Heikki Rinne Vuoden puunkäytön edistäjäksi


Metsä Group lehdistötiedote 25.8.2012


Viikin aluerakentamisprojektin projektinjohtaja Heikki Rinne on valittu Vuoden puunkäytön edistäjäksi. Tunnustuksen jakoivat Metsä Group, LähiTapiola ja Nordea Suomi Oulun seudun metsäpäivässä lauantaina 25.8.2012. 


Rinne on vaikuttanut merkittävästi Suomen suurimman puukerrostalohankkeen toteutumiseen Helsingissä Viikissä. Helsingin kaupungin Kehittyvä Kerrostalo -ohjelmaan kuuluvan hankkeen kautta Rinne on ollut vauhdittamassa puurakentamista ja edistänyt monipuolista kerrostalorakentamista Helsingissä ja koko Suomessa, tuomaristo perustelee valintaansa.

Viikin puukerrostalohanke on tärkeä virstanpylväs ekologisesti kestävän rakentamisen ja puulle suotuisamman kerrostalorakentamisen puolesta. Metsä Wood Kerrostalojärjestelmään perustuva 103 asunnon puukerrostalokortteli valmistui kesällä.

Viikin puukerrostalokortteli vastaa Helsingin kaupungin tavoitteisiin edistää ekologista rakentamista ja kerrostalojen kehittämistä. 

”Kaupunki haluaa monipuolistaa kerrostalorakentamista ja lisätä rakennusalan kilpailua, jotta asukkaat hyötyisivät ja asumisen hintaa saataisiin pudotettua”, Heikki Rinne kommentoi.

Vuoden puunkäytön edistäjä -tunnustus nostaa esiin uusia suomalaista puuta hyödyntäviä tuotteita, palveluita, ratkaisuja tai hankkeita. Tunnustus jaettiin nyt kolmatta kertaa. Tuomariston muodostivat toimialajohtajat Timo Karinen ja Juha Mäntylä Metsä Groupista, markkinointipäällikkö Jukka Ruoho LähiTapiolasta sekä asiantuntijajohtaja Timo Jaakkola Nordeasta.


METSÄ GROUP

Konserniviestintä

Lisätietoja:

Vuoden puunkäytön edistäjä -tunnustus:
Satu Holm-Jumppanen, viestintäpäällikkö, Metsä Group, puh. 050 305 4718

Viikin aluerakentamisprojekti:

Heikki Rinne, projektinjohtaja, Helsingin kaupunki, puh 09 310 36125

Metsä Wood Kerrostalojärjestelmä:
Ari Tiukkanen, rakentamisen tuotteiden johtaja, Metsä Wood, puh. 050 598 7293


Kuvat Viikin puukerrostaloista:

http://databank.metsagroup.com/?cart=707-lgdikcelji&l=FI


www.metsagroup.fi

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä ihmisten arjessa ja edistävät hyvinvointia kestävästi. Metsä Groupin huipputuotteiden pääraaka-aineet ovat uusiutuva pohjoismainen puu ja puukuitu. Liiketoiminta-alueemme ovat pehmo- ja ruoanlaittopaperit, kartonki ja paperi, sellu, puutuotteet sekä puunhankinta. Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2011 oli 5,3 miljardia euroa, ja se työllistää noin 12 500 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa.