ALK frasælger sin europæiske veterinærforretning


København, 2015-12-21 09:49 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddelte i dag, at selskabet har indgået en aftale om at frasælge sin europæiske veterinærforretning inklusive tilhørende produktionsfaciliteter i Holland. ALKs veterinærforretning specialiserer sig i udvikling, produktion og markedsføring af allergiprodukter til dyr. 

Frasalget er en del af ALKs igangværende bestræbelser på at forenkle forretnings­strukturen og fremskynde tilpasningen af produktporteføljen. Som beskrevet i regn­skabet for tredje kvartal er det ALKs forretningsstrategi at fokusere salgsindsatsen på standardiserede og evidensbaserede produkter til human brug, som fx porteføljen af tabletvacciner. 

Aftalen med køberen, det svenske investeringsselskab Fidelio Capital, er endelig og er indgået med virkning fra den 30. december 2015.  

Den endelige salgspris er ikke oplyst, men frasalget ventes at have en positiv effekt på DKK 40-50 mio. på ALKs forventninger til den fri pengestrøm. Fra­salget har ingen ind­flydelse på ALKs forventninger til omsætning og EBITDA før særlige poster for inde­værende regnskabsår. Nettoprovenuet fra frasalget vil blive bogført under Særlige poster i resultatopgørelsen. 

Kempen og Co. har rådgivet ALK i forbindelse med frasalget.  

I 2015 forventedes omsætningen i ALKs europæiske veterinærforretning at udgøre ca. DKK 30 mio. Forretningsområdet har 25 ansatte. 

ALK-Abelló A/S  

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Jens Bager, adm. direktør, tlf. 4574 7576
Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525
Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014 

Om ALK
ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksom­heden har ca. 1.900 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Merck, Torii, Abbott og Seqirus (tidligere bioCSL) om kommercialisering af sublinguale tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Nordamerika, Japan, Rusland, Australien og New Zealand. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.


Attachments

FM_23_15DK_21122015.pdf