Heliospectras LX601C LED-växtlampa har tillsammans med American Cannabis Consulting blivit utvalda för en stor kommersiell odlingsanläggning i Las Vegas


Heliospectra AB (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO) är världsledande inom intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling, och American Cannabis Company, Inc. (OTCQB: AMMJ) ett konsultföretag inom cannabisindustrin som erbjuder högkvalitativa produkter, har framgångsrikt sålt in en av de största LED odlingsinstallationerna i världen till en cannabislicentiat i Las Vegas, Nevada.

Den första fasen av kontraktet innebär över 672 000 dollar (5.7 miljoner SEK) i intäkter för Heliospectras lampa LX610C, och kommer att installeras under fjärde kvartalet 2015. American Cannabis och Heliospectra har tillsammans med operatören designat en anläggning med den absolut senaste tekniken, som kommer att leverera högkvalitativa produkter till en lägre kostnad och med ett avsevärt reducerat koldioxidfotavtryck jämfört med de nuvarande HID och HPS-lamporna, som används i liknande anläggningar.

- Det här är inte bara vår största affär till hittills, utan kommer även bli en av de största inomhusodlingarna med LED växtlampor i världen. Operatören representerar kulmen av hårt arbete - från vår produktutveckling till American Cannabis design av själva anläggningen. Precis som med alla de försök vi har på gång med våra lampor, så har operatören gjort en grundlig undersökning och lagt ned den tid som krävts för att lära sig om Heliospectra och vår produkt. Valet av ljus och smart design av anläggningen tar tid, men intelligenta samarbetspartners förstår att deras beslut kommer att ha långvarig effekt, säger Staffan Hillberg, VD på Heliospectra AB.
- Operatören ställde rätt frågor, besökte våra anläggningar i Sverige, reste runt bland våra installationer och fick på så vis en bra förståelse för vart vi är på väg som företag. De är en utmärkt kund och samarbetspartner, och vi kunde inte vara mer glada. Och det här är bara början. Vi förväntar oss att andra kunder som tittar åt vårt håll, och som provar våra lampor, följer samma bana.

Vidare hyllade American Cannabis VD Corey Hollister den hållbara strategi som operatören valt att ta.
- När såväl storleken som komplexiteten i att designa inomhusodlingar utvecklas i hastig takt, är det avgörande att anamma ny teknik. Vår kund tittade på den långsiktiga hållbarheten för deras företag och tog ett informerat beslut att säkerställa en modell som både är hållbar nu, såväl som i framtiden.

I och med att traditionellt jordbruk och gammalmodig ljusteknologi börjar kliva åt sidan för inomhusodlingar, växthus och vertikala odlingar, så kan vi förvänta oss att se mer av den här typen av större affärer. Både odlare och operatörer börjar inse att de förlorar intäkter när teknik inte används på bästa sätt. Cannabisindustrin leder just nu utvecklingen inom jordbruksnäringen, så till vida att större marginaler för intäkter ger odlare möjligheten att investera i teknologi, som i sin tur ger sänkta kostnader för varje såld vara. American Cannabis, Heliospectra och smarta operatörer blir mer och mer synliga i och med att odlare söker alternativ till de gammalmodiga HID/HPS-lampor och slösaktiga HVAC-system.

- Vi älskar att arbeta med intelligenta odlare, och den här operatören har påvisat ett pragmatiskt och effektivt tillvägagångssätt för att välja rätt teknologi för deras odling. I och med att operationen ligger i en miljömässigt känslig region, så kan vi visa hur Las Vegas kan spara både vatten och energi. Och minst lika viktigt: Heliospectras lampa LX610C levererar den skörd som marknaden kräver, vilket säkerställts av vår högkvalitativa produktdesign. Målet här är nettointäkter, som i sin tur beror på fler faktorer än intensitet och spektrum. Den här operatören lade ihop ett och ett och kom fram till att vår unika lösning för värmespridning, dynamiska mjukvara och möjligheten att samla in data i slutändan kommer att vara avgörande, säger Chris Walker, General Manager USA för Heliospectra AB.

Han fortsätter:
- Cannabisindustrin mognar snabbt och odlare ser vad som är på gång - det är dags för odlingsanläggningarna att utvecklas. Att odla en högkvalitativ produkt med en unik identitet kommer att ge ett högre pris. I slutändan så är det frågan om en handelsvara, och kommersiella anläggningar har därför möjlighet att skaffa sig en avsevärd konkurrensfördel genom att använda sig av vår teknologi. Vi planerar att dokumentera operatörens resultat genom både fallstudier och videos, som vi sedan kommer att använda för att marknadsföra alla tre företag. Men framför allt vill vi kunna visa den positiva effekten som detta tillvägagångssätt har på företaget i fråga om hållbarhet.

GÖTEBORG/SAN FRANSISCO 16 juli, 2015

För ytterligare information:
Investor Relations:
Michael Swartz
Analyst
Viridian Capital & Research, LLC
212-333-0257 
mswartz@viridiancr.com

Staffan Hillberg, CEO
Heliospectra AB
+46-708-36 59 44 
staffan.hillberg@heliospectra.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Heliospectra Pressrelease 2015-07-16 Svenska.pdf

Om Heliospectra AB
Heliospectra AB (publ - noterat på NASDAQ OMX First North HELIO ISIN SE0005933082 samt North American ADR OTCQB: HLSPY Cusip: 423281104) (www.heliospectra.se) specialiserar sig på intelligent belysningsteknik för växtforskning och växthusodling. Heliospectras produkter bygger på djupgående kunskaper om växters fysiologi och fotosyntes kombinerat med en unik användning av modern LED-teknik. Efter sex års utveckling i Sverige har företaget nu börjat expandera på den internationella marknaden. Företaget har samlat in över 15 miljoner dollar i eget kapital och har fått över 2,6 miljoner dollar genom akademiska stipendier och anslag. Man har också mottagit ett flertal utmärkelser för sin nytänkande teknik. Huvudägare: Weland Stål www.welandstal.se, Industrifonden www.industrifonden.se, Midroc www.midroc.se, Wood & Hill Investment www.whab.se

Framtidsinriktade uttalanden
Uttalanden i detta pressmeddelande är framtidsinriktade uttalanden i den mening som avses i federala säkerhetslagar. Sådana uttalanden grundar sig på våra nuvarande övertygelser och förväntningar och är av naturen avhängiga av betydande affärsrelaterade, ekonomiska och konkurrensmässiga osäkerheter och oförutsedda händelser, av vilka många står utanför vår kontroll. Sådana framtidsinriktade uttalanden påverkas även av antaganden vad gäller framtida affärsstrategier och beslut som kan komma att ändras. Potentiella risker och osäkerheter inkluderar, men är inte begränsade till, tekniska framsteg inom branschen samt politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen. Vi åtar oss inget ansvar för att uppdatera några framtidsinriktade uttalanden så att dessa avspeglar händelser eller utveckling som skett efter att ett framtidsinriktat uttalande gjorts.


Attachments

Heliospectra_Pressrelease_2015-07-16_Svenska.pdf