DPA besluit om activiteiten in Spanje af te stoten en neemt verdere efficiency maatregelen


DPA Flex Group N.V. heeft besloten tot het nemen van een aantal nieuwe maatregelen teneinde haar resultaatontwikkeling voor 2007 een verdere impuls te geven. De eerdere maatregelen die zijn genomen werpen hun eerste vruchten af, maar sluiten nog niet aan op het door DPA gewenste ambitieniveau. Daarom heeft DPA besloten zich volledig te gaan focussen op Nederland en de activiteiten in Spanje af te stoten. Voor DPA Nederland is een directeur benoemd en wordt een herstructurering doorgevoerd, welke zich primair richt op de interne organisatie. De maatregelen hebben geen effect op de werkmaatschappijen DPA Supply Chain People en Geos IT Professionals.
 
Spanje
Het besluit om te focussen op Nederland is mede ingegeven door het gebrek aan synergievoordelen. Het belang van de Spaanse activiteiten binnen de totale onderneming is klein in verhouding tot de daarvoor benodigde managementcapaciteit.
 
Nederland
Om de efficiency van de bedrijfsvoering te vergroten heeft DPA besloten een nieuw besturingsmodel in te voeren, waardoor de organisatie de markt beter kan bedienen en een reductie van arbeidsplaatsen mogelijk is.
 
Het reduceren van het aantal arbeidsplaatsen leidt het komende halfjaar tot een verlaging van de personeelskosten. Om de herstructurering te financieren wordt er een voorziening getroffen van circa 750 duizend Euro in het eerste halfjaar van 2007. De herstructurering levert een besparing op van circa 1 miljoen Euro op jaarbasis.
 
DPA is gespecialiseerd in Finance en IT en wil hierin meer herkenbaarheid oproepen bij de opdrachtgevers en de (kandidaat) interim professionals. Vanuit de twee business units Finance en IT, die zullen worden aangestuurd door de nieuwe directeur, wordt het proces van vraag tot aanbod beheerd. De marktbewerking en aandacht voor de opdrachtgevers en de (kandidaat) interim professionals blijven onveranderd.
 
De definitieve resultaten over het eerste halfjaar 2007 worden donderdag 17 augustus 2007 voorbeurs gepresenteerd.
 
 
Profiel
 
DPA Flex Group N.V. is een specialistische detacheerder met een notering aan de Next Prime van Euronext.
 
De werkmaatschappijen, die handelen onder de namen DPA flex professionals, DPA Supply Chain People en Geos IT Professionals, voorzien voornamelijk in de behoefte aan tijdelijke kennis en expertise op het vlak van Finance, IT en Procurement & Logistics binnen bedrijven en instellingen.
 
DPA is een ambitieuze en toonaangevende kennisleverancier van waardecreërende flex professionals.
 
Meer informatie vindt u op www.dpaflex.com
 
 
 
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
 
Voor meer informatie:
Peter Smit, CEO
020-5151555
 
Jan van Duijn, CFO
020-5151555
 
Bezoekadres
Thomas R. Malthusstraat 3-B 1066 JR Amsterdam
Nederland
 
Postadres
Postbus 9396 1006 AJ Amsterdam
Nederland
Telefoon: +31 (0)20 51 51 555 Fax: +31 (0)20 51 51 552 E-Mail: investorrelations@dpaflex.com
Internet: http://www.dpaflex.com/ir
 
28 juni 2007 / DPA Flex Group N.V.