Fortis en Jeroen Bosch Ziekenhuis sluiten overeenkomst


Fortis en het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben vandaag officieel een financieringsovereenkomst gesloten. De overeenkomst betreft een financieringstraject voor de in dit najaar aan te vangen nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in's Hertogenbosch. De totale investering van het project bedraagt om en nabij de 400 miljoen euro.
 
Het nieuwe ziekenhuis wordt één van de grotere in Nederland en is begin 2011 gereed. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis met veel ambities. In opmars naar de nieuwbouw zal het diverse (zorg)innovaties doorvoeren. Zo wil het in 2011 dat de poliklinieken en het OK-centrum 64 uur per week open zijn en wil het de zorg sneller, van hoge kwaliteit en waar mogelijk goedkoper aanbieden. Het ziekenhuis heeft voor de financiering van de nieuwbouw gezocht naar een partner met hetzelfde ambitieniveau en een innovatief karakter.  De financiering vanuit Fortis betreft een innovatief voorstel waarin het op peil houden van de vermogenspositie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis centraal staat.
 
Joris de Jong, Directeur Health Care bij Fortis Merchant & Private Banking: "In de samenwerking laat Fortis zien adequaat mee te kunnen denken over de veranderingen in de gezondheidszorg door moderne producten in te zetten die aansluiten bij de gevraagde flexibiliteit. In de advisering met betrekking tot de financiering en het indekken van renterisico's is rekening gehouden met geldende wet-en regelgeving, maar is ook ingespeeld op de verwachte wijzigingen daarin in de toekomst."
 
Peter de Kubber, lid van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: "Het project is niet alleen groot en ambitieus, maar wordt ook in een tijd gerealiseerd waarin de nodige wijzigingen in de financiering voor ziekenhuizen worden doorgevoerd. Dit vraagt om een stevig financieel partnership en flexibele oplossingen. De samenwerking met Fortis is om deze reden van essentieel belang."
 
Bij beide partijen is de verwachting aanwezig dat de samenwerking zeer voorspoedig zal verlopen. In de financieringsconstructie kan het ziekenhuis beschikken over een bouwkrediet van 380 miljoen euro. Daarnaast heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis de mogelijkheid om deze faciliteit om te zetten in meerjarige leningen. Het verstrekte bouwkrediet aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis is tevens gekoppeld aan het huisbankierschap van Fortis, waarin nog eens een exploitatiefinanciering van 65 miljoen euro wordt meegenomen.
 
---------------
 
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio 's-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie voor de patiënt belangrijk zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Geriatrie, Moleculaire Diagnostiek en IVF. Meer informatie is beschikbaar op www.jeroenboschziekenhuis.nl
 
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 38,2 miljard (31/07/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
 

 

Attachments

PDF versie van het persbericht