IXONOS OYJ:N HALLITUKSEN LAUSUNTO TREMOKO OY AB:N TEKEMÄSTÄ PAKOLLISESTA JULKISESTA OSTOTARJOUKSESTA


Helsinki, Suomi, 2015-03-09 15:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Ixonos Oyj          Pörssitiedote          9.3.2015 klo 16:30

  

IXONOS OYJ:N HALLITUKSEN LAUSUNTO TREMOKO OY AB:N TEKEMÄSTÄ PAKOLLISESTA JULKISESTA OSTOTARJOUKSESTA

 

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi, suoraan tai epäsuorasti, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Etelä-Afrikassa, Kiinassa, Hongkongissa, Singaporessa tai Japanissa tai missään muussa maassa, missä levittäminen tai julkistaminen olisi lainvastaista.

 

1. Taustatietoja

 

Tremoko Oy Ab (”Tremoko” tai ”Tarjouksentekijä”), joka on suomalainen yksityisessä omistuksessa oleva osakeyhtiö, tiedotti 10.2.2015 hankkineensa omistukseensa Turret Oy Ab:lta ja Holdix Oy Ab:lta yhteensä 49.008.088 Ixonos Oyj:n ("Ixonos" tai ”Yhtiö”) osaketta. Lisäksi Tremoko ilmoitti merkinneensä 10.2.2015 Ixonosin hallituksen (”Hallitus”) päättämässä suunnatussa osakeannissa yhteensä 96.670.000 uutta Ixonosin osaketta. Edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen Tremoko tuli omistamaan yhteensä 145.678.088 Ixonosin osaketta ja siten Tremokon omistus- ja ääniosuus nousi yhteensä noin 71,8 prosenttiin Ixonosin kaikista osakkeista ja äänistä.

 

Osakehankinnan ja osakemerkinnän seurauksena Tremokolle muodostui siten arvopaperimarkkinalain (746/2012, muutoksineen) 11 luvun 19 §:n mukainen velvollisuus tehdä pakollinen julkinen ostotarjous kaikista Yhtiön osakkeista ja osakkeisiin oikeuttavista arvopapereista.

 

2. Ostotarjous lyhyesti

 

Ixonos tiedotti 2.3.2015 Tremokon julkistaneen pakollisen ostotarjouksen ehdot (”Ehdot”) koskien kaikkia niitä liikkeellelaskettuja Yhtiön osakkeita (”Osakkeita”) ja optio-oikeuksia (”Optio-oikeuksia”), jotka eivät ole Yhtiön tai sen tytäryhtiöiden tai jo Tarjouksentekijän omistuksessa (”Ostotarjous”).

 

Tarjouksentekijä julkaisi 2.3.2015 päivätyn tarjousasiakirjan (”Tarjousasiakirja”) 2.3.2015, jossa määriteltiin muun muassa

 

  • Ostotarjouksen tavoitteet
  • Ostotarjouksen hinnoitteluperusteet ja
  • Ostotarjouksen Ehdot.

 

Tarjousasiakirja on ollut saatavilla 2.3.2015 alkaen Ostotarjouksen teknisenä järjestäjänä toimivan UB Securities Oy:n toimitiloissa (Aleksanterinkatu 21 A, 00100 Helsinki) ja internetsivuilta osoitteesta www.unitedbankers.fi/ixonos.

 

Tarjousaika alkoi 3.3.2015 klo 9:30 (Suomen aikaa) ja päättyy 24.3.2015 klo 16:00 (Suomen aikaa) (”Tarjousaika”), ellei Tarjousaikaa pidennetä tai päätetä Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti.

 

Osakkeista tarjottava vastike on 0,06 euroa käteisenä jokaisesta Osakkeesta, jonka osalta Ostotarjous on pätevästi hyväksytty ("Osakkeiden Tarjoushinta"). Optioista tarjottava vastike on Optio-ohjelma 2011:n tunnuksella IV/A merkityistä Optioista 0,008 euroa ja tunnuksella IV/C merkityistä Optiosta 0,017 euroa. Optio-ohjelma 2014:n tunnuksella 2014A merkityistä Optioista tarjottava vastike on 0,010 euroa ("Optioiden Tarjoushinnat").

