Go Play: Nokian neljä uutuutta vievät mobiilikäyttäjät musiikin, pelien ja viihteen maailmaan


Lontoo, Iso-Britannia  - Nokia esitteli tänään uuden Ovi-internet-palvelukokonaisuuden ohella myös neljä uutta puhelinmallia, jotka on suunniteltu erityisesti musiikista, peleistä ja viihteestä nauttiville käyttäjille. Jokaisessa uutuusmallissa on erilliset musiikki- tai pelinäppäimet, laajennettu muisti, suuri ja kirkas näyttö sekä entistä pitkäkestoisempi akku, jotka yhdessä tekevät viihdeominaisuuksien käytöstä nopeaa ja helppoa. Laitteiden hinnat vaihtelevat 225 eurosta 560 euroon, ja niiden toimitukset alkavat myöhemmin tänä vuonna.
 
"Nokia tarjoaa laajan valikoiman viihdekäyttöön soveltuvia laitteita kuluttajille, jotka haluavat nauttia musiikista, peleistä ja muusta suosikkisisällöstään paikasta riippumatta. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi näppärä ja pienikokoinen Nokia 5310 XpressMusic -musiikkipuhelin samoin kuin kattavia ominaisuuksia tarjoava Nokia N81 -multimediatietokone", sanoo Nokian Mobile Phones -toimialaryhmän johtaja Kai Öistämö. "Uskomme, että näistä monipuolisilla ominaisuuksilla varustetuista ja muotoilultaan kiinnostavista uutuusmalleista tulee suosittuja. Uskomme myös, että ne tuovat uusia käyttäjiä Nokian internet- ja musiikkipalveluille."
 
Nokia N81 ja Nokia N81 8GB - viihteen pikkujättiläiset
Nokia N81 -multimediatietokone on todellinen mobiiliviihteen jättiläinen: se tarjoaa jopa kahdeksan gigatavua muistia, erilliset musiikki- ja pelinäppäimet, 3G- ja WLAN-yhteydet sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Sulavalinjaisen uutuuslaitteen ominaisuuksiin kuuluu myös taustavalo, joka syttyy, kun näppäimistö aktivoidaan. Monipuoliset ominaisuudet yhdistettynä kolmiulotteiseen multimediavalikkoon tekevät sisältöjen hyödyntämisestä helppoa ja nopeaa. Laitteen suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon musiikin ja pelien hakeminen ja ostaminen Nokia Music Store- ja N-Gage-palveluista sekä ladatun sisällön käyttö ja hallinta. Nokia N81 -multimediatietokoneen arvioitu veroton myyntihinta on 360 euroa ja Nokia N81 8GB -mallin 430 euroa. Molempien uutuusmallien toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä.
 
Nokia N95 8GB - luo yhteyksiä, tee löytöjä
Nokia N95, maailman mahtavin multimediatietokone, on nyt entistäkin vaikuttavampi kokonaisuus. Nokia N95 8GB -malli tarjoaa nyt jopa kahdeksan gigatavua sisäänrakennettua muistia edeltäjänsä huikeiden ominaisuuksien lisäksi, joita ovat muun muassa viiden megapikselin kameran Carl Zeissin optiikalla, sisäänrakennetut A-GPS, WLAN- ja HSDPA-yhteydet sekä innovatiivisen kaksisuuntaisen liukumekanismin. Nokia N95 8GB -mallin uusiin ominaisuuksiin kuuluu myös kirkas 2,8 tuuman QVGA-näyttö, joka on suurimpia, mitä multimediatietokoneissa on koskaan nähty. Niinpä videoiden katseleminen, internetin selaaminen ja karttojen käyttäminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Nokia N95 8GB -multimediatietokoneen laajennettuun muistiin mahtuu jopa 20 tuntia videokuvaa* tai jopa 6 000 musiikkikappaletta**. Laitteen arvioitu veroton myyntihinta on 560 euroa, ja toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä.
 
