Ny Vaisala CO2-mätprob som mäter koldioxidhalter upp till 20 %


Vaisala lanserar en helt ny CO2-mätprob för användningsområden med högre koldioxidkoncentrationer, t.ex. för inkubatorer inom läkemedelsbranschen, kallager samt transport och förvaring av frukt och grönt. Vaisalas CARBOCAP® CO2-mätprob GMP251 mäter koldioxidhalter från 0 till 20 %.

Den nya GMP251-mätproben är avsedd för krävande industriella koldioxidmätningsapplikationer, där stabil, pålitlig och exakt funktion krävs och där mängden koldioxid når upp till procentandelar.

- GMP251 är exempelvis optimal för styrning och övervakning av koldioxidhalten i koldioxidinkubatorer samt life science tillämpningar, där koldioxidnivåer utnyttjas för att reglera pH-värden och optimera cellodlingsmiljöer. Den är också idealisk för de olika övervakningsbehoven i samband med koldioxidkylanläggningar - exempelvis i kyllager på stormarknader eller i ishallar. Vid användning inom transport och lagring av frukt och grönt styr och övervakar mätproben att den koldioxid, som frukten och grönsakerna avger naturligt, hålls på rätt nivå för att öka hållbarheten och att frukterna ska förbli fräscha, säger Maria Uusimaa, Produktchef hos Vaisala Controlled Environment.

Den smarta fristående GMP251-mätproben ger både analoga och digitala utgångar. Arbetstemperaturen sträcker sig från -40 till +60 °C och mätproben har IP65-klassat hölje - dessa egenskaper gör den lämplig för en mängd olika mätapplikationer, exempelvis i applikationer där vattenspolning kan förekomma.

Den unika microglowtekniken ger den ultimata stabiliteten och längre livslängd.

GMP 251 bygger på andra generationens CARBOCAP®-teknologi från Vaisala, som innefattar microglow-tekniken för ljuskällan.

- Microglow-chipet är en silikonbaserad MEMS-sändare för IR-ljus och förbättrar mätprobernas driftsäkerhet och stabilitet till en helt ny nivå. Vi har ersatt den traditionella glödtrådslampan med denna unika ljuskälla, som möjliggör bättre noggrannhet, stabilitet och längre livslängd, säger produktchefen Maria Uusimaa. 

Alla produkter är tillverkade av Vaisala i Finland och åtföljs av ett kalibreringsintyg.

För ytterligare information:

Maria Uusimaa, Product Manager, Controlled Environment, Vaisala
Tel: +358 40 591 4523
maria.uusimaa@vaisala.com

Katri Ahlgren, Communications Manager, Controlled Environment, Vaisala
Tel: +358 40 350 2557
katri.ahlgren@vaisala.com

Produktwebbsida: www.vaisala.com/GMP251