Agfa HealthCare verwelkomt Twan Weegels voor uitbouw van ziekenhuis-IT in Nederland


Mortsel, België / Rijswijk, Nederland - 4 juli 2007 - 11:00 CET
 
Agfa HealthCare, een toonaangevende aanbieder van IT-oplossingen voor klinische workflows en diagnostische beelden, maakt vandaag bekend dat Drs. A.J.P.G (Twan) Weegels op 2 juli 2007 in dienst trad bij Agfa HealthCare in Nederland. Weegels was sinds 2001 Sales and Marketing Manager bij ChipSoft, een Amsterdams IT-bedrijf in de gezondheidszorg, waar hij de afgelopen 6 jaar voor een sterke expansie zorgde.  Met zijn jarenlange ervaring in de ziekenhuisinformaticasector zal hij bij Agfa HealthCare het managementteam versterken als Divisiedirecteur IT.  Hij zal zich toeleggen op de verkoop van geavanceerde, patiëntgerichte ziekenhuisinformatiesystemen in Nederland.
 
Twan Weegels volgde een opleiding tot verpleegkundige en specialiseerde zich, na zijn opleiding in de Gezondheidswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg, in de Gezondheidseconomie. Tevens volgde Weegels verschillende intensieve sales- en informaticacursussen en deed hij bijkomende ervaring op tijdens de Summer School Health Economics, georganiseerd door de Erasmus Universiteit en de University of York.
 
Twan Weegels werkte ongeveer tien jaar als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen. Als Sales Representative bij SMS Nederland BV en Sales Executive bij SAP Nederland BV was hij verantwoordelijk voor de verkoop van software aan ziekenhuizen. Zijn opdracht bij Agfa HealthCare bestaat erin het bedrijf uit te bouwen tot een marktleider in Nederland wat betreft ziekenhuis-IT.  De systemen die hiervoor in aanmerking komen zijn RIS/PACS (geïntegreerde rapportering) en cardio PACS (integratie van PACS in cardiologie). Op korte termijn staat de lancering van ORBISTM, Agfa HealthCare's totaaloplossing voor de ziekenhuisbrede informatieworkflow, op het programma.  "Agfa HealthCare wil met mijn aanwerving het belang van focus, eagerness en leadership in de Nederlandse markt onderstrepen - zaken die mij op het lijf geschreven zijn, gezien mijn jarenlange ervaring in de ziekenhuisinformaticasector.
 
Hans Vandewyngaerde, General Manager Agfa HealthCare France-Benelux: "Twan Weegels is een klinkende naam op het gebied van ziekenhuis-IT. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij met zijn jarenlange ervaring en reputatie een belangrijke bijdrage zal leveren om Agfa HealthCare ook in Nederland tot een marktleider uit te bouwen."
 
 
Contactpersonen
 
René Stenvert
Marketing Manager Agfa HealthCare Benelux
T +32 (0)3 450 96 93
rene.stenvert@agfa.com
 
Frederique Depraetere
Global PR Manager Agfa HealthCare
T +32 (0)3 444 80 06
frederique.depraetere@agfa.com
 
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager Agfa-Gevaert NV
T +32 (0)3 444 80 15
johan.jacobs@agfa.com
 
Agfa en de Agfa rhombus zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V. België of haar filialen. ORBIS is een handelsmerk van Agfa HealthCare N.V. of haar filialen.  Alle rechten voorbehouden.

Attachments

2007 07 04 persbericht