Pillar grupas pārdošanas apjomi šī gada pirmajā ceturksnī izauguši par 89%


Rīga, Latvia, 2013-04-15 13:16 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 2013. gada sākums ir pārsniedzis pat optimistiskākās prognozes - nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupa Pillar gada pirmajā ceturksnī noslēgusi pārdošanas darījumus par 117 īpašumiem, kas ir gandrīz puse no visiem pagājušajā gadā noslēgtajiem darījumiem.

Klientu aktivitāte ir pieaugusi visos mājokļu segmentos – premium klases, jaunajos projektos, kā arī sērijveida dzīvokļos. No pirmajā ceturksnī realizētajiem īpašumiem jaunajos projektos pārdoti 32 dzīvokļi, no tiem 21 dzīvoklis ir Pillar attīstītajos projektos, kuru vidū ir arī 9 premium klases dzīvokļi „Elizabetes Park House” projektā. Sērijveida mājās pārdots 81 dzīvoklis. 

Gada pirmajā ceturksnī Pillar kopējā darījumu summa bija 10,6 miljoni eiro.

Vērtējot sasniegtos rezultātus, Pillar izpilddirektore Ieva Valtere uzsvēra: „Pirmo trīs mēnešu rezultāti apliecina nekustamā īpašuma tirgus atkopšanos. Novērojams arī pieaugums klientu izvirzītajiem mājokļu kvalitātes kritērijiem, kas ir galvenais vadmotīvs mūsu darbā attīstot jaunus projektus. Gada sākums liecina par to, ka mūsu prognozētais biznesa pieaugums šogad tiks pat pārsniegts. Kā labs priekšnoteikums šādiem izciliem rezultātiem minams arī veiksmīgs uzņēmuma zīmola maiņas projekts, kā arī mūsdienīgas un ērtas mājas lapas izveide.”

Klienti augstu novērtē Pillar ieguldīto darbu jaunu projektu attīstībā, kā rezultātā vairākos projektos – „Elizabetes Park House”, „Mārtiņa Nams 2” un „Pine Breeze” praktiski visi dzīvokļi gada laikā jau pārdoti.

Ievērojot klientu pieprasījumu, Pillar šā gada martā uzsāka rekonstrukcijas darbus mūsdienīgā arhitektūras stilā veidotā daudzdzīvokļu dzīvojamā ēkā Dzirciema rajonā, Dārza ielā 32, Rīgā – „Dārza Apartment House”. Šis īpašums tika iegādāts par 4 miljoniem eiro, bet kopējie ieguldījumi tā rekonstrukcijā plānoti 1,1 miljons eiro apmērā.

Mūsu attīstības plānos ir virkne citu jaunu projektu, kā, piemēram, finanšu un darījumu centrs „New Hanza City”, daudzdzīvokļu māja „Lielezeres Apartment House”, premium klases daudzdzīvokļu mājas „Miera Park House” rekonstrukcija Rīgā, Miera ielā, kā arī vairāki nelieli individuālie projekti. Vairāk par Pillar un tā nekustamā īpašuma piedāvājumiem lasiet mūsu mājas lapā www.pillar.lv.

Pillar Holding Company, KS, pieder lielākajai Latvijas privātbankai – ABLV Bank, AS, un apvieno ABLV grupas uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. Pillar pieder viens no lielākajiem nekustamā īpašuma portfeļiem Latvijā: daudzdzīvokļu nami, atsevišķi dzīvokļi, privātmājas, zeme un komercobjekti. Kopumā Pillar pārraudzībā atrodas vairāk nekā 1200 nekustamie īpašumi par kopējo summu aptuveni 85,4 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 12,4 miljonus eiro.

         Jānis Bunte
         
         Sabiedrisko attiecību speciālists
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6777 5432
         e-mail: janis.bunte@ablv.com