Attraktiv ny emballage til Vacu Vin


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PRESSMEDDELELSE
29 augusti 2007
 
Attraktiv ny emballage til Vacu Vin
 
Vacu Vin producerer vine og fødevare relaterede produkter, som er berømte for det originale og funktionelle design. Udover at de konstant introducerer nye varer på markedet, har firmaet i den seneste tid været stærkt forkuseret på emballage. Hele Vacu Vin sortimentet er blevet relanceret med et nyt look og et opgraderet emballagekoncept,som bygger på Stora Enso's Performa White karton.
 
Vacu Vin er en ægte Hollandsk success historie. Firmaets patenterede "wine saver" med speciel designet stopper og vakuum pumpe har været en bestseller siden den oprindeligt blev lanceret på markedet for næsten to årtier siden. Deres Rapid Ice Coolers til vin, øl og vand er også meget populære, men for tiden er det helt store hit deres ananasskærer. Rent faktisk er Vacu Vin husholdningsprodukter designet til at gøre livet lettere for en gourmet, men også for at hjælpe de professionelle i restauranter og barer. Firmaet deler deres success ved at deltage i velgørenhedsarbejde og ved at ansatte personer med handicap.
 
Emballage som kommunikation
 
Internettet opfattes tit som et overlegent kommunikationsmedie, da vi nu om dage bruger en del af vores liv i den virtuelle verden. Vau Vin har en udmærket hjemmeside, men det er ikke deres vigtigste kommunikationsvej til forbrugerne. "Hvert år lægger forbrugere i hele verden, ca seks milinoner Vacu Vin produkter i deres indkøbskurve. De ser og rører emballagerne fra forskellige sider og læser den trykte tekst. For os er emballagen simpelthen den vigtigste måde at få vort budskab ud til kunderne på," siger Jaap H. Formsma, Vice President Operations for Vacu Vin.
 
I 2006 besluttede Vacu Vin at fornye sin visuelle profil og deres emballagekonceptet for at øge tiltrækningskraften og for at differentiere sig fra kopier af lavere kvalitet.. "Tidligere havde vi forskellge emballager til forskellige produktlinier og vi brugte hovedsageligt returfiberbaseret karton som vores emballagemateriale. Formålet med at fornye den visuelle profil var at opgradere emballagen til et nyt niveau, som modsvarer det originale højkvalitetsprodukt. Rød, hvid og sølv er de nye farver, som synliggøre hele sortimentet og gør produktet let genkendeligt. Selv billederne er nye, siger," Mr. Formsma.
 
"På grund af designets store hvide overflade, havde Vau Vin brug for et nyt kartonmateriale med den nødvendige hvidhed og renhed. Vi foreslog den fuldtbestrøgede CTMP karton Performa White, "siger Peter Daams, Sales Manager hos Stora Enso Holland. Tryket på emballagerne bliver mere krævende, fordi en sjette farve blev tilføjet og desuden skulle der trykkes tekst på sølvoverfladen. Performa White fungerede godt i tryknings- og konverteringsprocessen.
 
Ny effektivitet i emballagen
 
I nutidens skarpe konkurrence er Vacu Vins investeringsstrategi i emballage markant, i stedet for en ren omkostningsreducering for at bevare overskuddet. Ifølge Mr. Formsma har det nye emballagekoncept også forbedret emballageeffektiviteten." Ved kun at anvende et emballagemateriale og ensarte den visuelle profil gennem hele sortiment, giver det os mulighed for at øge effektiviteten i vores processer. Kartonen har laverer gramvægt end tidligere."
 
Takket være disse forbedringer får detailhandlerne og forbrugerne et mere attraktivt produkt til konkurrencedygtige priser. Det er ikke overraskende at det nye koncept har fået en entusiastisk modtagelse af forbrugerne overalt. Med to produktlanceringer i nær fremtid og adskellige nye ideer under udvikling, ser fremtiden for Vacu Vin lys ud, precis som deres nye emballager.
 
Direkte link til billede:
 
 
Mere information:
 
 
Stora Enso Nederland BV
Peter Daams, Sales Manager
Tel. +31 20 6505 515
 
Stora Enso Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Communications Specialist
Tel. +358 2046 23440
E-mail sanna.heiskanen@storaenso.com

Attachments

Link til tekst i PDF format: