Saniona AB: Saniona gör en rättelse i den svenska versionen av pressmeddelandet "Saniona köper ut resterande förpliktelser gentemot NeuroSearch"


PRESSMEDDELANDE

5 juli 2017

Saniona gör en rättelse i den svenska versionen av pressmeddelandet som publicerades den 4 juli kl. 18.00 CET. I den svenska versionen angavs felaktigt att Saniona betalar NeuroSearch 5,5 MSEK. Detta ska vara 5.5 MDKK, vilket angivits i den engelska versionen som är korrekt.  Den svenska versionen har rättats enligt nedanstående.

Saniona, ett ledande bioteknikbolag inom jonkanaler, meddelar idag att bolaget har förvärvat NeuroSearchs resterande intressen i de prekliniska och kliniska tillgångarna som Saniona förvärvat från NeuroSearch under perioden 2012-2016. Med fullständigt beaktande för NeuroSearchs resterande intresse i de förvärvade programmen betalar Saniona NeuroSearch en kontant engångsbetalning om 5,5 MDKK. Avtalet gör att samtliga betalningsskyldigheter upphör för Saniona gentemot NeuroSearch.

"Vi ökar uppsidan på några av våra mest värdefulla och mogna tillgångar, inklusive tesofensine, Tesomet och NS2359, samtidigt som vi förenklar våra avtals- och betalningsförpliktelser", säger Jørgen Drejer, VD för Saniona.

Enligt det nya avtalet kommer Saniona att betala NeuroSearch en kontant engångsbetalning om 5,5 MDKK. Därefter kommer Saniona inte att ha några ytterligare betalningsskyldigheter gentemot NeuroSearch.

I augusti 2012 förvärvade Saniona NeuroSearchs teknologiplattform, inklusive patent och data avseende 15 prekliniska och kliniska program. I oktober 2014 förvärvade Saniona rättigheterna till NeuroSearchs kliniska utvecklingssubstanser, tesofensine och NS2359. I maj 2016 förvärvade Saniona rättigheterna till NeuroSearchs återstående produktportfölj inklusive de kliniska utvecklingssubstanserna, ACR325 och ACR343.

Enligt dessa avtal var Saniona skyldig att betala NeuroSearch en milstolpebetalning om 400 000 euro när det första prekliniska programmet testades i människa. Dessutom var Saniona skyldig att betala royalties på sin produktförsäljning eller en procentandel av sin licensintäkt i förhållande till de förvärvade kliniska tillgångarna inklusive de kliniska utvecklingssubstanserna, tesofensine och NS2359. Betalningarna till NeuroSearch varierade mellan de olika kliniska läkemedelskandidaterna, men åtagandet uppgick vanligtvis till 3-4 procent på Sanionas egen nettoförsäljning och upp till 20 procent av Sanionas licensintäkter.

Det finns ingen förändring i Sanionas ansvar för att täcka royalties till tredje part på potentiell nettoförsäljning av Sanionas produkter inklusive betalningsförpliktelser på royalty till Boehringer Ingelheim på tesofensine och GlaxoSmithKline på NS2359, som är i storleksordningen 2-4 procent på omsättningen för de två produkterna.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vVD och CFO, Saniona. Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Denna information är sådan information som Saniona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 juli 2017 kl. 11:00 CET.

Om Saniona

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metaboliska sjukdomar och smärtlindring. Bolaget har en omfattande portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk fas. Forskningen är inriktad på jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran. Bolaget samarbetar med Boehringer Ingelheim GmbH, Proximagen Ltd., Productos Medix, S.A de S.V och Luc Therapeutics, Inc. Saniona har sitt kontor i Köpenhamn där bolaget har en forskningssite av hög internationell klass. Saniona är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap och har cirka 5 000 aktieägare. Aktien handlas under tickern SANION. Läs mer på www.saniona.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/012e5aff-69dc-4a31-a3c4-ddb2fe066a47


Attachments

20170705 - PR - NS Buyout - SWE.pdf