Heliospectra tar hem stororder värd 2,2 miljoner kronor från odlare i Washington State


Heliospectra AB (publ), noterat på Nasdaq First North, som är världsledande inom intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling, tillkännagav idag en ny stororder på drygt 2,2 miljoner kronor ($ 265.000) för Heliospectras LED-ljus och mjukvarusystem LX601C, ett LED System som maximerar intäkter per kvadratmeter och minskar driftskostnaderna. Kunden är en odlare från delstaten Washington med en licens för att odla medicinsk marijuana. Den första delen av ordern har levererats och installation förväntas starta denna månad.

Staffan Hillberg, VD för Heliospectra, kommenterar;
- I likhet med andra framgångsrika odlare är vår kund fokuserad på att optimera förhållandet mellan intäkter att kostnad per kvadratmeter. Heliospectras lösning ger odlarna möjlighet att uppnå detta genom cannabis specifika funktioner som att addera våglängden far-red, vilket accelererar skördar och ljusrecept baserade på soluppgång och solnedgång. Hillberg fortsätter; Odlare idag letar efter lösningar som inte bara ökar kvaliteten på grödan och ökar avkastningen, utan också minimerar både belysnings- och operationella energikostnader såsom ventilation och uppvärmning. Dessutom ser vi ett ökat fokus på miljömedvetenhet. Odlare vill skydda naturresurser och ekologin i de samhällen där de verkar. Vi är glada att hjälpa odlarna att uppnå både deras ekonomiska och miljömässiga mål med Heliospectras systemlösning.

Heliospectra förutspår en ökad försäljningstillväxt i Nordamerika allt eftersom den nordamerikanska marijuanamarknaden fortsätter att växa. Enligt en ny marknadsrapport sammanställd av ArcView Market Research, nådde marknaden $ 5,4 miljarder under 2015 och förväntas växa i en årlig tillväxt på 30 procent för att år 2020 uppgå till $ 21,8 miljarder. Tjugotre amerikanska delstater har legaliserat marijuana till en viss grad. I ytterligare sju stater pågår diskussionen kring att legalisera cannabis i rekreationssyfte, samt fyra stater väntas legalisera marijuana för medicinskt syfte i år.

Göteborg 2016-10-03

För mer information kontakta:
Staffan Hillberg, CEO |
Heliospectra AB |
+46 (0)708 36 59 44 |
staffan.hillberg@heliospectra.com

Lars Sjögrell, presskontakt Heliospectra,
+46 (0)702 69 53 00,
lars.sjogrell@perspective.se

www.heliospectra.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Heliospectra Pressrelease 2016-03-10 Svenska.pdf

Om Heliospectra AB
Heliospectra AB (publ - noterat på NASDAQ OMX First North HELIO ISIN SE0005933082 samt North American ADR OTCQB: HLSPY Cusip: 423281104) (www.heliospectra.com) specialiserar sig på intelligent belysningsteknik för växtforskning och växthusodling. Heliospectras produkter bygger på djupgående kunskaper om växters fysiologi och fotosyntes kombinerat med en unik användning av modern LED-teknik. Efter sex års utveckling i Sverige har företaget nu börjat expandera på den internationella marknaden. Företaget har samlat in över 21 miljoner dollar i eget kapital och har fått över 2,6 miljoner dollar genom akademiska stipendier och anslag. Man har också mottagit ett flertal utmärkelser för sin nytänkande teknik. Huvudägare: Weland Stål www.welandstal.se, Industrifonden www.industrifonden.se, Midroc www.midroc.se, Avanza Pension www.avanza.se.

Framtidsinriktade uttalanden
Uttalanden i detta pressmeddelande är framtidsinriktade uttalanden i den mening som avses i federala säkerhetslagar. Sådana uttalanden grundar sig på våra nuvarande övertygelser och förväntningar och är av naturen avhängiga av betydande affärsrelaterade, ekonomiska och konkurrensmässiga osäkerheter och oförutsedda händelser, av vilka många står utanför vår kontroll. Sådana framtidsinriktade uttalanden påverkas även av antaganden vad gäller framtida affärsstrategier och beslut som kan komma att ändras. Potentiella risker och osäkerheter inkluderar, men är inte begränsade till, tekniska framsteg inom branschen samt politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen. Vi åtar oss inget ansvar för att uppdatera några framtidsinriktade uttalanden så att dessa avspeglar händelser eller utveckling som skett efter att ett framtidsinriktat uttalande gjorts.


Attachments

Heliospectra_Pressrelease_2016-03-10_Svenska.pdf