Årsredovisning och koncernredovisning 2011 NetJobs Group AB (publ)


2011 i korthet

- Nettoomsättningen ökade 10% till 40,2 (36,6) MSEK.

- Rörelseresultatet minskade 17% till 6,0 (7,2) MSEK.

- Rörelsemarginalen minskade till 14,9% (19,8).

- Resultat efter skatt minskade 16% till 4,4 (5,2) MSEK.

- Resultat per aktie minskade 16% till 0,22 (0,26) SEK.

- Kassaflöde från den löpande verksamheten ökade 104% till 6,4 (3,1) MSEK.

- NetJobs Germany, ett helägt dotterbolag med säte i Berlin, Tyskland bildades och startade sin verksamhet under fjärde kvartalet.

 

Verkställande direktören har ordet

2011 har varit ett år med blandade känslor. Omsättningstillväxten uppgick till 10 procent vilket var under våra interna förväntningar. Resultat per aktie minskade med 16 procent vilket inte är i linje med NetJobs övergripande finansiella mål: en årlig resultattillväxt per aktie om minst 20 procent.

Positivt under 2011 är att försäljningen mot Tyskland har ökat med 108 procent samt att vi har etablerat säljkontor i Berlin. Vi har bara skrapat på ytan av potentialen i Tyskland och det ska bli spännande att följa resultatutvecklingen framöver. Positivt är även det faktum att vi under året har förbättrat den underliggande kvalitén i våra produkter genom att vi under 2011 levererar fler kandidater till våra kunder än någonsin. Jag ser framför mig att vi konsekvent fortsätter att förbättra våra befintliga produkter i strävan mot att bli det självklara valet på marknaden.

Under året beslutades en ny finansiell plan, VISION2013 – en omsättning på 100 miljoner SEK år 2013 och en rörelsemarginal på 35 procent. Under 2012 kommer NetJobs fokus ligga på att ta ett stort steg mot VISION2013, och uppnå det övergripande finansiella målet: en årlig resultattillväxt per aktie om minst 20 procent. Detta ska vi uppnå genom att konsekvent fokusera och genomföra vår strategi;

- Rätt Människor

- Rätt System

- Användarvänliga och effektiva jobbsajter

- Speed management

- Samt eventuellt genomföra strategiska förvärv

Det nya året har börjat bra och som VD ser jag fram emot att tillsammans med alla mina medarbetare arbeta stenhårt för att genomföra vår handlingsplan och ta NetJobs till nya nivåer.


Hristos Kitsos

Verkställande direktör

 

NetJobs är ledande i norra Europa inom nischade jobbsajter med 35 nischade jobbsajter och 5 generella jobbsajter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland med mer än 430 000 unika besökare per månad (Google Analytics Januari 2012). Våra nischade jobbsajter fungerar som marknadsplatser på Internet där arbetsgivare hittar och rekryterar framtida medarbetare, och där arbetstagare hittar attraktiva jobb och information om deras framtida karriär. NetJobs Group AB (publ) grundades 2004 och är sedan 2006 noterad på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank.

NetJobs vision är att vara #1 i världen inom nischade jobbsajter. Mer information finns på www.netjobs.com


Attachments