WEST: ABSA Bank först med kontaktlösa betalningar i Sydafrika med teknik från West

Som första bank i Sydafrika lanserar ABSA Bank kontaktlösa betalningar baserat på NFC-teknik. Detta görs möjligt genom leveranser av Wests certifierade betalapplikation för kortbetalningar.


West har sedan flera år levererat ett mycket stort antal kortterminaler till ABSA Bank och dessa har från början varit förberedda för den här typen av ny teknologi. I denna del av det pågående samarbetet levererar West betalapplikationen WestInt PA som med stöd för kontaktlösa betalningar. Därutöver ingår även funktioner för att hantera ökade säkerhetskrav från kortindustrin (PCI och EMV) samt drift och underhåll.

 

”I somras var vi först med att lansera kontaktlösa betalningar i Sverige. Vi är naturligtvis stolta över att kunna hjälpa en av våra viktigaste kunder med samma sak i Sydafrika. Med vår teknologi banar vi nu också väg för Apple Pay och andra typer av mobila betaltjänstaktörer på denna marknad.”, säger Sten Karlsson, vd West International AB.

 

Leveranserna går som tidigare via bolagets systemintegratör i Sydafrika, Bullion IT. Affären bygger på både fasta och återkommande licensavgifter.

 

Sydafrika är en viktig tillväxtmarknad på den afrikanska kontinenten. Där finns idag uppskattningsvis tvåhundrafemtio tusen kortterminaler vilket beräknas öka till en miljon inom några år. ABSA Bank är Sydafrikas största bank och använder kortterminaler från West på samtliga sina bankkontor.

 

 

 

 

För ytterligare information kontakta:
 
Sten Karlsson, vd West International AB
Mobil: 070-555 6065
E-post: sten.karlsson@westint.se
 
 
 

 


Attachments

Pressmeddelande 20160209_ABSA.pdf