Solvay betreedt de markt voor medische hulpmiddelen met unieke tandheelkundige productlijn


Brussel, 21 maart 2017 --- Solvay stapt in de markt voor medische hulpmiddelen met een nieuwe tandheelkundige productlijn, waarmee het voortbouwt op zijn wereldwijd toonaangevende portefeuille van hoogperformante polymeren. "Solvay Dental 360(TM)" omspant een aanbod dat reikt van een innovatief materiaal ter vervanging van metaal in partiële gebitsprotheses tot een digitale werkstroom die het werk van tandheelkundige laboratoria en tandartsen versnelt.

Uitneembare partiële frameprotheses vervangen ontbrekende tanden en zijn doorgaans van metaal. Als onderdeel van Solvay Dental 360(TM), is het nu mogelijk om met Solvay's nieuwe hoogperformante materiaal metaalvrije, biocompatibele, meer comfortabele en natuurlijk uitziende frames te maken die meer dan 60 procent lichter zijn dan een metalen frame.

Solvay gebruikt zijn nieuwe materiaal Ultaire(TM) AKP (aryl ketonpolymeer) voor de vervaardiging van de Dentivera(TM) freesschijf. Getrainde en gekwalificeerde tandtechnici gebruiken dit hulpmiddel samen met software die speciaal is afgestemd op dat materiaal om de frames van partiële protheses te ontwerpen en te frezen. Dit maakt het productieproces sneller en efficiënter, omdat er minder productiestappen nodig zijn dan voor metalen frames.

"Solvay's ondernemende initiatief om in de markt voor medische hulpmiddelen te stappen is gedreven door ons innovatievermogen als wereldleider in metaalvervangende materialen en bewezen staat van dienst van onze materialen in medische toepassingen," zei Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay.

"Solvay begint vol trots in tandheelkundige hulpmiddelen met een uniek en compleet aanbod dat het comfort voor patiënten vergroot en het werk van tandartsen en tandtechnici efficiënter maakt," zei Shawn Shorrock, Global Director Solvay Dental 360(TM).

Solvay's ongeëvenaarde portefeuille van hoogperformante polymeren omvat meer dan 35 merken in meer dan 1500 formuleringen. In de gezondheidszorg worden deze materialen gebruikt voor orthopedische en cardiovasculaire toepassingen, nierbehandeling en andere medische toepassingen.

De Dentivera(TM) freesschijf is goedgekeurd door de Europese en Amerikaanse toezichthouders op de gezondheidszorg. Solvay Dental 360(TM) wordt gelanceerd op de International Dental Show (IDS) van 2017 in Keulen, Duitsland.

Voor meer informatie over Solvay Dental 360(TM), Ultaire(TM) AKP and Dentivera(TM) freesschijven, klik op www.solvaydental360.com.

        VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Solvay is een multi-gespecialiseerd chemisch bedrijf, toegewijd aan het ontwikkelen van chemie die belangrijke maatschappelijke uitdagingen aanpakt. Solvay innoveert en gaat partnerschappen aan met klanten in diverse wereldwijde eindmarkten. Zijn producten en oplossingen worden gebruikt in vliegtuigen, auto's, smart devices, medische hulpmiddelen, batterijen, in mineralen- en oliewinning, en in nog vele andere toepassingen die duurzaamheid bevorderen. Zijn lichtgewicht materialen dragen bij aan schonere mobiliteit, zijn formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen en zijn chemicaliën verbeteren de lucht- en waterkwaliteit. Solvay heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en ongeveer 27 000 medewerkers in 58 landen. De pro forma netto-omzet bedroeg € 10,9 miljard in 2016, met 90% uit activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLB.BR) en in de Verenigde Staten worden zijn aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1-ADR-programma.

Caroline Jacobs Kimberly Stewart Jodi Allen Geoffroy Raskin Bisser Alexandrov
Media Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations
+32 2 264 1530 +32 2 264 3694 +1 9733573283 +32 2 264 1540 +32 2 264 3687

Attachments

Om dit persbericht in PDF te lezen