMEDDELANDE
2007-06-19
 
Stora Enso och Papyrus lanserar ny Performa 2S-kartong
 
Stora Enso lanserar en ny Performa 2S-kartong för högklassiga grafiska produkter och förpackningsprodukter. Performa 2S är en dubbelsidigt bestruken falskartong med utmärkta tryckegenskaper och den högsta bulken och styvheten av alla dubbelsidigt bestrukna kartonger på marknaden.
 
"Det har varit väldigt ont om dubbelsidigt bestrukna falskartonger på marknaden, och kunder som efterfrågat en sådan produkt har inte haft mycket att välja på i den här kategorin. Performa 2S kommer att skaka liv i marknaden och ge ett välkommet alternativ för dessa kunder. Dessutom har kartongen högre bulk och styvhet än någon av de konkurrerande produkterna", säger Pasi Ahokas, Vice President, Stora Enso Graphical Boards.
 
CTMP ger extra styvhet
 
Performa 2S är ett nytillskott i Stora Ensos produktfamilj Performa CTMP. Performa CTMP-kartongerna kombinerar styvhet, körbarhet och falskartongens höga produktivitet med de mekaniska egenskaperna och den kemiska renheten hos helblekt homogen sulfatkartong. CTMP (kemiskt förbehandlad termomekanisk massa) används i kartongens mellanskikt. Denna konstruktion ger oöverträffade egenskaper för tryck, konvertering och krävande tillämpningar.
 
"Vi är mycket entusiastiska över att kunna lansera det här nya attraktiva materialalternativet för våra kunder. Performa 2S erbjuder utmärkt tryckresultat och vikstyrka och kan exempelvis användas till tidskriftsomslag, broschyrer, mappar, kort och displayer, liksom till kosmetika- och lyxförpackningar", säger Tom Carne, Product Manager, Stora Enso Graphical Boards.
 
Performa 2S finns i ytvikter från 215 till 400 gsm. Pappers- och kartonggrossisten Papyrus kommer att fungera som återförsäljare för Performa 2S i 21 länder.
 
 
Mer information:
 
 
Stora Enso
Tom Carne, Product Manager, Graphical Boards
Tel +358 2046 22149
 
Stora Enso Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Communications Specialist
Tel +358 2046 23440
E-post sanna.heiskanen@storaenso.com
 

Attachments

Länk till text i pdf-format: