VD-brev februari 2014


Bäste delägare i REHACT AB!
Här kommer årets första VD-brev ifrån REHACT. Brevet är tänkt att ge en sammanfattning av de viktigaste händelserna i bolaget sedan det förra nyhetsbrevet. Det ger också mig som VD lite större frihet att kommentera utvecklingen på ett mer personligt sätt än i våra officiella pressmeddelanden.


Personliga reflektioner
Med den övertecknade emissionen i ryggen så startar REHACT 2014 med en välfylld kassa och med bättre möjligheter än någonsin tidigare! En sidoeffekt av den publicitet som bolaget fick kring emissionen var att vi blivit kontaktade av personer med intressanta projektidéer i Sverige. När nu det något utdragna emissionsarbetet ligger bakom oss är det full fart framåt med rekrytering och nya marknadsaktiviteter.

Det är glädjande att det stora byggprojektet Natura Center i Polen nu kommunicerat att de är klara för byggstart. Polen är vår första marknad där vi satsat mycket resurser under en längre tid. Projektet är betydligt större än någonting vi tidigare arbetat med och bör kunna generera en väsentlig omsättningstillväxt för REHACT.

När Dalaröprojektet dök upp sommaren 2013 kände vi att det var för bra för att tacka nej till och vi smygstartade därför den svenska introduktionen av Rehact Energy System lite tidigare än planerat. Samarbetet med arkitekten Pål Ross kommer att bli ett viktigt steg och hans intresse är att framöver kunna erbjuda vårt system till sina kunder. För oss är det viktigt att på bästa sätt visa upp tekniken eftersom Rehact Energy System skiljer sig på några punkter från vad som är normalt idag. Många är intresserade av de stora fördelar Rehact Energy System kan ge avseende minskad energiförbrukning och ökad inomhuskomfort. När Dalarö är färdigt kommer potentiella kunder ha möjligheten att se och känna på systemet på plats i Sverige. Seeing is beleiving!

Händelser sedan förra nyhetsbrevet

Starkt övertecknad nyemission
REHACT genomförde under perioden 11 november 2013-4 december 2013 en företrädesemission om 11,9 miljoner kr. Emissionen blev kraftigt övertecknad, drygt 172 procent. Teckningsgraden är särskilt glädjande då bolagets styrelse valt bort att anlita kostsamma garanter.

Listbytet till NASDAQ OMX First North en framgång
REHACT listades på NASDAQ OMX First North den 11 november 2013. Sedan dess har rekordmånga aktier omsatts. Under perioden 11 november 2013 till 11 februari 2014 (ca tre månader) omsattes 1 526 976 aktier till ett värde av drygt 23,4 miljoner kronor.

ALMI Invest AB har gjort exit
ALMI Invest AB (tidigare Innovationsbron AB) har i enlighet med sitt huvuduppdrag att på kort sikt stödja nybildade företag med kaptal nu informerat REHACT om att man i januari avyttrat de sista av sina aktier i REHACT. Totalt ägde ALMI 9,67 % av kapitalet i REHACT per den sista september 2013, vilket innebär att deras försäljning motsvarat en relativt stor del av den försäljning som skett under hösten 2013 och våren 2014. När en så stor ägare säljer av sitt innehav under en kort period brukar det tyvärr påverka kursutvecklingen negativt. REHACT har inte fått några indikationer på att någon annan storägare har sålt, eller har för avsikt att sälja av i samma omfattning som ALMI Invest.

Presentation i Sveriges riksdag
REHACTs VD bjöds i december 2013 in att presentera företaget och Rehact Energy System vid ett energiseminarium i Sveriges riksdag. Riksdagsledamöter från alla partier visade stort intresse för den utveckling som REHACT genomgår och de produkter som utvecklas.

Presentation för delegation från Marocko
REHACT AB var ett av tio svenska bolag som var särskilt inbjudna att träffa en Investerardelegation från Marocko den 27--29 november 2013. Delegationen leddes av ministern för 'Housing and City Policy', Minister Nabil Benabdallah. I Marocko, där stora byggprojekt drivs på av myndigheterna, uppskattas investeringarna i byggsektorn uppgå till ca 100 miljarder dirhams, motsvarande 78 miljarder SEK.

Kanadensiskt intresse för ny miljöteknik
REHACT var ett av de svenska bolag som var inbjudna till den kanadensiska ambassaden i Stockholm när en delegation från Kanada i höstas besökte Sverige. Gruppen bestod av representanter från bl.a. regionala stadsförvaltnings- och energibolag. Flera kanadensiska städer börjar nu utveckla miljöanpassade områden liknande Hammarby Sjöstad och Stockholm Royal Seaport. Intresset för ny teknik som effektiviserar energianvändningen i nya byggnader är stort.

World Future Energy Summit 2014
REHACT deltog för fjärde året i World Future Energy Summit i Abu Dhabi i Förenade arabemiraten, en mässa som till en del sponsras av Energimyndigheten. REHACT medverkar för att tillsammans med Business Sweden och lokala aktörer skapa förutsättningar för de första referensinstallationerna i området.

Nytt samarbetsavtal för innovativt byggande
REHACT tecknade i höstas samarbetsavtal med Ross arkitektur & design AB, som i mer än femton år arbetat med avancerad arkitektur och framtidens byggteknik. Ett arbete som resulterat i en rad uppmärksammade utmärkelser: Sveriges Vackraste Villa, ett av förstaprisen i den prestigefyllda tävlingen International Property Awards för den europeiska regionen 2013 samt pris för Bästa Haningebyggnad 2013.

