ALK og Abbott udvider partnerskab med vækstmarkeder i Sydøstasien


København, 2016-01-28 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddelte i dag, at selskabet har udvidet partnerskabet med Abbott til at omfatte registrering og markedsføring af ALKs tabletvaccine mod husstøvmideallergi (ACARIZAX® i Europa) på syv vækstmarkeder i Sydøstasien.

I henhold til aftalen får Abbott eksklusive rettigheder til at registrere, markedsføre og distribuere produktet i Hong Kong, Malaysia, Filippinerne, Singapore, Sydkorea, Taiwan og Thailand. ALK og Abbott deler omsætningen i regionen, hvor ALK vil være ansvarlig for at levere produkterne til Abbott. 

Indsendelse af registreringsansøgninger på de nye markeder forventes at blive baseret på ALKs registreringsansøgning, der blev godkendt af de europæiske myndigheder i august 2015. Som følge heraf forventes de første lanceringer i Sydøstasien at kunne finde sted fra 2017.

Abbott har siden 2014 haft eksklusive rettigheder til at kommercialisere ALKs tabletvacciner mod husstøvmide-, græspollen-, ragweed- og træpollenallergi i Rusland og andre omkringliggende lande.

"Den nye aftale mellem ALK og Abbott er en del af ALKs strategi, idet vi udvider vores kommercielle rækkevidde og arbejdet med at globalisere vores vigtigste nye produkt til patienter, hvis allergiske rhinitis og astma forårsaget af husstøvmider ikke er velkontrolleret. De syv markeder, der er omfattet af aftalen, har en samlet befolkning på mere end 350 mio. mennesker, og husstøvmideallergi er den mest udbredte allergi," siger Flemming Pedersen, finansdirektør i ALK. 

ACARIZAX® er allerede godkendt i Europa til patienter med allergisk rhinitis og allergisk astma. I Japan blev produktet for nylig lanceret under navnet MITICURE™ af ALKs partner, Torii, til patienter med allergisk rhinitis. Produktet er også under udvikling til andre markeder i verden i samarbejde med ALKs partnere: MSD (kendt som Merck i USA og Canada) i Nordamerika, Torii i Japan og Seqirus i Australien og New Zealand. 

Aftalen forventes at have en positiv, langsigtet effekt på ALKs finansielle resultater, hvorimod den ikke forventes at have en nævneværdig påvirkning på resultaterne for 2016.

ALK-Abelló A/S

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Flemming Pedersen, finansdirektør, tlf. 4574 7576
Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525
Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014

Om ALK
ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksom­heden har ca. 1.900 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Merck, Torii, Abbott og Seqirus (tidligere bioCSL) om kommercialisering af sublinguale tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Nordamerika, Japan, Rusland, Australien og New Zealand. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

Om husstøvmideallergi og ACARIZAX®
Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Allergien udvikler sig tidligt i livet, og den er til stede hele året. Udover at forårsage allergisk rhinitis er husstøvmider en væsentlig årsag til allergisk astma. 

Forbindelsen mellem allergisk rhinitis og allergisk astma er veldokumenteret, og langt størstedelen af de patienter, der lider af allergisk astma forårsaget af husstøvmider, har også allergisk rhinitis. Desuden er op mod halvdelen af alle astmapatienter sensibiliserede over for husstøvmider.  

ACARIZAX® er den første tabletvaccine, der er godkendt til såvel allergisk rhinitis som allergisk astma forårsaget af husstøvmider. I 2015 blev ACARIZAX® godkendt i 11 europæiske lande til voksne fra 18 til 65 år med kliniske symptomer, og som er testet positive over for husstøvmider og har mindst en af følgende sygdomme:

  • vedvarende moderat til svær allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider trods brugen af symptomdæmpende medicin
  • allergisk astma forårsaget af husstøvmider, der ikke er velkontrolleret ved brug af inhala-tionskortikosteroider, og som er forbundet med mild til svær allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider, og hvor patienternes astma er grundigt evalueret 

ALK har igangsat aktiviteter for at undersøge sikkerheden og effekten af ACARIZAX® i børn. 

Tabletvaccinen mod husstøvmideallergi er også under udvikling til andre markeder i verden i samarbejde med ALKs partnere: MSD (kendt som Merck i USA og Canada) i Nordamerika, Tori i Japan, Abbott i Rusland og Sydøstasien samt Seqirus i Australien og New Zealand. Udviklings­aktiviteterne har omfattet ca. 6.000 patienter verden over og gør ACARIZAX® til det bedst dokumenterede produkt inden for allergivaccination nogensinde.


Attachments

FM_05_16DK_28012016.pdf