Orion suunnittelee ostavansa Nokialta toimitiloja Salosta


Nokia ja Orion kertoivat tänään allekirjoittaneensa aiesopimuksen, jonka mukaan Orion ostaisi osan Nokialta Salosta vapautuvista tiloista. Orion suunnittelee keskittävänsä niihin osan Orionin Espoon ja Turun lääketehtaiden pakkaus- ja logistiikkatoiminnoista. Toteutuessaan Orionin uuden pakkaus- ja logistiikkakeskuksen myötä Saloon on syntymässä myös uusia työpaikkoja.

Nokian ja Orionin aiesopimuksen mukaan Orion ostaisi tuotanto- ja varastotilaa, joihin sen tavoitteena on perustaa uusi pakkaus- ja logistiikkakeskus. Tilojen muuntaminen Orionin käyttöön sopiviksi on tarkoitus alkaa ensi vuoden alussa, ja Orion arvioi toiminnan uusissa tiloissa alkavan vuoden 2013 aikana. Täydessä laajuudessaan pakkaus- ja logistiikkakeskus toimisi arvion mukaan syksyllä 2014. Toteutuessaan hanke lisäisi Orionin henkilöstömäärää Suomessa, ja keskuksen ollessa täysin valmis se työllistäisi arviolta yli 100 henkilöä.

"Uusi pakkaus- ja logistiikkakeskus mahdollistaisi toimintojen laajentamisen ja tehostamisen, mihin nykyisten pakkaustilojemme laajuus Espoossa ja Turussa ei riittäisi. Myös uuden henkilöstön saatavuus Salon seudulla on merkittävä tekijä, kun mietimme ratkaisuja pakkaus- ja logistiikkatoimintojemme kehittämiselle", sanoo johtaja Virve Laitinen Orionin Toimitusketjusta.

"Toivotamme Orionin lämpimästi tervetulleeksi Saloon. Bridge -yhteiskuntavastuuohjelmamme tavoitteena on tukea yksilöiden lisäksi myös niitä paikkakuntia, joihin muutoksemme vaikuttavat, etsimällä paikkakunnille uusia työllistäviä yrityksiä ja tukemalla ammatillista koulutusta. Orionin suunnitelma aloittaa toiminnat Salossa on osoitus siitä, että alueella on tuotanto- ja logistiikka-alan huippuosaajia, sen sijainti on logistisesti hyvä ja Nokialla on tarjolla tiloja, jotka voidaan muuttaa muunkin kuin elektroniikkateollisuuden tarpeita vastaaviksi", Nokian Bridge -ohjelmasta vastaava johtaja Matti Vänskä sanoi.

Vänskä jatkoi: "Tavoitteenamme on jatkaa määrätietoista työtä löytääksemme uusia työnantajia Salosta vapautuneisiin tiloihimme muun muassa tiivissä yhteistyössä Salon kaupungin kanssa."

Nokia tukee arvojensa mukaisesti vähennysten kohteena olevia työntekijöitään Bridge-ohjelman avulla. Ohjelma tarjoaa tukea uudelleentyöllistymiseen, jatko- ja uudelleenkoulutukseen sekä yrittäjyyteen. Salossa Nokia on rakentanut tukiohjelman yhteistyössä työntekijöiden edustajien ja Salon sekä Varsinais-Suomen alueen avaintahojen kanssa. Osana Brigde-ohjelmaansa Nokia tekee myös aktiivista yhteistyötä eri tahojen kanssa hankkeissa, joiden tavoitteena on uusien työnantajien ja yritysten sijoittuminen Saloon.

Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, jonka tuotteista on tullut olennainen osa ihmisten elämää ympäri maailmaa. Joka päivä yli 1,3 miljardia ihmistä käyttää Nokian laitteita tallentaakseen ja jakaakseen kokemuksia, hakeakseen tietoa, löytääkseen määränpäähänsä tai yksinkertaisesti puhuakseen toisilleen. Nokian edistyksellinen teknologia ja muotoilu ovat tehneet sen brändistä yhden maailman tunnetuimmista. Lisätietoja on saatavilla osoitteesta: http://www.nokia.com/about-nokia

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Email: press.services@nokia.com

www.nokia.com