 

Tremoko on myös Tarjousasiakirjassa ilmoittanut, että se voi Suomen lain sallimissa rajoissa ostaa Yhtiön Osakkeita myös NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä (”NASDAQ OMX Helsinki”) tai muuten ennen Tarjousajan tai mahdollisen jatketun Tarjousajan päättymistä hinnalla, joka ei ylitä Osakkeiden Tarjoushintaa 0,06 euroa Osakkeelta.

 

3. Hallituksen lausunto

 

3.1 Yleistä

 

Ixonosin hallitus (”Hallitus”) on tänään julkaissut tämän lausunnon (”Lausunto”) Ostotarjoukseen liittyen noudattaen arvopaperimarkkinalain 11 luvun 13 §:ää, Finanssivalvonnan määräyksiä ja ohjeita 9/2013 ja Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n Ostotarjouskoodin suosituksia julkisissa ostotarjouksissa noudatettavista menettelytavoista. Lausunnossa arvioidaan Ostotarjousta Yhtiön ja sen osakkeen- ja optionhaltijoiden näkökulmasta kuten myös Tarjouksentekijän strategisia suunnitelmia ja niiden todennäköisiä vaikutuksia Yhtiön liiketoimintaan ja työllisyyteen Yhtiössä.

 

3.2 Lausunnon valmistelu

 

Kuten Ixonos on 3.3.2015 julkistetussa pörssitiedotteessaan todennut, Ixonosin Hallituksesta Lausuntoa ovat valmistelleet vain sen esteettömät ja riippumattomat jäsenet. Hallitus on ottanut huomioon, että Yhtiön hallituksen jäsen Paul Ehrnrooth on Tremokon hallituksen jäsen. Paul Ehrnroothin määräysvaltayhtiöksi luonnehdittava Turret Oy Ab omistaa 65 prosenttia Tarjouksentekijän osakkeista ja äänistä.

 

Hallituksen muut jäsenet ovat Pertti Ervi (puheenjohtaja), May Wiiala (tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja), Ilari Koskelo, Samu Konttinen ja Matti Heikkonen. Paul Ehrnrooth ei ole osallistunut eikä osallistu Hallituksen Ostotarjoukseen liittyvään valmistelu- ja arviointityöhön eikä siihen liittyvään päätöksentekoon. Paul Ehrnroothille ei anneta tietoa mahdollisista kolmansien osapuolten tekemistä kilpailevista ostotarjouksista, ennen kuin esteettömät Hallituksen jäsenet ovat päättäneet antaa kyseisen tiedon Tarjouksentekijälle.

 

Ostotarjouksen arvioimiseksi Hallitus on pyytänyt Oehlandt & Co Oy:ltä puolueettoman asiantuntijalausunnon (”Fairness Opinion”) Osakkeista tarjotun vastikkeen kohtuullisuuteen liittyen. Oehlandt & Co Oy on riippumaton Tarjouksentekijästä. Fairness Opinion on kokonaisuudessaan tämän Lausunnon liitteenä 1.

 

Hallitus on myös vastaanottanut Ixonosin henkilöstön edustajilta arvopaperimarkkinalain 11 luvun 13 §:n 5-momentin mukaisen lausunnon ostotarjouksen vaikutuksista työllisyyteen Yhtiössä. Henkilöstön edustajien lausunto on tämän Lausunnon liitteenä 2.

 

Hallitus on arvioinut Ostotarjoukselle mahdollisia vaihtoehtoisia järjestelyjä ja on pyytänyt Yhtiön johtoryhmältä sen mielipidettä. Koska Tarjouksentekijällä on noin 71,8 prosentin omistusosuus Yhtiön osakkeista. Hallitus ei ole aktiivisesti etsinyt vaihtoehtoisia tai kilpailevia tarjouksia. Hallitus ei ole myöskään saanut vaihtoehtoisia tai kilpailevia tarjouksia kolmansilta osapuolilta, eikä ole tietoinen sellaisia ostotarjouksia valmisteltavan.

