Enzymatica rekryterar finanschef


Pressmeddelande
Lund den 6 september, 2017

Enzymatica rekryterar finanschef

Enzymatica har rekryterat Therese Filmersson som ny Chief Financial Officer - CFO. Therese Filmersson kommer närmast från Procurator, som är ett av Sveriges ledande grossistföretag i bland annat skyddskläder, hygienartiklar och kontorsmaterial. Hon har en lång erfarenhet av rollen som finans- och ekonomichef på företag inom MTG. Therese Filmersson tillträder den 1 januari 2018 och kommer att ingå i Enzymaticas ledning.

  • Vi är väldigt glada över rekryteringen av Therese - med sin långa erfarenhet av expansiva företag blir hon ett viktigt tillskott för vår fortsatta tillväxt, säger Fredrik Lindberg, VD för Enzymatica.
     
  •  Jag ser fram emot att få bidra till Enzymaticas internationella expansion. Med sin unika produkt, förkylningssprayen ColdZyme®, har Enzymatica alla möjligheter att fortsätta sin starka utveckling, säger Therese Filmersson.

Therese Filmersson lämnar nu jobbet som CFO och vVD för Procurator-koncernen, som
omsätter cirka 1,2 Mdkr och har bolag i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Estland.
Vid sidan av sitt ansvar för Procurators ekonomifunktion arbetade hon också med bland annat personalfrågor, legala frågor, logistik och strategiska IT frågor. Dessförinnan var hon finanschef för MTG Internet Retailing, CFO för CDON, Business Area Controller på MTG, CFO/operativ ekonomichef på TV Shop Europe AB, Controller/Personalansvarig på Bravida Syd AB och Controller på ABB Installation, division Syd.

För mer information, kontakta:                    

Fredrik Lindberg, VD Enzymatica AB
Tel: 0708-86 53 70 | E-post: fredrik.lindberg@enzymatica.com   

Om Enzymatica AB
Enzymatica AB är ett medicinteknik-bolag som utvecklar och säljer medicintekniska produkter mot infektionsrelaterade sjukdomar. På kort tid har bolaget utvecklat ColdZyme®, en unik munspray mot förkylning, lanserat produkten på åtta marknader och etablerat sig bland de mest säljande förkylningsprodukterna i kronor räknat på svenska apotek. Strategin är att fortsätta växa genom att stärka positionen på befintliga marknader och expandera till fler geografiska marknader via etablerade partners. Bolaget har huvudkontor i Lund och är listat på Nasdaq First North. För mer information, besök: www.enzymatica.se
Enzymaticas Certified Adviser är Erik Penser Bank.