Saniona AB: Kommuniké från extra bolagsstämma den 19 januari 2018 i Saniona AB


PRESSMEDDELANDE

19 januari 2018

Idag, den 19 januari 2018, hölls extra bolagsstämma i Saniona AB (publ). Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

Val och arvodering av styrelse

Extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att välja J. Donald deBethizy och Anna Ljung till nya ordinarie styrelseledamöter för tiden fram till nästa årsstämma vid sidan av de styrelseledamöter som valdes vid årsstämman den 23 maj 2017. J. Donald deBethizy utsågs till ny styrelseordförande.

Det beslutades vidare att styrelsearvode ska utgå med 68 750 kronor till J. Donald deBethizy i egenskap av styrelseordförande för tiden fram till nästa årsstämma (motsvarande ett årligt arvode om 275 000 kronor) och med 27 500 kronor till Anna Ljung för tiden fram till nästa årsstämma (motsvarande ett årligt arvode om 110 000 kronor). Ett separat arvode om 7 500 kronor ska utgå till Anna Ljung i egenskap av ordförande för revisionsutskottet för perioden fram till nästa årsstämma (motsvarande ett årligt arvode om 30 000 kronor).

Beslut om (A) optionsprogram för styrelseordföranden; och (B) riktad emission av teckningsoptioner samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner

Extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om införande av ett optionsprogram för den nyvalda styrelseordföranden J. Donald deBethizy och om riktad emission av teckningsoptioner samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner.

Programmet innebär att högst 217 625 optioner ska erbjudas J. Donald deBethizy. Optionsinnehavaren ska kunna utnyttja tilldelade och intjänade optioner under 30 dagar från dagen efter offentliggörande av bolagets kvartalsrapporter, eller såvitt avser helår, bokslutskommuniké, första gången efter offentliggörande av kvartalsrapporten för första kvartalet 2021 och sista gången efter offentliggörande av kvartalsrapporten för första kvartalet 2024. Om bolaget inte avger kvartalsrapport eller bokslutskommuniké efter utgången av något kalenderkvartal kan tilldelade och intjänade optioner istället utövas under sista månaden i efterföljande kalenderkvartal, första gången i juni 2021 och sista gången i juni 2024. Varje option berättigar innehavaren att förvärva en ny aktie i bolaget till ett lösenpris uppgående till 100 procent av den genomsnittliga slutkursen för bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under tio handelsdagar före den extra bolagsstämman den 19 januari 2018. Optionerna ska tilldelas vederlagsfritt och ska inte utgöra värdepapper, de ska inte heller kunna överlåtas eller pantsättas.

För att möjliggöra bolagets leverans av aktier enligt optionsprogrammet beslutade extra bolagsstämman vidare att emittera högst 286 003 teckningsoptioner till ett helägt dotterbolag i Saniona-koncernen. Teckningsoptionerna ska därefter kunna överlåtas till deltagaren utan vederlag i samband med att optionerna utnyttjas. Syftet med optionsprogrammet är att erbjuda ett konkurrenskraftigt ersättningspaket för att kunna attrahera, behålla och motivera en internationellt kvalificerad styrelseordförande i bolaget samt för att stimulera styrelseordföranden att prestera sitt yttersta i syfte att maximera värdeskapandet för samtliga aktieägare. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner i optionsprogrammet kommer totalt 286 003 nya aktier att utges, vilket motsvarar en utspädning om cirka 1,30 procent av bolagets aktiekapital och röster.
____________________

Malmö den 19 januari 2018

Saniona AB (publ)

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vVD och CFO, Saniona, Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 januari 2018 kl. 12:00 CET.

Om Saniona

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metabola sjukdomar och smärtlindring. Bolaget har en omfattande portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk Fas. Forskningen är inriktad på jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran. Bolaget samarbetar med Boehringer Ingelheim GmbH. Proximagen Ltd., Productos Medix, S.A de S.V och Cadent Therapeutics. Saniona har sitt kontor i Köpenhamn där bolaget har en forskningssite av hög internationell klass. Saniona är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap och har cirka 5 300 aktieägare. Aktien handlas under tickern SANION. Läs mer på www.saniona.com

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/82bb8264-3826-4cf0-acb7-431061284558


Attachments

20180119 - PR - Saniona stämmokommuniké 2018-01-19  - SWE.pdf