Nokia 5310 XpressMusic - pieni kooltaan, suuri ominaisuuksiltaan
Nokia 5310 XpressMusic -puhelin yhdistää monipuoliset ominaisuudet upeaan muotoiluun, jonka tyylikkyyden viimeistelee sulavalinjainen alumiinipinta. Näppärästi taskussa tai käsilaukussa kulkevan laitteen paksuus on vain 9,9 millimetriä ja paino alle 71 grammaa. Uutuuslaitteessa on myös erilliset musiikkinäppäimet, ja se tarjoaa kertalatauksella jopa 18 tuntia musiikin soittoaikaa. Puhelimeen on saatavilla lisävarusteena neljän gigatavun microSD-muistikortti, jolle mahtuu jopa 3 000 musiikkikappaletta**. Puhelimen käyttäjiä miellyttävät varmasti myös kahden megapikselin kamera ja kirkas kahden tuuman QVGA-näyttö, joka toistaa jopa 16 miljoonaa väriä. Nokia 5310 XpressMusic -musiikkilaitteen arvioitu veroton myyntihinta on 225 euroa, ja toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä.
 
Nokia 5610 XpressMusic - rohkea muotoilu, loistava soundi
Nokia 5610 XpressMusic -laite menee suoraan musiikin ytimeen: tyylikkään Music Slider -liukunäppäimen ansiosta musiikin saa soimaan yhdellä sormen liikkeellä. Laitteen muotoilussa alumiiniset reunat korostavat kiiltävänmustaa pintaa ja suurta 2,2 tuuman näyttöä, joka toistaa jopa 16 miljoonaa väriä. Lisäksi laite tarjoaa kristallinkirkkaan äänen, jopa 22 tuntia musiikin soittoaikaa ja muistin, johon mahtuu jopa 3 000 kappaletta lisävarusteena saatavalla neljän gigatavun microSD-muistikortilla**. Nokia 5610 XpressMusic -laite on paljon muutakin kuin puhelin ja musiikkilaite: siinä on myös automaattitarkennuksella ja kahdella LED-salamavalolla varustettu 3,2 megapikselin kamera sekä 3G-toiminnot, jotka tekevät sisällön lataamisesta, internetin selaamisesta ja videopuheluiden soittamisesta entistäkin helpompaa ja nopeampaa. Nokia 5610 XpressMusic -laitteen arvioitu veroton myyntihinta on 300 euroa, ja toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä.
 
Molemmat Nokia XpressMusic -laitteet ovat yhteensopivia Nokia Music Store -palvelun kanssa, joista on helppo ladata musiikkia tietokoneelle.
 
Audiolisälaitteet - musiikkia kaikille
Nokia ja tunnetut audiolisälaitteiden valmistajat, kuten Altec Lansing, JBL ja Philips, ovat ottaneet huomioon mobiililaitteiden kasvavan merkityksen musiikin kuuntelussa ja tarjoavat laajan valikoiman lisälaitteita, jotka sopivat sekä muotoilultaan että toiminnaltaan Nokia XpressMusic -puhelimiin. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi kuulokkeita, pöytätelineitä ja kaiuttimia. Valinnan helpottamiseksi tuotteissa on merkintä "For Nokia XpressMusic Phones".
 
Nokia julkisti tänään myös kaksi omaa lisälaitetta. Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-503 -kuuloke on yhteensopiva Bluetooth-ominaisuuden sisältävien Nokia XpressMusic -puhelinten kanssa. Pocket Speakers MD-6 -kuuloke on yhteensopiva 2,5 mm:n tai 3,5 mm:n kuulokeliitännällä varustettujen Nokia XpressMusic -puhelinten kanssa.
 
* Muistikapasiteetti perustuu H.264  750 kt/s videoon 320 x 240 resoluutiolla yhdistettynä 128 kt/s ääneen. Muistikapasiteetti on puolet tästä jos H.264  1,5 mt/s 640 x 480 resoluutiolla yhdistettynä 128 kt/s ääneen (lähes DVD-tasoa).
** Muistikapasiteetti perustuu arvioon siitä, että kappaleiden keskipituus on  3 minuuttia ja 45 sekuntia ja koodaus 48 kt/s eAAC+ (M4A) Nokia Music Managerilla.
 
Nokia
Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, joka vie eteenpäin yhdistyvän Internet- ja viestintäteollisuuden kasvua ja muutosta. Laajan matkaviestinvalikoimansa avulla Nokia tarjoaa ihmisille elämyksiä musiikin, navigaation, videon, television, kuvien, pelien ja langattomien yritysratkaisuiden alueilla. Nokia toimittaa myös laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti press.office@nokia.com
 
 
 
Taustatietoa tiedotusvälineille
Tähän tiedotteeseen liittyviä kuvia sekä muuta aineistoa saa osoitteesta http://www.nokia.com/press/goplay