Attraktiva nya kartonger för Vacu Vin


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PRESSMEDDELANDE
29 augusti 2007
 
Attraktiva nya kartonger för Vacu Vin
 
Vacu Vin tillverkar vin- och matrelaterade produkter som är kända för sin originella och funktionella design. Förutom att fortlöpande lansera nya produkter på marknaden har företaget på senare tid varit starkt fokuserat på förpackningarna. Hela Vacu Vins sortiment ska lanseras på nytt med en ny look och ett uppgraderat förpackningskoncept som bygger på Stora Ensos kartong Performa White.
 
Vacu Vin är en äkta holländsk framgångssaga. Företagets patenterade wine saver med specialdesignade stoppers och en vakuumpump har varit en bästsäljare ända sedan den först lanserades på marknaden för två årtionden sedan. Deras Rapid Ice Coolers för vin, öl och vatten är också mycket populära, men den verkliga succén just nu är en ananasskärare. Vacu Vins hushållsprodukter är designade för att underlätta livet som gourmet, men även för att hjälpa yrkesfolk på restauranger och barer. Företaget delar med sig av sin framgång genom att delta i välgörenhetsarbete och anställa personer med handikapp.
 
Förpackningen som kommunikation
 
Internet betraktas ofta som ett överlägset medium för kommunikation eftersom vi numera tillbringar en del av våra liv i den virtuella verkligheten. Vacu Vin har en utmärkt webbplats, med det är inte deras huvudsakliga kanal för att kommunicera med kunderna. "Varje år lägger kunderna omkring sex miljoner Vacu Vin-produkter i sina varukorgar världen över. De tittar och tar på förpackningen ur olika vinklar och läser den tryckta texten på den. Förpackningen är helt enkelt det viktigaste sättet för oss att nå ut till kunderna med vårt budskap", säger Jaap H. Formsma, Vice President Operations för Vacu Vin.
 
Förra året beslutade Vacu Vin att förnya sin visuella profil och sitt förpackningskoncept för att öka sin attraktionskraft och särskilja sitt kvalitetsvarumärke från kopior av lägre kvalitet. "Tidigare hade vi olika förpackningstyper för olika produktlinjer och använde främst returfiberbaserad kartong som förpackningsmaterial. Målet för förnyelsen var att uppgradera förpackningarna till en ny nivå som motsvarar produkternas originalitet och höga kvalitet. Rött, vitt och silver, våra nya färger, pryder nu hela vårt sortiment och gör produkterna lätta att känna igen. Även bilderna har en ny stil", säger Formsma.
 
"På grund av de stora vita ytorna i designen behövde Vacu Vin ett nytt kartongmaterial med den nödvändiga vitheten och renheten. Vi rekommenderade den fullbestrukna CTMP-kartongen Performa White", säger Peter Daams, Sales Manager på Stora Enso Netherlands. Förpackningstrycket blev mer krävande eftersom en sjätte färg tillkom och en del texter skulle tryckas på silverytan. Performa White visade sig fungera bra i tryck och konvertering.
 
Ny effektivitet i förpackningen
 
I dagens stenhårda konkurrens skiljer sig Vacu Vins strategi att investera i förpackningarna markant från att enbart leta besparingar för att trygga lönsamheten. Enligt Formsma har dock det nya förpackningskonceptet även förbättrat förpackningens effektivitet. "Att bara använda ett förpackningsmaterial och en enhetlig visuell profil för hela sortimentet ger oss nya möjligheter till förbättrad effektivitet i våra processer. Kartongen har dessutom en lägre ytvikt än tidigare."
 
Dessa förbättringar ger återförsäljare och kunder en mer attraktiv produkt till ett konkurrenskraftigare pris. Det är därför inte överraskande att det nya konceptet fått ett entusiastiskt mottagande hos köpare överallt. Med två produktlanseringar inom en snar framtid och flera andra idéer under utveckling ser framtiden ljus ut för Vacu Vin, liksom för de nya förpackningarna.
 
Direklänk till bild:
 
 
Mer information:
 
 
Stora Enso Nederland BV
Peter Daams, Sales Manager
Tel +31 20 6505 515
 
Stora Enso Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Communications Specialist
Tel +358 2046 23440
E-post sanna.heiskanen@storaenso.com
 

Attachments

Länk till text i pdf-format: