Saniona AB: Saniona godkänns för listning på Nasdaq Stockholms huvudlista


PRESSMEDDELANDE

31 maj 2017

Den 30 maj 2017 godkände Nasdaq Stockholms noteringskommitté enligt sedvanliga villkor att handeln av Saniona AB:s (publ) ("Saniona") aktier flyttas till Nasdaqs huvudlista och därmed avnoteras Saniona från Nasdaq First North Premier. Första dagen för handel på huvudlistan beräknas vara den 15 juni 2017, och den sista dagen för handel på Nasdaq First North Premier kommer därmed att vara den 14 juni 2017. Aktien kommer att handlas inom Small cap-segmentet under tickern "SANION". Saniona behåller samma ISIN-kod som tidigare, det vill säga SE0005794617. Inga nya aktier utfärdas i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm och Sanionas aktieägare behöver inte vidta några åtgärder i samband med detta.

Saniona listades på AktieTorget den 22 april 2014, och flyttade därefter till Nasdaq First North Premier den 19 maj 2016.

  • Under loppet av cirka ett år har vi förflyttat Saniona från att vara ett forskningsbolag till ett bolag med flera program i sen klinisk utvecklingsfas. Parallellt har vi även ingått flera nya samarbeten med läkemedelsföretag. Saniona har idag en bred och mogen pipeline av interna och externa läkemedelsprogram i samarbete med andra läkemedelsföretag på indikationer med stora medicinska behov där vi anser att vi har goda möjligheter att skapa värde för våra aktieägare, säger Jørgen Drejer, VD på Saniona.
     
  • En notering på Nasdaq Stockholm kommer att skapa bättre förutsättningar att bredda aktieägarbasen och ge bolaget tillgång till den svenska och internationella kapitalmarknaden. Noteringen på Nasdaq Stockholm kommer också att öka kunskapen om Saniona och vår verksamhet bland nuvarande och potentiella partners och leverantörer.

Ett prospekt gällande Sanionas notering på Nasdaq Stockholm ska publiceras runt den 12 juni 2017. Prospektet kommer att vara tillgängligt på Sanionas web, www.saniona.com.

Pareto Securities har varit finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå AB har varit legal rådgivare i samband med noteringen.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vVD och CFO, Saniona. Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Denna information är sådan information som Saniona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 maj 2017 kl. 12:30 CET.

Om Saniona

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metaboliska sjukdomar och smärtlindring. Bolaget har en omfattande portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk Fas. Forskningen är inriktad på jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran. Bolaget samarbetar med Boehringer Ingelheim GmbH. Proximagen Ltd., Productos Medix, S.A de S.V och Luc Therapeutics. Saniona har sitt kontor i Köpenhamn där bolaget har en forskningssite av hög internationell klass. Saniona är noterat på Nasdaq First North Premier och har cirka 5 000 aktieägare. Pareto Securities är Certified Adviser för Saniona. Aktien handlas under tickern SANION. Läs mer på www.saniona.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/c5b574b7-f3fa-49a6-b2b2-16990db16738


Attachments

20170531 - PR - Listing Nasdaq Stockholm - SWE.pdf