 

Hallituksen selvityksen mukaan Yhtiöllä ei ole esittää muita toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, jotka olisivat Ostotarjousta edullisempia Yhtiölle tai sen osakkeen- ja optionhaltijoille.

 

Yhtiö on Ostotarjoukseen liittyen sitoutunut noudattamaan arvopaperimarkkinalain 11 luvun 28 §:ssä tarkoitettua suositusta (”Ostotarjouskoodi”).

 

3.3 Arvio Ostotarjouksesta Ixonosin sekä sen osakkeen- ja optionhaltijoiden näkökulmasta

 

Ostotarjouksessa kustakin Osakkeesta, jonka osalta Ostotarjous on sen ehtojen mukaan pätevästi hyväksytty, tarjotaan Osakkeen Tarjoushintana 0,06 euron käteisvastike. Osakkeen päätöskurssi NASDAQ OMX Helsingissä 9.2.2015 eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen tarjousvelvollisuuden syntymistä oli 0,063 euroa. Osakkeen Tarjoushinta on noin 8,08 prosenttia alempi kuin kaupankäyntimäärillä painotettu Osakkeen keskikurssi NASDAQ OMX Helsingissä viimeisten kolmen (3) kuukauden aikana ennen tarjousvelvollisuuden syntymistä, noin 23,67 prosenttia matalampi kuin kuuden (6) kuukauden ajanjakson kaupankäyntimäärillä painotettu keskikurssi, noin 33,11 prosenttia matalampi kuin tarjousvelvollisuuden syntymistä edeltävän yhdeksän (9) kuukauden ajanjakson kaupankäyntimäärillä painotettu keskikurssi, sekä noin 41,5 prosenttia alempi kuin kaupankäyntimäärillä painotettu Osakkeen keskikurssi viimeisten kahdentoista (12) kuukauden aikana ennen tarjousvelvollisuuden syntymistä.

 

Ostotarjouksessa Optio-oikeuksista tarjottava vastike maksetaan käteisellä seuraavasti: Optioiden Tarjoushinta on Optio-ohjelma 2011:n tunnuksella IV/A merkityistä Optioista 0,008 euroa käteisenä ja tunnuksella IV/C merkityistä Optiosta 0,017 euroa käteisenä. Optioiden Tarjoushinta on Optio-ohjelma 2014:n tunnuksella 2014A merkityistä Optioista 0,010 euroa käteisenä. Ostotarjouksen Optioiden Tarjoushinta maksetaan jokaisesta edellä mainitusta Optiosta, jonka osalta Ostotarjous on Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti pätevästi hyväksytty. Kullekin optionhaltijalle Optioista maksettava kokonaisvastike pyöristetään tarvittaessa ylöspäin lähimpään 0,01 euroon.

 

Tarjousasiakirjan kohdan 1.1 Tarjouksentekijää koskeva velvollisuus tehdä Ostotarjous liittyy Ixonosin 16.1.2015 tiedottamaan ja 10.2.2015 toteutettuun rahoituksen ja taserakenteen vahvistamista koskevaan järjestelyyn, jonka tarkoituksena on ollut oleellisesti parantaa Ixonosin omavaraisuusastetta ja kassatilannetta.

 

Hallitus toteaa, että huomioiden Fairness Opinion:ssa mainitut rajoitukset, Oehlandt & Co pitää Ostotarjousta taloudellisesti katsottuna kohtuullisena Ixonosin osakkeenomistajille.

