Finns det en mer avancerad LED växtlampa än den här?


Heliospectras RX30 leder vägen till växtforsknings laboratorier världen över.

Heliospectra AB (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling, fortsätter att bidra med värde till forsknings samfundet genom sin RX30 LED forskningslampa allt eftersom ordrar fortsätter att komma in. RX30 är efterföljaren till L4A Heliospectras första kommersiella produkt.

Heliospectras intelligenta belysningssystem används idag av några av världens främsta växtforskare. Dr. Gary Gardner, professor vid University of Minnesota, är en de forskare som gynnats av Heliospectras forskningsbelysning. Han ser också ett stort värde i den nya RX30 som ett pedagogiskt verktyg i klassrummet.

- Heliospectras RX30 är mycket mer än en LED-lampa för odling av växter. Det är ett extremt mångsidigt verktyg som tillåter vd som kan tyckas enkla tillämpningar inom forskning och undervisning. Den är fristående och portabel, erbjuder fantastiska valmöjligheter gällande spektrumets kvalitet, gör det möjligt för klassiska fotobiologiska experiment i både forsknings- och undervisningsprogram; dess programvara är enkelt och mycket användarvänligt och tillåter både studenter och forskare att styra ljusparametrarna från sina smartphones eller surfplattor. Jag känner inte till någon annan kommersiell LED-lampa för växtodling som erbjuder sådan flexibilitet med sådan lätthet, Dr Gary Gardner, professor vid University of Minnesota.

En annan framstående forskare är Dr. Hélène Javot vid det franska nationella centret för vetenskaplig forskning (CNRS), den största statliga forskningsorganisationen i Frankrike och den största grundläggande vetenskapliga organet i Europa.
- Vi byggde nyligen en avbildning kammare som kombinerar växternas tillväxt med luminiscens avbildning. Heliospectra försåg oss med en specialanpassad RX30 enhet som passar perfekt för våra behov: kompakt och lätt att programmera, den kan växla mellan belysning (för tillväxt av växter) och totalt mörker (under avbildning sekvenser). Vi kan styra enheten i realtid från en dator, och det stora urvalet av våglängder som RX30 erbjuds ger oss exakt kontroll över våra ljusförhållanden. 

Den L4A var mest känd för sin mångfald av individuella våglängder, avancerade styrsystem, och dess branta prislapp (över 7000 dollar MSRP). RX30 behåller alla de avancerade styrfunktionerna och mångfalden av våglängder som L4A hade. Den primära skillnaden är dess storlek, och viktigare, dess pris. RX30 säljs för 2799 dollar och är tillgänglig för direktinköp på Heliospectras Webstore.

- Att dra tillbaka L4A är ett naturligt steg då vårt teknikteam fortsätter att optimera och förbättra våra produkter. Men skapandet av RX30 var ingen liten bedrift ... eftersom den har nio individuellt justerbara våglängder, inbyggt styrsystem, öppet programmeringsgränssnitt och samtidigt en prislapp på mindre än hälften av L4A. Jag utmanar vem som helst att hitta en LED växtlampa som är mer avancerad till ett så pass överkomligt pris."- Christopher Steele, Chief Operating Officer vid Heliospectra AB.

Heliospectras växtlampor finns i forskningspublikationer från bland annat University of Minnesota, NASA, tyska Aerospace Center, och Australian National University. Fler publikationer kommer att komma då företaget ser en stadig ökning av intresse och beställningar av RX30. Heliospectras RX30 belysningssystemet verkligen att bli ett viktigt verktyg för växtforskare över hela världen.

Göteborg, Sverige/San Francisco, CA den 17 september, 2015

För ytterligare information:
Staffan Hillberg, vd Heliospectra,
+46 (0) 708 36 59 44, 
staffan.hillberg@heliospectra.com 

Michael Swartz, Senior Analyst,
Viridian Capital & Research LLC,
+1 212-333-0257 
mswartz@viridiancr.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Heliospectra Pressrelease 2015-09-17 Svenska.pdf
RX30.jpg

Om Heliospectra AB
Heliospectra AB (publ - noterat på NASDAQ OMX First North HELIO ISIN SE0005933082 samt North American ADR OTCQB: HLSPY Cusip: 423281104) (www.heliospectra.com) specialiserar sig på intelligent belysningsteknik för växtforskning och växthusodling. Heliospectras produkter bygger på djupgående kunskaper om växters fysiologi och fotosyntes kombinerat med en unik användning av modern LED-teknik. Efter sex års utveckling i Sverige har företaget nu börjat expandera på den internationella marknaden. Företaget har samlat in över 18 miljoner dollar i eget kapital och har fått över 2,6 miljoner dollar genom akademiska stipendier och anslag. Man har också mottagit ett flertal utmärkelser för sin nytänkande teknik. Huvudägare: Weland Stål www.welandstal.se, Industrifonden www.industrifonden.se, Midroc www.midroc.se, Wood & Hill Investment www.whab.se

Framtidsinriktade uttalanden
Uttalanden i detta pressmeddelande är framtidsinriktade uttalanden i den mening som avses i federala säkerhetslagar. Sådana uttalanden grundar sig på våra nuvarande övertygelser och förväntningar och är av naturen avhängiga av betydande affärsrelaterade, ekonomiska och konkurrensmässiga osäkerheter och oförutsedda händelser, av vilka många står utanför vår kontroll. Sådana framtidsinriktade uttalanden påverkas även av antaganden vad gäller framtida affärsstrategier och beslut som kan komma att ändras. Potentiella risker och osäkerheter inkluderar, men är inte begränsade till, tekniska framsteg inom branschen samt politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen. Vi åtar oss inget ansvar för att uppdatera några framtidsinriktade uttalanden så att dessa avspeglar händelser eller utveckling som skett efter att ett framtidsinriktat uttalande gjorts. 

G&W är företagets certifierade rådgivare - www.gwkapital.se


Attachments

Heliospectra_Pressrelease_2015-09-17_Svenska.pdf