Solteq keskittää Mildolan toiminnanohjauksen


Lehdistötiedote 29.6.2007


Solteq keskittää Mildolan toiminnanohjauksen


Solteq Oyj toimittaa Lännen Tehtaat -konserniin kuuluvalle Mildola Oy:lle uuden toiminnanohjausjärjestelmän. Uuden järjestelmän myötä Mildolan aiemmin käyttämät erilliset räätälöidyt järjestelmät siirretään yhteen kokonaisratkaisuun, joka kattaa yrityksen kaikki toiminnot.


Solteq toimittaa Mildolalle Microsoftin Dynamics Nav -ratkaisun, joka sisältää tuotannon ohjauksen, myynnin-, ostojen- ja varastonhallinnan sekä taloushallinnon. Ratkaisun myötä Mildola luopuu erillisistä järjestelmistä ja keskittää toiminnanohjauksensa yhteen järjestelmään.


-         Halusimme käyttöömme toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla pystymme ohjaamaan ja seuraamaan yrityksen kaikkia prosesseja samanaikaisesti. Uusi järjestelmä tuo läpinäkyvyyttä toimintaamme, vähentää tietojen syöttöön käytettyä aikaa ja auttaa yhtiön johtoa ennusteiden teossa, kertoo Mildola Oy:n projektipäällikkö Erkki Gustafsson.


Microsoftin Dynamics Nav -toiminnanohjausjärjestelmän merkittäviä erityispiirteitä Mildolalle ovat elintarviketeollisuuteen liittyvien jatkokäsittelyiden rakentaminen käytössä olevaan automaatiojärjestelmään. Lisäksi on tärkeää, että Mildolan alihankkijoilla on pääsy järjestelmään suoraan omista järjestelmistään.


-         Solteqin toimittaman ratkaisun vahvuutena on Mildolan tuotannon erityispiirteiden huomioiminen. Uuden järjestelmän avulla Mildola voi jyvittää yhdestä raaka-aineesta syntyvien useiden tuotteiden kustannukset, sanoo Paul Skogberg Solteqilta.


Toiminnanohjausjärjestelmän valintaan liittyvän päätöksenteon tärkeimpiä kriteerejä olivat tuotteen moderni teknologia, sen muokattavuus ja integrointi.


-         Järjestelmätoimittajan valinnassa vaakakupissa painoi eniten Solteqin pitkäaikainen kokemus teollisuuden toiminnanohjausjärjestelmistä, sanoo Gustafsson.


Lisätietoja:

Solteq Oyj, Paul Skogberg, paul.skogberg@solteq.com, gsm 040 8444 378

Mildola Oy, projektipäällikkö Erkki Gustafsson, erkki.gustafsson@mildola.fi, puh. 010 402 2351 


Mildola on osa Lännen Tehtaat -konsernia, joka tarjoaa asiakkailleen puhtaasti luonnollisella menetelmällä valmistettuja kasviöljyjä ja valkuaisrehuja. Liikevaihtoa yhtiöllä on noin 40 MEUR ja tuotantoa mm. Kirkkonummella. www.mildola.fi


Solteq toimittaa IT-ratkaisuja ja -palveluita kaupan ja teollisuuden yrityksille. Yhtiön 25 vuoden kokemus, vahvaan toimialaosaamiseen ja kumppanuuteen perustuva toimintatapa sekä kansainvälisen järjestelmä- ja teknologiaosaamisen käyttö tuovat asiakkaiden liiketoiminnalle lisäarvoa ja kilpailukykyä. Lisätietoja osoitteesta www.solteq.com.