 

Hallitus pyytää Yhtiön osakkeenomistajia kiinnittämään huomiota siihen, että Tarjouksentekijä omistaa tällä hetkellä noin 71,8 prosenttia Yhtiön osakkeista. Tämän perusteella Tarjouksentekijä voi muun muassa Suomen osakeyhtiölain (21.7.2006/624 muutoksineen) säännösten mukaisesti ja rajoissa päättää yhtiökokouksessa:

 

  • Yhtiölle nimitettävän hallituksen kokoonpanosta;
  • jaettavien osinkojen määrästä;
  • päättää Yhtiön yhtiöjärjestyksen muuttamisesta sekä
  • Yhtiön osakepääoman muutoksista.

 

Osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajat, joilla on vähintään 1/10 kaikista osakkeista, voivat kuitenkin varsinaisessa yhtiökokouksessa vaatia maksettavaksi vähemmistöosinkoa laissa määrätyin edellytyksin. Ixonosin osakkeenomistajilla on vaihtoehtona jäädä osakkeenomistajaksi Yhtiöön, jossa Tarjouksentekijä käyttää merkittävää määräysvaltaa Ostotarjouksen toteutumisesta riippumatta, tai hyväksyä Ostotarjous.

 

Osakkeenomistajan tulisi myös huomioida, että jatkossa kaupankäynti Yhtiön osakkeilla voi olla nykyistä vähäisempää ja Osakkeen hinnanmuodostus pörssissä epävarmempaa. Tämän vuoksi Osakkeen hinta ei välttämättä saavuta tai ylitä Ostotarjouksen tasoa lähitulevaisuudessa.

 

Hallitus pyytää osakkeenomistajia kiinnittämään huomiota myös siihen, että on todennäköistä, ettei Tarjouksentekijälle tulevaisuudessa muodostu enää velvollisuutta tehdä pakollista ostotarjousta Yhtiön osakkeista ja optio-oikeuksista. Toisaalta osakeyhtiölain mukaan se, jolla on enemmän kuin yhdeksän kymmenesosaa yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä, on oikeutettu käyvästä hinnasta lunastamaan muiden osakkeenomistajien osakkeet. Vastaavasti osakkeenomistajalla, jonka osakkeet voidaan lunastaa, on oikeus vaatia osakkeidensa lunastamista. Tarjouksentekijä onkin ilmoittanut Tarjousasiakirjassa seuraavaa: ”Mikäli Tarjouksentekijän omistus Yhtiön Osakkeista ja Osakkeiden tuottamista äänistä nousee yli 90 prosentin, suunnittelee Tarjouksentekijä ryhtyvänsä toimiin lunastaakseen Yhtiön muiden osakkeenomistajien Osakkeet ja Yhtiön Osakkeen poistamiseksi pörssilistalta.”

 

Mikäli Yhtiön Osakkeet poistettaisiin pörssilistalta, keventäisi tämä Yhtiön hallintoa ja pienentäisi Yhtiön kustannuksia, millä olisi positiivinen vaikutus Yhtiön tuloksentekokykyyn.

 

Ostotarjouksen arvioinnissa Hallitus pyytää osakkeenomistajia perehtymään muun ohessa Yhtiön 27.2.2015 julkistettuun 31.12.2014 päättynyttä tilikautta koskevaan tilinpäätöstiedotteeseen ja erityisesti siihen sisältyvään Yhtiön käyttöpääomalausuntoon. Osakkeenomistajia pyydetään erityisesti huomioimaan, että Yhtiön käyttöpääomalausunnossa esitetyn mukaan Yhtiön pääoma ei riitä seuraavan 12 kuukauden tarpeisiin ilman lisätoimenpiteitä, ellei Yhtiön myynnin kehitys ole ennustettua parempi tai ellei Yhtiö pysty toteuttamaan ennakoituja isompia kustannussäästöjä. Tämän johdosta ja mikäli muut käyttöpääomalausunnossa esitetyt Yhtiön toimenpiteet eivät toteudu riittävällä tasolla, voi se johtaa käyttöpääoman ehtymiseen, rahoitussopimusten irtisanomiseen ja vaikeuksiin Yhtiön liiketoiminnan jatkamisessa ilman Yhtiön lisärahoitusta, jolla taas voisi olla osakkeiden diluutioon johtava vaikutus.

