Redegørelse fra bestyrelsen i Jeudan A/S i anledning af pligtmæssigt købstilbud


København, 2013-01-10 08:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Redegørelse fra bestyrelsen i Jeudan A/S i anledning af pligtmæssigt købstilbud fra William Demant Invest

Redegørelsen indeholder ajourførte informationer om forventet resultat for 2012, informationer om budget for 2013 og fremskrivning for perioden frem til og med 2020

Bestyrelsen anbefaler, at aktionærerne ikke accepterer det fremsatte købstilbud

Denne meddelelse og købstilbuddet fremsættes hverken direkte eller indirekte til aktionærer i USA, Canada, Australien, Japan, Sydafrika eller andre jurisdiktioner, hvor fremsættelsen af købstilbuddet eller accept heraf er i strid med lovgivningen i den pågældende jurisdiktion eller forudsætter udstedelse af et tilbudsdokument, registrering eller andre foranstaltninger ud over de krav, der følger af dansk lovgivning. Denne meddelelse og tilbudsdokumentet må ikke udleveres til aktionærer, der er bosiddende i sådanne jurisdiktioner. Enhver person, der kommer i besiddelse af tilbudsdokumentet forventes selv at indhente alle nødvendige oplysninger om eventuelle begrænsninger, der måtte gælde for vedkommende samt foretage nødvendige foranstaltninger for at efterleve gældende regler i det land, hvor den pågældende er bosiddende.

Som meddelt i selskabsmeddelelse nr. 233 af den 27. december 2012 offentliggjorde William Demant Invest A/S, CVR nr. 27 76 12 91, Kongebakken 9, 2765 Smørum (”WDI”) samme dato et pligtmæssigt tilbud (det ”Pligtmæssige Købstilbud”) til samtlige aktionærer (”Aktionærerne”) i Jeudan A/S (”Selskabet” eller ”Jeudan”), CVR nr. 14 24 60 45, om erhvervelse af alle aktier i Selskabet for DKK 438 pr. aktie (”Tilbudsprisen”).

Baggrunden for det Pligtmæssige Købstilbud er, at WDI den 4. december 2012 erhvervede 33.000 aktier i Selskabet til en pris på DKK 438 pr. aktie, svarende til 0,3% af aktiekapitalen i Selskabet, hvorefter WDI’s ejerandel udgør 41,6%. Med denne erhvervelse er det WDI’s opfattelse, at WDI har opnået ”faktisk bestemmende indflydelse” i Selskabet, da WDI besidder mere end en tredjedel af stemmerne i Selskabet samt et antal aktier og stemmerettigheder i Selskabet, som overstiger det antal aktier og stemmerettigheder, som tre andre store Aktionærer i Selskabet samlet besidder.

WDI anser sig på den baggrund for forpligtet til at fremsætte det Pligtmæssige Købstilbud i henhold til § 32 i Lov om Værdipapirhandel m.v. og bekendtgørelse nr. 221 af den 10. marts 2010 om overtagelsestilbud (”Tilbudsbekendtgørelsen”).

I henhold til Tilbudsbekendtgørelsens § 14 er bestyrelsen i Jeudan forpligtet til at udarbejde en redegørelse, som indeholder bestyrelsens holdning til det Pligtmæssige Købstilbud og begrundelsen herfor, herunder bestyrelsens holdning til konsekvenserne for alle Selskabets interesser, særligt beskæftigelsen, og WDI’s strategiske planer for Selskabet og disses sandsynlige konsekvenser for beskæftigelsen.

Bestyrelsens redegørelse er vedhæftet denne meddelelse, idet bestyrelsesmedlem Stefan Ingildsen, der er ansat i William Demant koncernen, har afstået fra at deltage i behandlingen af det Pligtmæssige Købstilbud på grund af inhabilitet. Redegørelsen vil blive distribueret til Selskabets navnenoterede Aktionærer, bortset fra Aktionærer, der er bosat i retsområder, hvor en sådan distribution vil stride mod gældende lovgivning eller være omfattet af andre begrænsninger. Endvidere er redegørelsen med visse begrænsninger tilgængelig på http://www.jeudan.dk/investor/koebstilbud/.

Jeudan meddelte senest sine forventninger til regnskabsåret 2012 i delårs-rapporten for 1.-3. kvartal 2012, der blev offentliggjort den 22. november 2012. Det fremgår deraf, at der for regnskabsåret 2012 forventedes et resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på DKK 370-390 mio. (2011: DKK 308 mio.) og en omsætning på ca. DKK 1,2 mia. (2011: DKK 1,2 mia.).

Forventningen til 2012 til omsætning fastholdes uændret til ca. DKK 1,2 mia., og forventningen til resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) fastholdes uændret til DKK 370-390 mio. De finansielle gældsforpligtelser pr. 31. december 2012 er som følge af rentefaldet i 2012 opgjort til en regulering på DKK -524 mio. (2011: DKK -951 mio.), og regulering af dagsværdien af ejendomme pr. 31. december 2012 er opgjort til DKK 174 mio. (2011: DKK 309 mio.). Forventningen til resultat før skat udgør således DKK 20-40 mio. (2011: DKK -334 mio.).

For 2013 forventer Jeudan en omsætning på ca. DKK 1,2 mia. og et resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på DKK 400-440 mio., svarende til en stigning i EBVAT på ca. 10% i forhold til estimatet for 2012.

En fremskrivning for de kommende 8 år er beskrevet i redegørelsen under pkt. 3.1.(D).

På baggrund af det i redegørelsen anførte, vurderer bestyrelsen, at det Pligtmæssige Købstilbud ikke er attraktivt for Jeudans Aktionærer. Bestyrelsen anbefaler derfor Aktionærerne ikke at acceptere det Pligtmæssige Købstilbud.

Det bemærkes herved, at WDI i sit brev af den 27. december 2012 til Jeudans navnenoterede aktionærer selv anfører, at ”Købstilbuddet skal heller ikke ses som en opfordring til Jeudan’s aktionærer om at sælge deres aktier”. Brevet er med visse begrænsninger tilgængeligt på http://www.jeudan.dk/investor/koebstilbud/.

 

Yderligere oplysninger:

Bestyrelsesformand Niels Heering, tlf. 3341 4141

Jeudan A/S, Sankt Annæ Plads 13, 1250 København K.

 

Jeudan er Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed. Koncernen investerer i og driver større kontor-, bolig- og detailejendomme i København. Koncernen tilbyder i Jeudan Servicepartner et bredt udbud af ejendomsrelaterede rådgivnings-, service- og bygningsydelser. Strategien sigter mod fortsat vækst og lønsomhed, baseret på værdierne ordentlighed, dygtighed og tilgængelighed. Koncernen har 400 medarbejdere. Selskabets aktier er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen (JDAN). www.jeudan.dk.

 


Attachments

234redegørelse.pdf 234medd.pdf