Source: ALM Equity AB

Stordalen tecknar avtal om 487 nyproducerade lägenheter i Solna

2018-01-18

Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Living har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med ALM Equity och Svenska Nyttobostäder om 487 nyproducerade lägenheter i Solna. Det nya lägenhetsbeståndet kommer att förmedlas genom Företagsbostäder.

Det var i slutet av oktober förra året som Petter Stordalens Strawberry Living presenterades som ny majoritetsägare av Företagsbostäder. Bolaget förmedlar moderna, inredda och fullt utrustade lägenheter till företag och deras anställda. Företaget hade då 1400 lägenheter i Stockholm, Linköping, Göteborg, Helsingborg, Lund och Malmö. Med den nya affären som nu presenteras uppgår Företagsbostäders lägenhetsbestånd till 1926 och bolaget befäster kraftigt sin marknadsledande position.

- Stockholmsregionen är norra Europas motor. Innovationerna flödar, företag startas och näringslivet plöjer på. Ska detta kunna fortsätta så krävs det lösningar på den bostadssituation som vi ser i våra storstäder. Med Företagsbostäder så är vår ambition att vara en aktör som erbjuder lösningar. De 487 nya lägenheterna som vi nu kan tillföra marknaden blir ett oerhört välkommet tillskott, säger Strawberry Livings ägare Petter A Stordalen.

De nya lägenheterna är redan under produktion och de första kommer vara inflyttningsklara andra kvartalet 2019 och de sista det första kvartalet 2020.

- Stockholm växer så att det knakar, inte minst i Solna. Jag är därför oerhört glad över att vi nu kunnat utöka vårt lägenhetsbestånd så kraftfullt som vi nu gör. Det här är efterfrågat av våra företagskunder och jag gillar att infria deras önskemål, säger Företagsbostäders VD Charlotte Dellblad.

Projektet består av välplanerade ettor, tvåor, treor och ett mindre antal fyror. Lägenheterna är belägna 2 minuter från Västra Skogens tunnelbanestation i Solna. Med sitt läge så tar sig hyresgästerna snabbt till T-centralen på 7 minuter, Kista på 10 minuter och Solna C på 2 minuter.

- Vi har sedan 2010 arbetat målmedvetet med att göra Svenska Nyttobostäder till en stark aktör för lägenheter till företag och det känns extra roligt att få ett kvitto på det nedlagda arbetet med en så stark och bra hyresgäst som Företagsbostäder, säger Tommy Johansson, projektansvarig på ALM Equity.

I fastigheterna planeras för väl utvecklad service såsom gym, café, städhjälp, kemtvätt osv.

Företagsbostäder har funnits i 25 år och är den största förmedlaren av företagsboende i Sverige. Hyran löper dygns-, vecko- eller månadsvis.

Svenska Nyttobostäder är ett managementbolag, till 100% ägt av ALM Equity, som åt externa investerare förvaltar och hyr ut bostäder i kommunikationsnära lägen i Stockholm. Bolagets ersättningsmodell ger ett succesivt ägande i förvaltningsbolagen. Bolaget skapades 2010 för att tillgodose marknaden för personalbostäder som under många år sålts ut av företag, kommuner, Landsting och andra institutioner.

ALM Equity är ett fastighetsutvecklingsbolag (Real Estate Developer). Bolaget förvärvar, strukturerar, utvecklar och säljer projekt, framförallt bostäder. ALM Equitys aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB. Mer information om bolaget finns på www.almequity.se

För mer information kontakta:
Daniel Stenbäck, Strawberry Living, +46 70 161 68 06
Charlotte Dellblad, Företagsbostäder, +46 708 13 58 77
Tommy Johansson, ALM Equity, +46 708 610 613