SATO osti Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:ltä rakenteilla olevan asuinkerrostalon Jätkäsaaresta

Vuokra-asunnot valmistuvat 2013


Helsinki, 2012-08-17 07:20 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- SATO, sijoittajauutinen 17.8.2012 klo 8.20

SATO Oyj on ostanut Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:ltä 43 vuokra-asunnon kerrostalokohteen Helsingin Jätkäsaaresta. Asunnot ovat rakenteilla ja niiden arvioitu valmistuminen on loppuvuodesta 2013. Investoinnin kokonaisarvo on noin 12,8 miljoonaa euroa.

 ”SATO pyrkii aktiivisesti kasvattamaan uudisasuntotarjontaa vuokra-asunnoissa. Asunto Oy Riontähti on ensimmäinen kohteemme Jätkäsaaressa”, kertoo liiketoimintajohtaja Tuula Entelä SATOsta. ”Asiakkaamme ovat entistä kiinnostuneempia kasvukeskusten uusista asuinalueista, ja he osaavat vaatia sijainnin lisäksi myös laatua ja erityisominaisuuksia”, Entelä toteaa. 

”Suurin osa Riontähden asunnoista on alle 60 neliön kaksioita, mutta mukana on myös upeita kahden kerroksen kattoasuntoja, joissa on parhaimmillaan jopa kolme terassia. Pääkatujen kahvilat ja kaupat ovat kävelyetäisyydellä ja talon kaikista kodeista avautuu näkymä Jätkäsaarta halkovaan Hyväntoivonpuistoon”, Entelä lisää. 

”Jätkäsaaren lisäksi meille on valmistumassa uusia SATO VuokraKoteja Helsingissä mm. Aurinkolahteen ja Arabianrantaan - jälkimmäiseen on rakenteilla SATOn ensimmäinen täysin savuton talo.” 

2000-luvulla SATO on investoinut noin 1,4 miljardia euroa vuokra-asuntokannan kasvattamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa. Tehtyjen uusien investointien arvolla mitattuna SATO on ajanjaksolla ollut Suomen suurin asuntosijoittaja.

 

Liite: Kuvia ja kartta

Jätkäsaaresta kattavasti Helsingin kaupungin sivuilla: http://www.uuttahelsinkia.fi/jatkasaari-telakkaranta

Lisätietoja:

SATO Oyj                                                                       Nordea Henkivakuutus Suomi Oy

Liiketoimintajohtaja Tuula Entelä, p. 0400 612 914        Kiinteistöjohtaja Janne Sipilä,
Yksikönjohtaja Antti Aarnio, p. 040 1647 052                 p. 050 9110 104
 

 www.sato.fi

   

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista asuntosijoitusyhtiöistä. SATOn omistuksessa on yhteensä noin 23 000 vuokrattavaa asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa. SATOn sijoitusomaisuuden käypä arvo on yli 1,9 miljardia euroa. SATO on 2000-luvulla investoinut vuokra-asuntoihin noin 1,4 miljardia euroa. Yhtiön suurimmat omistajat ovat suomalaisia työeläke- ja vakuutusyhtiöitä. SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli 232,0 miljoonaa euroa, liikevoitto 86,8 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 52,1 miljoonaa euroa.


Attachments