AaB A/S sælger Bassogog til Henan Jianye FC


NASDAQ OMX Copenhagen A/S  
Børsmeddelelse nr. 2017/03  
Aalborg, 19. februar 2017    


Aalborg Boldspilklub A/S har med øjeblikkelig virkning solgt 21-årige Christian Bassogog til den kinesiske klub Henan Jianye FC for en rekordtransfer for AaB.  

Christian Bassogog blev i august 2015 hentet til AaB fra den amerikanske klub Wilmington Hammerheads FC.  

AaB betaler udover agenthonorar ifølge aftale også en procentdel af transfersummen fra Henan Jianye FC til Christian Bassogogs tidligere klubber.  

For to uger siden blev Christian Bassogog vinder af Africa Cup of Nations sammen med Cameroun, og efterfølgende blev Bassogog kåret til turneringens bedste spiller.  

AaB havde for 2017 planmæssigt kalkuleret og budgetteret med et underskud i niveauet 10 mio. kr. som følge af planlagte investeringer og forbrug både sportsligt og kommercielt. Heriblandt en topmoderne Superligabygning for spillertruppen. Tiltag der er muliggjort via de seneste års overskud.    

Med salget af Christian Bassogog opjusteres forventningerne for 2017 til et overskud før skat i niveauet 15 mio. kr. Heri er indregnet investeringer i spillertruppen i det kommende transfervindue i sommeren 2017 og yderligere strategiske investeringer i den kommercielle udvikling af klubben. I de økonomiske forventninger er der ikke indregnet yderligere transferindtægter end de allerede realiserede.  

Forventningerne for 2017 er ligeledes baseret på en slutplacering som nummer seks i Alka Superligaen.   

AaB fastholder med den kommende offentliggørelse af resultatet 8. marts 2017 forventningerne for 2016 om et overskud før skat i niveauet 5–10 mio. kr.  

Egenkapitalen i AaB udgør pr. 30. september 2016 103 mio. kr., og beholdningen af omsættelige obligationer samt likvider udgør 82,9 mio. kr.  

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.  

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.  

Venlig hilsen
Aalborg Boldspilklub A/S
Stephan Schors
Administrerende direktør  

For yderligere oplysninger: Sportsdirektør Allan Gaarde 2970 8391


Attachments

Børsmeddelelse nr. 2017-03 - AaB sælger Bassogog til Henan Jianye FC - 19. 2. 2017.pdf