ALKs partner i Japan rapporterer positive resultater fra fase II/III-studie med tabletten mod japansk cedertræsallergi


København, 2015-08-07 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddelte i dag, at ALKs partner i Japan, Torii Pharmaceutical Co., Ltd. (TSE: 4551), har rapporteret positive resultater fra et fase II/III studie med en SLIT-tablet mod allergisk rhinitis (høfeber) forårsaget af japansk cedertræpollen. 

Studiet nåede sit primære effektmål ved at vise en statistisk signifikant forbedring i ’total kombineret rhinitis-score’ (TCRS) sammenlignet med patienter, der modtog placebo og påviste dermed, at SLIT-tabletten reducerede symptomerne på allergisk rhinitis forårsaget af japansk cedertræpollen. Studiet viste samtidig, at behandlingen er veltolereret og har en god sikkerhedsprofil. 

ALKs adm. direktør Jens Bager siger: “Resultaterne er endnu en milepæl på vejen mod globaliseringen af ALKs SLIT-tabletter. Vores samarbejde med Torii fortsætter sin hurtige udvikling, og vi har nu taget endnu et vigtigt skridt mod en lancering af disse produkter på verdens næststørste farmaceutiske marked.”

Studiet, der var et randomiseret, placebokontrolleret, dobbeltblindet, komparativt studie og omfattede ca. 1.000 patienter, blev igangsat i 2014 og havde til formål at undersøge sikkerhed og effekt af tabletten i patienter med allergisk rhinitis forårsaget af japansk cedertræpollen.

Torii vil nu fortsætte forberedelserne med henblik på at indsende registrerings­ansøgning til de japanske sundhedsmyndigheder. 

 

ALK-Abelló A/S 

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Jens Bager, adm. direktør, tlf. 4574 7576
Investor Relations og presse: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525
 

Om ALK
ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksom­heden har ca. 1.800 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Merck, Torii, Abbott og bioCSL om kommercialisering af sublinguale tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Nordamerika, Japan, Rusland, Australien og New Zealand. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

Om Torii Pharmaceutical Co., Ltd.
Torii Pharmaceutical Co., Ltd., (Torii) som blev grundlagt i 1921, fremstiller og distribuerer farmaceutiske produkter. Torii er et børsnoteret selskab med hovedsæde i Tokyo (TSE:4551). Selskabet har ca. 500 salgsrepræsentanter, som arbejder ud fra 14 filialkontorer i hele Japan. Torii markedsfører lægemidler inden for en række terapeutiske prioritetsområder: nyresyg­domme og hæmodialyse, akutte sygdomme, hiv, hudsygdomme (f.eks. atopisk dermatit), gigt og allergi. Torii har i mere end 40 år været den eneste virksomhed i Japan, som fremstiller og sælger allergenspecifikke lægemidler. Toriis hovedaktionær er Japan Tobacco. Læs mere på www.torii.co.jp.

Om allergi i Japan og samarbejdet med Torii
I januar 2011 indgik ALK og Torii en eksklusiv licensaftale om udvikling, registrering og kom­mercialisering af ALKs immunterapiprodukter mod allergisk rhinitis og astma forårsaget af hus­støvmider i Japan, som er verdens næststørste marked for allergimedicin efter USA. Det anslås, at 25-35 millioner mennesker lider af allergi forårsaget af japansk cedertræpollen eller husstøvmider. Japan har den højeste andel af patienter i verden, der er diagnostiseret med allergisk rhinitis. Til trods herfor er allergivaccination endnu ikke særlig udbredt. Aftalen gav Torii eksklusive licensrettigheder til udvikling, markedsføring og distribution af ALKs SLIT-tablet mod husstøvmideallergi. Aftalen omfatter også en injektionsbaseret vaccine og diagnostiske produkter til husstøvmideallergi. Derudover omfat­ter aftalen et forsknings- og udviklingssamarbejde om udvikling af en SLIT-tablet mod japansk cedertræsallergi.

 


Attachments

FM_13_15DK_07082015.pdf