Telko Group kansainvälistää voiteluaineliiketoimintaansa


KAUKO-TELKO OY LEHDISTÖTIEDOTE 19.06.2007 KLO 14.00 1(1)
 
 
Telko Group (Kauko-Telko) laajentaa strategista kumppanuuttaan BP Industrial Lubricants & Services (BP ILS) kanssa ostamalla BP:n ruotsalaisen jälleenmyyjän Molub-Alloy AB:n koko osakekannan. Samassa yhteydessä on sovittu yhteistyön aloittamisesta Luoteis-Venäjällä.
 
Vuodesta 1962 voiteluaineliiketoimintaa harjoittaneen Molub-Alloy AB:n palveluksessa on 10 henkilöä, jotka siirtyvät Telko Groupin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.
 
Toteutunut yrityskauppa ja yhteistyösopimus ovat osa Telko Groupin uutta kansainväliseen tekniseen kauppaan suuntautuvaa kasvustrategiaa. Telko Group (Kauko-Telko, ent. Kaukomarkkinat) on harjoittanut teollisuuteen suuntautuvaa voiteluaineliiketoimintaa Suomessa vuodesta 1959.
 
Kauko-Telko harjoittaa kansainvälistä teknisen alan kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa, Kiinassa ja Venäjällä. Kauko-Telkon liikevaihto oli 248 milj. euroa vuonna 2006 ja sen palveluksessa on noin 500 työntekijää. Kauko-Telko on osa Kesko-konsernia.
 
Telko Group -nimeä käytetään Kauko-Telkon markkinointinimenä.
 
Lisätietoja antavat:
Toimialajohtaja Stefan Tallqvist, Telko Group, puh. 09 521 7490
Osastopäällikkö Pertti Viita, Telko Group, puh. 09 521 4400
 
 
Kesko (www.kesko.fi) on suomalainen vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään tarjoamalla arvostettuja tuotteita ja palveluita kilpailukykyiseen hintaan. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.