Heliospectra ansluter sig till globala cleantech entreprenörer i ett upprop för klimatet


Heliospectra AB (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), som är världsledande inom intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling, är glada att tillkännage att bolaget har gått samman med andra globala entreprenörer från innovativa miljöteknik företag att, för första gången, utfärda en uppmaning till regeringar, investerare och multinationella företag att anta vetenskapligt baserade klimatmål.

Det globala uppropet "The Entrepreneurs Call to Climate Action and COP 21" beskriver behovet av hårdare åtgärder för klimatförändring och uppmanar världens ledare att "lämna eran av fossila bränslen bakom så snart som möjligt" och använda innovativa, befintliga lösningar för att skapa arbetstillfällen.

Uppropet för klimatåtgärder stöds av WWF: s Climate Solver Initiativ och har undertecknats av 26 Vd:ar, ordförande och grundare av globala företag baserade i Sydafrika, Sverige, Kina och Indien. Den följer den senaste tidens omfattande uppmaningar från det civila samhället och näringslivet för mer ambitiösa åtgärder för att tackla klimatförändringarna.

Klimatforskare har varnat för att vi måste ta kraftigare och snabbare tag för att minska utsläppen om vi ska undvika de värsta effekterna av klimatförändringarna. Trots det tilldelas fortfarande en väsentlig del av finansieringen forskning och utveckling av fossila bränslen och resurser. Samtidigt är finansieringen det största hindret för många entreprenörer inom energieffektivitet och förnybar energi runt om i världen.

Staffan Hillberg, vd och en av grundarna av Heliospectra, sade

- Världens resurser är inte oändliga, och jag ser varje dag i mitt arbete att det finns effektivare teknologier och sätt att använda våra resurser, samtidigt som vi minskar utsläppen. Ibland är det så enkelt som att byta en ljuskälla. Heliospectra har åtagit sig att använda vår teknik för att förbättra miljön och vi uppmanar världens ledare att snabbt påverka och driva en förändring som leder till en bättre miljö."

GÖTEBORG, Sverige/ SAN FRANCISCO, CA den 29 oktober, 2015

För ytterligare information:
Staffan Hillberg, vd Heliospectra, +46 (0)708 36 59 44,
staffan.hillberg@heliospectra.com

Michael Swartz, Senior Analyst, Viridian Capital & Research LLC, +1 212-333-0257,
mswartz@viridiancr.com

www.heliospectra.com

G&W är företagets certifierade rådgivare - www.gwkapital.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Heliospectra Pressrelease 2015-10-29 Svenska.pdf

Om Heliospectra AB
Heliospectra AB (publ - noterat på NASDAQ OMX First North HELIO ISIN SE0005933082 samt North American ADR OTCQB: HLSPY Cusip: 423281104) (www.heliospectra.com) specialiserar sig på intelligent belysningsteknik för växtforskning och växthusodling. Heliospectras produkter bygger på djupgående kunskaper om växters fysiologi och fotosyntes kombinerat med en unik användning av modern LED-teknik. Efter sex års utveckling i Sverige har företaget nu börjat expandera på den internationella marknaden. Företaget har samlat in över 21 miljoner dollar i eget kapital och har fått över 2,6 miljoner dollar genom akademiska stipendier och anslag. Man har också mottagit ett flertal utmärkelser för sin nytänkande teknik. Huvudägare: Weland Stål www.welandstal.se , Industrifonden www.industrifonden.se , Midroc www.midroc.se , Wood & Hill Investment www.whab.se

Om WWF
Världsnaturfonden WWF: s uppdrag är att stoppa nedbrytningen av jordens naturliga miljö och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. "The Global Climate & Energy Initiative" (GCEI) är WWF: s globala program för att ta itu med klimatförändringarna, främja förnybar och hållbar energi, trappa upp den gröna ekonomi, engagerande den privata sektorn och arbetar nationellt och internationellt för att införa låga koldioxidutsläpp, och skapa en klimattålig utveckling.

Framtidsinriktade uttalanden
Uttalanden i detta pressmeddelande är framtidsinriktade uttalanden i den mening som avses i federala säkerhetslagar. Sådana uttalanden grundar sig på våra nuvarande övertygelser och förväntningar och är av naturen avhängiga av betydande affärsrelaterade, ekonomiska och konkurrensmässiga osäkerheter och oförutsedda händelser, av vilka många står utanför vår kontroll. Sådana framtidsinriktade uttalanden påverkas även av antaganden vad gäller framtida affärsstrategier och beslut som kan komma att ändras. Potentiella risker och osäkerheter inkluderar, men är inte begränsade till, tekniska framsteg inom branschen samt politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen. Vi åtar oss inget ansvar för att uppdatera några framtidsinriktade uttalanden så att dessa avspeglar händelser eller utveckling som skett efter att ett framtidsinriktat uttalande gjorts.


Attachments

Heliospectra_Pressrelease_2015-10-29_Svenska.pdf