Kommande händelser

Byggprojektet på Dalarö startar
I december förra året vann marköverlåtelseavtalet mellan Haninge och REHACT laga kraft och gav oss möjlighet att förvärva sex tomter avsedda för privatboenden på Dalarö. Nu har REHACT tecknat avtal med Ross arkitektur & design AB om att formge den första villan med vårt unika klimatsystem, Rehact Energy System. Arbetet påbörjas omgående och är en del av det byggprojekt som kommer att skapa de första demonstrationshusen med REHACTs teknologi i Sverige.

Till San Francisco med Energimyndigheten i början av mars
Området Gröna byggnader är givetvis det som intresserar oss mest. REHACT har tidigare uppmärksammats i USA vid flera tillfällen och vi undersöker kontinuerligt möjligheterna att agera på den mycket expansiva nordamerikanska marknaden. Många amerikaner ser miljöteknik som "the next big thing" där det gäller att vara med så tidigt som möjligt. Det är naturligtvis smickrande att REHACT är ett av de få bolag som Energimyndigheten väljer att lyfta fram under den kommande delegationsresan till San Francisco för deltagande i Cleantech Forum.

Apropå USA så har intresset för nya tekniska, intelligenta lösningar för byggsektorn ökat påtagligt och nyligen köpte Google bolaget Next Labs för ca 21 miljarder kronor. Next Labs har hittills utvecklat två produkter för husmarknaden: en intelligent termostat samt en avancerad brandvarnare.

Positiva besked från Natura Center i Polen
REHACTs licenstagare för försäljning i Polen, iNergy sp. z o.o, deltar i projekteringen av ett nytt storhotell med ca 2 000 bäddar. Hotellet ingår i projektet Natura Center, en exklusiv rekreationsanläggning med hotell, spa, rehabiliteringsklinik och villor. De ursprungliga planerna från 2012 har nyligen utökats med bland annat en större hotelldel och det är där som REHACTs teknik i första skedet kommer att användas.

Beräknad byggstart för hotelldelen är hösten 2014. Förseningen orsakades av att Natura Center förra året måste gå igenom en omstrukturering och refinansiering, berättar Jerzy Hawranek, som är VD i iNergy sp. z o.o. Det fick till följd att planerad omsättning för såväl iNergy som REHACT uteblev. Tidigare räknade vi med att projektet skulle omsätta ca 50-70 miljoner kronor fördelat över ca fem år. Det är ännu oklart hur det nu utökade Natura Center-projektet kommer att påverka omsättningen för REHACT men vi kommer att hålla marknaden informerad när avtal mellan de olika aktörerna i Polen har skrivits.

Enligt uppgift från ägaren till Natura Center har man nyligen nått en överenskommelse med en fastighetsfond om investeringar på 350 miljoner PLN. Hela projektet, med hotell, spa, klinik och villor, beräknas kräva ca 500 miljoner PLN, ca 1,1 miljard SEK.

Har du frågor om REHACT AB? Hör gärna av dig till mig direkt eller skicka din fråga till info@rehact.com!

Nästa VD-brev beräknas komma ut den 23 april 2014.

Med vänliga hälsningar

Svante Bengtsson, VD
svante@rehact.com, +46 (0) 709 566 756

Information om teckningsoptioner "REHA TO B" 2014
De verderlagsfria teckningsoptioner som delades ut till de som tecknat aktier i den framgångsrika emissionen 2013 handlas sedan 10 februari 2014 på NASDAQ OMX First North. Handel med teckningsoptioner kommer att pågå fram till 26 maj 2014. Teckningskursen kommer i enlighet med villkoren att bestämmas i början av maj, och det är först då man kan göra rimlig bedömning av dess värde.

Varje teckningsoption ger under perioden 12-30 maj 2014 rätten att teckna en ny aktie av serie B med 15 % rabatt jämfört med den volymvägda kursen under 20 dagar fem dagar före teckningskursens fastställande. Som lägst är teckningskursen 15 SEK och som högst är teckningskursen 20,00 SEK. Nedan återfinns en förenklad uppskattning över teckningsoptionens teoretiska värde beroende på kursen under april/maj 2014.

Fullständiga villkor för teckningsoptionen finns på www.rehact.se under fliken investerare/emitterade värdepapper.
 

Volymvägd kurs på aktien april-maj 2014 15,00 17,00 19,00 21,00 23,00 25,00 27,00 29,00 31,00
Teckningskurs T.O. 12-30 maj 2014 15,00 15,00 16,15 17,85 19,55 20,00 20,00 20,00 20,00
Teoretiskt värde för en T.O. 0,00 2,00 2,85 3,15 3,45 5,00 7,00 9,00 11,00



Inför teckningsperioden kommer innehavare av teckningsoptioner att kontaktas brevledes med mer information kring hur man praktiskt går till väga för att genomföra teckning.

OBS! REHACT får sina adressuppgifter ifrån Euroclear och från din bank/förvaltare. Vi för inget eget adressregister. Om du flyttar bör du därför kontrollera med din bank att de har uppdaterat adressuppgifterna även för din värdepappersdepå.

Stockholm i februari 2014

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
REHACT VD-brev 2014-02-18.pdf


Attachments

rehact_nyhetsbrev_140218.pdf