YIT KÄYNNISTI ASUNTORAKENTAMISEN TURUN HISTORIALLISELLA KAKOLANMÄELLÄ


Helsinki, 2012-01-12 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ                    LEHDISTÖTIEDOTE                            12.1.2012 klo 9.00

 

 

 

YIT KÄYNNISTI ASUNTORAKENTAMISEN TURUN HISTORIALLISELLA KAKOLANMÄELLÄ

YIT on käynnistänyt Turun Kakolanmäen alueella ensimmäisen kerrostalokohteensa rakennustyöt. Alueen länsiosaan valmistuu seuraavan kahden vuoden aikana kaksi, yhteensä 80 asuntoa käsittävää kerrostaloa sekä pysäköintihalli. Historiallisella paikalla keskellä kaupunkia sijaitsevasta Kakolanmäen alueesta kehitetään uutta elävää kaupunginosaa. Suunnittelussa on huomioitu alueen vanhan rakennuskannan säilyttäminen sekä vehreydestä huolehtiminen. Kakolanmäki tulee tarjoamaan laadukasta keskusta-asumista lähellä ydinkeskustan kaupallisia ja julkisia palveluja.

- Olemme ylpeitä päästessämme ensimmäisenä rakentamaan uusia asuintaloja yhteen Turun merkittävimmistä ympäristöistä. Kakolanmäki on Tuomiokirkon ohella ehkäpä tunnetuin Turun maamerkeistä, ja uskomme, että uudet talot täydentävät olemassa olevaa kulttuuriympäristöä rikkomatta kuitenkaan vanhaa Kakolanmäen maisemaa. Myös asiakkaat ovat olleet erittäin kiinnostuneita tulevista asunnoista, kertoo YIT:n aluejohtaja Jyrki Meri.

Nyt rakenteilla oleva Asunto Oy Turun Michailowinportti valmistuu vuoden 2013 keväällä. Asunnot vaihtelevat 30 m2:n yksiöistä ylimmän kerroksen upeisiin terassiasuntoihin. Näkymät aukeavat osassa asunnoista Ruissalon ja Pukinsalmen suuntaan ja osassa Kakolan historialliseen ympäristöön. Talojen väliin, pysäköintihallin yläpuolelle rakennetaan yhteinen piha-alue. Talojen vieressä sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokas ja kaavassa suojeltu entinen vankimielisairaalarakennus.

Kakolanmäki oli pitkään kaupunkilaisilta suljettu vankila-alue. Vankilatoiminta loppui vuonna 2007, ja nyt aluetta muutetaan eläväksi keskusta-alueeksi niin kaupunkilaisille kuin yrityksille ja yhteisöille. Kakolanmäen kaava-alueen kokonaispinta-ala on noin 21 hehtaaria, johon sisältyy runsaasti sekä asuin-, liike-, ja toimistokäyttöä. Kakolan kaavoitus aloitettiin jo vuonna 2002 ja kansainvälisen aatekilpailun lukuisten ehdotusten ja muutosten jälkeen kaava sai lainvoiman tammikuussa 2010.

Lisätietoja:
Jyrki Meri, aluejohtaja, Talonrakennus Lounais-Suomi, YIT Suomen rakentamispalvelut, puh. 050 390 1176, jyrki.meri@yit.fi

YIT OYJ

 

Virva Salmivaara
Viestintäjohtaja

 

 

YIT viettää 100-vuotisjuhlaa vuonna 2012. Yhtiö perustettiin Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1912. Tänä päivänä YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Palvelemme asiakkaita 14 maassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Baltian maissa, 26 000 ammattilaisen voimin. Olemme kasvaneet asiakkaidemme kanssa ja kehittäneet palvelujamme yhteiskuntien muuttuessa. Aiomme jatkaa samalla polulla. Visionamme on olla edelläkävijä hyvän elinympäristön luojana ja ylläpitäjänä. Vuonna 2010 YIT:n liikevaihto oli noin 3,8 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.