 

Hallituksen näkemyksen mukaan Yhtiö voi tarjota riskiä sietävälle osakkeenomistajalle pitkällä aikavälillä mahdollisuuden osakkeen arvonnousuun. Yhtiön strategia on yhteensopiva digitaalisen murroksen aiheuttamien asiakastarpeiden kanssa ja Yhtiöllä on tarvittava osaaminen ja resurssit tähän liittyvien liiketoimintojen ylläpitoon ja edelleen kehittämiseen. Hallitus kiinnittää kuitenkin osakkeenomistajien huomion siihen, että Yhtiön nykyisen merkittävän velkaantumisen johdosta Yhtiöllä ei odoteta olevan osingonmaksukykyä usean tulevan vuoden aikana.

 

3.4   Arvio Tremoko Oy Ab:n Tarjousasiakirjassa esittämistä strategisista suunnitelmista ja niiden todennäköisistä vaikutuksista Ixonosin liiketoimintaan ja henkilökuntaan

 

Tarjousasiakirjan kohdan 1.3 mukaan "Tarjouksentekijän tavoitteena on ollut 10.2.2015 toteutetulla Ostotarjoukseen johtaneella järjestelyllä parantaa Yhtiön rahoitusasemaa ja taserakennetta siten, että Yhtiön omavaraisuusaste ja kassatilanne paranevat oleellisesti. Rahoitusaseman ja taserakenteen vahvistaminen mahdollistaa sen, että Yhtiön johto ja henkilöstö voivat keskittyä Yhtiön liiketoimintaan ja sen kehittämiseen. Tarjouksentekijällä ei ole välittömiä suunnitelmia Yhtiön nykyisen strategian muuttamiseksi." Lisäksi Tarjousasiakirjan kohdassa 1.2 esitetyn mukaan ”Tarjouksentekijä uskoo, että Ixonosin suurimman omistajan sitoutumisella Yhtiön omistukseen on positiivinen vaikutus sekä Yhtiön liiketoimintaan että sen mahdollisuuksiin parantaa rahoitusasemaansa.”

 

Hallitus on Lausuntoa valmistellessa luottanut Tarjousasiakirjan tietoihin eikä Hallitus ole itsenäisesti varmentanut näitä tietoja. Hallitus katsoo, että vaikka Tarjousasiakirjassa esitetty tieto Tarjouksentekijän Yhtiötä koskevista strategisista suunnitelmista on varsin rajallista ja yleisluontoista, Hallitus ei yllä mainitun Tarjousasiakirjan kohdan 1.3 perusteella odota Tarjouksen toteutumisella olevan välittömiä seurauksia tai muutoksia Yhtiön liiketoimintaan ja työntekijöiden asemaan.

 

4. Hallituksen suositus

 

Ottaen huomioon Tarjouksentekijän lausunnot, Yhtiön johtoryhmän näkemykset sekä Fairness Opinion –lausunnossa esitetty, Hallitus arvioi, että Ostotarjous on kohtuullinen ja että Yhtiö ja osakkeenomistajat ja optionhaltijat hyötyisivät Ostotarjouksen toteutumisesta Tarjouksentekijän tarkoittamalla tavalla. Yllä esitettyihin arvioihin ja faktoihin perustuen Hallituksen päätöksentekoon osallistuneet Hallituksen jäsenet suosittelevat yksimielisesti osakkeenomistajille ja optionhaltioille Ostotarjouksen hyväksymistä.

 

5. Tähän Lausuntoon liittyvät tiedot
 

Hallitus huomauttaa kuitenkin, ettei sen Lausunto ole luonteeltaan sijoitusneuvo osakkeenomistajille tai optionhaltijoille, eikä minkään muun tahon sijoitus- eikä veroneuvontaa, eikä Hallituksen voida edellyttää arvioivan yleistä osakekurssin hintakehitystä tai sijoitustoimintaan yleisesti liittyviä riskejä. Ostotarjouksen hyväksyminen tai hylkääminen on päätös, jonka osakkeenomistajien ja optionhaltijoiden tulee itsenäisesti harkita ja tehdä, ja jossa lähtökohtana tulee pitää Tarjouksentekijän Tarjousasiakirjassa esittämää tietoa sekä ottaa huomioon kaikki saatavilla oleva informaatio mukaan lukien tähän Lausuntoon sisältyvät lausumat ja tiedot.

 

Oehlandt & Co Oy on toiminut Hallituksen taloudellisena neuvonantajana Ostotarjouksen kohtuullisuuden arvioinnin osalta. Asianajotoimisto JB Eversheds Oy on toiminut Hallituksen lainopillisena neuvonantajana tämän Lausunnon osalta.

 

Helsingissä 9. maaliskuuta 2015

 

Ixonos Oyj

 

Esteettömät hallituksen jäsenet

 

Lisätietoja:
Pertti Ervi
Hallituksen puheenjohtaja
tel. +33 6 858 39153

 

Jakelu:

 

Tremoko Oy Ab
Finanssivalvonta
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ixonos.com

 

 

TÄMÄ LAUSUNTO EI MUODOSTA TARJOUSTA TAI KEHOTUSTA TEHDÄ MYYNTITARJOUSTA. OSTOTAR-JOUSTA EI TARJOUKSENTEKIJÄN MUKAAN TEHDÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI ALUEILLE, JOILLA SEN TEKEMINEN OLISI LAINVASTAISTA. OSTOTARJOUSTA EI NIMENOMAISESTI TEHDÄ AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA, HONGKONGISSA, JAPANISSA, KANADASSA, KIINASSA, SINGAPORESSA, UUDESSA-SEELANNISSA TAI YHDYSVALLOISSA.

 

LIITTEET

 

  1. Oehlandt & Co Oy:n antama Fairness Opinion-lausunto 4.3.2015
  2. Ixonosin henkilöstön edustajien lausunto 8.3.2015 liittyen Tremokon julkiseen ostotarjoukseen


 

LIITE 1

  

Ixonos Plc Helsinki,                                                                                                   March 4, 2015

Board of Directors
Hitsaajankatu 24
FI-00811 Helsinki, Finland

  

Fairness Opinion

 

The Board of Directors of Ixonos Plc ("Ixonos" or the "Company") has requested Oehlandt & Co Ltd ("Oehlandt & Co") to provide an opinion as to the fairness of the consideration to be received by Ixonos’ shareholders in the public takeover bid as defined below. Tremoko Oy Ab ("Tremoko"), the largest shareholder of Ixonos, announced on February 10, 2015 that it will launch a mandatory bid (the "Offer") for Ixonos’ shares (the "Shares").

 

As at February 10, 2015, Tremoko Group held 145,678,088 shares corresponding to 71.77 per cent of all the Shares and votes resulting from the Shares. The price to be offered for each Share validly tendered in the Offer is EUR 0.06 in cash (the "Offer Price"). Tremoko offers to acquire the entire share stock of the Company. However, the Offer is not tied to the attainment of a specific share of ownership.

 

The Offer Price is 4.8 per cent lower than the Share's closing price of EUR 0.063 on the stock exchange list of NASDAQ OMX Helsinki Oy ("NASDAQ OMX Helsinki") on February 9, 2015, i.e. on the last trading day before the triggering of the obligation to bid, approximately 2.4 per cent lower than the volume-weighted average trading price of the Shares on NASDAQ OMX Helsinki during the one-month (1) period preceding the date on which the obligation to bid arose, approximately 8.1 per cent lower than the volume-weighted average trading price of the Shares on NASDAQ OMX Helsinki during the three-month (3) period preceding the date on which the obligation to bid arose, approximately 23.7 per cent lower than the volume-weighted average trading price of the Shares on NASDAQ OMX Helsinki during the six-month (6) period preceding the date on which the obligation to bid arose, and approximately 41.5 per cent lower than the volume-weighted average trading price of the Shares on NASDAQ OMX Helsinki during the twelve-month (12) period preceding the date on which the obligation to bid arose.

 

In arriving at its Fairness Opinion, Oehlandt & Co has, among other things:

 

(a) Considered certain publicly available information concerning Ixonos and the industry in which it operates as Oehlandt & Co has deemed appropriate;

(b) Considered the discussions held with senior management of Ixonos regarding the historical and current business operations and financial situation of Ixonos;

(c) Considered the discussions held with senior management of Ixonos regarding the strategy and future outlook of Ixonos;

(d) Reviewed certain forecasts and analyses prepared by Ixonos relating to its business and financial performance;

(e) Compared the financial performance of Ixonos with publicly available information regarding other selected companies;

 

 

(f) Performed valuation analysis of Ixonos based on certain generally accepted valuation methods;

(g) Considered the prices and trading activity of the Shares on NASDAQ OMX Helsinki for the last years;

(h) Considered the shareholder structure of Ixonos; and

(i) Reviewed and considered such other documents, analyses and studies as Oehlandt & Co has deemed appropriate.

 

In rendering this opinion, Oehlandt & Co has relied upon and assumed the completeness and accuracy of all information that was publicly available or was provided to Oehlandt & Co for purposes of this opinion. Oehlandt & Co has not conducted any physical inspections of any of the assets of the Company and has not made any independent evaluation, due diligence review or appraisal of the assets of Ixonos or any of its subsidiaries or affiliates.

 

Further, Oehlandt & Co has relied on the reasonableness and accuracy of the financial and operating forecasts of Ixonos prepared or presented by the management of Ixonos and that such forecasts are diligently prepared and that they were prepared based on assumptions reflecting the best available estimates and judgments as to the expected future financial prospects. In rendering this opinion, Oehlandt & Co did neither independently verify nor assume any responsibility or liability of independently verifying such forecasts and estimations or their completeness or accuracy.

 

The Fairness Opinion is based on prevailing economic, market and other conditions and the information made available to Oehlandt & Co as of the date hereof. Further, it should be understood that subsequent developments may have an effect on this opinion and that Oehlandt & Co assumes no obligation to update or revise its opinion. Oehlandt & Co has assumed that Ixonos has fulfilled all its disclosure obligations applicable to listed companies in accordance with legislation and the Rules of NASDAQ OMX Helsinki.

 

This letter is intended exclusively to the Board of Directors of Ixonos for the purposes of its consideration and evaluation of the Offer Price. This opinion does not address the merits or disadvantages of the Offer as compared to any alternative offers for the Shares in the Company or its assets or any other alternative business strategy that might be available to Ixonos. This opinion does not express any views as to the price at which Ixonos’ shares will trade at any future time. Oehlandt & Co is paid a fee for its services in connection with giving this opinion. Oehlandt & Co does not hereby express any recommendation as to whether the shareholders of Ixonos should accept the Offer.

 

Based upon and subject to the foregoing, it is Oehlandt & Co’s opinion, as of the date hereof, that the Offer Price is, from a financial point of view, fair for Ixonos’ shareholders.

 

Yours sincerely, 

OEHLANDT & CO LTD
  

 

LIITE 2

 

Ixonosin henkilöstön edustajien lausunto 8.3.2015 liittyen Tremokon julkiseen ostotarjoukseen

 

”Henkilöstön edustajina uskomme, että ostotarjouksen seurauksena mahdollisesti toteutuvan Yhtiön poistaminen Helsingin pörssistä ei tulisi vaikuttamaan henkilöstön työllisyystilanteeseen.

Jouni Ikonen / Pääluottamusmies
Olli Kasari / Varapääluottamusmies”

 

 

 


Attachments

Tiedote 9 3 2015 hallituksen lausunto ostotarjouksesta ( Ixonos FIN).pdf